1 דקות קריאה
02 May
02May

 

זהו, פסח מאחורינו והקיץ הארוך מציץ עלינו בעייפות כלשהי...

אולי זה החום שהגיח פתאום?

או שזו השגרה שקוראת לנו לחזור לסדר?

כך או אחרת, הפסח שעבר הותיר אותנו עם המון פריטים וכביסות שאמורים לחזור למקום...

אהם....... כן, המקום!!

אחד מהשלבים הראשונים של הנחלת ושימור סדר בבית, זה מקום.

לכל חפץ בבית צריך שיהיה מקום מוגדר שאליו הוא שייך.

לכן, גם בשלב שבו עוד אין מיומנות של בחירת המקום המתאים ביותר לחפץ, קודם כל שיהיה מקום כזה!

איזו פעולה זו לתת לכל חפץ מקום? זו פעולת הגדרה! או יותר נכון זה חלק מתהליך של הגדרה.

ועוד לפני שנבין איך מגדירים, או למה כדאי להגדיר משהו, בואו נבין סתם בפשטות מה זה הגדרה:

הגדרה היא יצירת מקום, נתינת גדר.

כשאני מגדירה לחפץ מקום, במובן הכי פשוט של זה - אני יוצרת מעין גדר מסביב לחפץ ובתוכו יש לו מקום.

והדוגמאות לכך פשוטות והן כל דבר לדוג' הנטלה הזו היא של כיור נטילת הידיים או הסיר הזה המקום שלו במגירת הסירים הבשריים וכו'.


למה זה כל כך חשוב?

כי דבר שאין לו מקום/ הגדרה ברורה, יהפוך להיות מטרד, הוא יתגלגל ממקום למקום, וכשירצו אותו לא ידעו איפה הוא מונח...

ואז כל השימוש בחפץ יהיה מסורבל ולא נעים!

נראה לכם שזה רק בחפצים? ממש לא.

איך נראה ילד שאין לו הגדרה ברורה? משהו כמו אסון טבע מתגלגל....

הוא ינסה בלי לדעת אפילו מה הוא עושה להגדיר את עצמו.

במקרה הטוב, הניסיון שלו להגדיר את עצמו יסתיים במציאת פתרון תעסוקתי כלשהו עם עצמו.

אלא שאם הוא פחות יודע לעשות את זה, הוא ינסה להגדיר את עצמו ביחס למישהו אחר שנמצא בקרבתו ואז זה מתחיל...

"אמא הוא לוקח לי..."

"אמא תגידי לו..."

מסכן, הוא בסך הכל מנסה להגדיר את עצמו ומקבל התייחסות של "אם אין לך מה לעשות, אל תעשה את זה פה!"

לא שאצל מבוגרים זה שונה, אלא שאנחנו עושים את זה בצורה קצת יותר אינטליגנטית ומתוחכמת.



מה בעצם המשמעות של ההגדרה?

הגדרה, כאמור, היא נתינת גדר. הפעולה הזו מצמצמת לתחום מוגדר אחד.

ההגדרה של מקום לכל חפץ, "שוללת" מהחפץ את החירות להיות בכל מקום אחר.

אבל דווקא אותה פעולת צמצום היא פעולה שהתוצר המידי שלה - הוא מקום וכבוד!

ניקח דוגמה מתחום אחר, קולינריה לדוגמא.

חלק בלתי נפרד מההשקעה באוכל היא מערכת ההגשה והצילחות שלה. ולא מדובר בסתם השקעה. ההשקעה היא עד לפרטים הקטנים ביותר, מגדירים לא רק את גודל הצלחת, אלא גם את הצבע שלה, המרקם, השילוב בינה לבין פריטים אחרים, הפרופורציות וכו'.

ולמה? כדי ליצור את ההגדרה המדויקת ביותר שתיתן לאוכל המוגש את המקום והכבוד הראויים לו!


בינינו, אם יגישו לכם מעדני גורמה בשקית אוכל או גרוע מכך בשקית קניות, תרצו לטעום מהם?

ולעומת זאת, גם אוכל פשוט יקבל את ההתייחסות המכובדת שלנו, אם יוגש בכלים התואמים את הגדרה שלו!


ואם בתחום הקולינריה והחפצים כך, רק תבינו איזה משמעות קריטית יש להגדרה מדויקת אצלנו כבני אדם!

מה תהיה ההתייחסות שלנו לעצמינו, לפעולות שלנו, למקום שאנחנו נמצאות בו, ואז גם בהתאמה תהיה התייחסות הסביבה שלנו אלינו אם רק נגדיר...

ועד אז, תגדירו את כל מה שנמצא בבית.

מה שאין לו הגדרה/ מקום, לא יהיה פה!!!



אגב, ובעצם ממש לא אגב,

זוכרים את הגילוי-הנאות שלי מהטור הראשון?

יש לי עוד אחד כזה:

מאד לא פשוט להעביר מסרים ותכנים כשהקהל - די דומם...

אז בואו נגדיר את היחסים ביננו מבחינתי:

אני כותבת,

אתן מגיבות, מדייקות, שואלות, מבקשות, משתפות... כל מה שנראה לכן מתאים,

הולך?

אפשר כאן, ואפשר במייל שלי:

Toby.mr119@gmail.com


עד כאן להשבוע.

טובי.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.