1 דקות קריאה
03 Jul
03Jul

גם את מרגישה עייפה וחסרת אנרגיה?

קשה לך להרים את עצמך בבוקר?

יכול מאוד להיות שאת פשוט אנמית!

מה זה, ואיך מתמודדים עם זה?

כל התשובות ומתכון שיתן לך כוח!


ברזל הוא מינרל חיוני לתפקוד התקין והיומיומי שלנו.

מתפקידיו: העברת החמצן בדם לצורך הפקת אנרגיה בתאים, מסייע לתהליכי גדילה ו... כמה מפתיע! אחראי על חילוף חומרים תקין!

נשים לפני ואחרי לידה נמצאות בסיכון גבוה לחסר בברזל, בעיקר כי אינן מצליחות להתארגן עם ארוחות מסודרות, מפתחות רגישות לטעמים וכמובן בגלל איבוד דם.


באילו מאכלים יש ברזל?

חלבון מן החי: בשר בקר, הודו, ביצים ודגים

מקורות צמחיים: קטניות, ירקות, בעיקר ירוקים, סלק, שיבולת שועל, קינואה, אגוזים וגרעינים, טחינה ועוד.

שילוב של מאכלים עשירים בברזל בכל ארוחה יעזור לנו להגיע למכסת הברזל היומית הרצויה.


מאכלים מעכבי ספיגת ברזל: 

סידן (מוצרי חלב ועוד), קפה, קקאו, תה, קולה, שוקולד.

כדאי מאוד לשים לב ולא לצרוך מהם בסמוך לארוחה, אלא במרחק של לפחות שעתיים.


דגנים מלאים, קטניות, אגוזים וגרעינים עשירים בברזל, אך מכילים גם חומצה פיטית שמעכבת את ספיגתו בגוף.

השריה שלהם במים, הנבטה או בישול, מקטינים משמעותית את כמות החומצה הפיטית ומסייעים לספיגת הברזל.

עוד טיפ לספיגה טובה יותר של הברזל, היא צריכה שלו בשילוב עם ויטמין C (פירות הדר, עגבנייה ופלפל לדוגמה)

שילוב של מאכלים עשירים בברזל עם סלט ירקות עשיר, מתובל בשמן זית ומיץ לימון יהווה ארוחה מאוזנת המאפשרת ספיגה טובה.


רעיונות לשילוב מאכלים עשירים בברזל בתזונה היומית:

מרק עדשים וירקות

מג'דרה: אורז (עדיף מלא) עם שעועית, חומוס או עדשים.

סלט חי בשילוב גרעיני דלעת/חמניה (מקור עשיר לברזל) ועלים ירוקים: חסה, כוסברה וכו'

פשטידת ברוקולי, עם ביצים וקוואקר

מיץ רימונים או סלק

חביתיות קוואקר

תבשיל קינואה עם ירקות, אגוזים וחמוציות

שיפודי הודו

קציצות סרדינים וירקות

מטבל טחינה ירוקה - טחינה גולמית, מים, שום, מלח, מיץ לימון והמון עלים ירוקים

ואפילו טשולנט! בשר בקר, קטניות וגריסים...

יש לך עוד רעיונות? שתפי אותנו, נשמח לשמוע!


מתכון עשיר בברזל | כבדים ובצל בתיבול מתקתק וסלט כבד קצוץ

רכיבים:

250 גרם כבד

בצל גדול/שני קטנים

2 ביצים קשות

תיבול:

2 כפות סילאן

2 כפות שמן זית

2 כפות תירוש

מעט מלח

פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

לחמם מחבת עם 1/2 כוס מים.

לחתוך את הבצל לרצועות, לאדות עד שמתרכך, להמליח מעט.

להוסיף את הכבדים חתוכים לקוביות בגודל בינוני, לערבב דקה.

להוסיף סילאן, שמן זית, תירוש ופלפל שחור, לערבב מידי פעם, במשך כמה דקות עד שמצטמצמים נוזלים.

לוקחים חצי מהכמות וטוחנים במעבד מזון עם 2 ביצים קשות, קלופות.

מגישים על מצע חסה, עגבניות שרי ובצל סגול, מתובלים בשמן זית ומיץ לימון.


לבריאות!

לקבלת המדריך של יעל, "טריקים לשריפת שומנים, ללא כושר וללא דיאטה", לחצי פה

חסום לך? שלחי מייל ל: perfect0527146863@gmail.com



חסום לך? שלחי מייל ל: zlaty.rosenthal.office@gmail.com

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.