1 דקות קריאה
04 May
04May

במצב המאתגר בו אנחנו נמצאים, עם הילדים בבית, הלחץ, חוסר הוודאות...

צריך להקדיש מעט תשומת לב גם למישהי שמטבע הדברים מוזנחת כעת, והיא: התזונה שלנו.

אז הנה כמה טיפים קלים, וישימים, כדי שלא נגלה את עצמנו עם נזקים כבדים מידי...

אומרים שנצא מהתקופה הזו גדולים, רק עדיף שלא נהיה כל כך גדולים עד שלא נוכל לצאת מהדלת חס וחלילה...

אז נתחיל – בבוקר, למה כל כך חשוב לאכול בבוקר?

הרבה אנשים בכלל לא מרגישים רעב, אבל, כשאנחנו קמים בבוקר הגוף ריק!

כל מה שאכלנו אתמול, הגוף פירק לצורך האנרגיה של אתמול, ועכשיו הוא זקוק ל-114 מרכיבי תזונה ולכל אבות המזון: פחמימות (טובות!), חלבונים, שומנים (טובים!), וויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, וכמובן להרבה נוזלים - מים.

לכן נקראת ארוחת הבוקר באנגלית: break-fast, ״שבירת הצום״, כי היא באה לפצות על הצום של הלילה ולהזין את הגוף מחדש.

אבל מה רוב האנשים נותנים לגוף שלהם? או כלום... או קפה ועוגיות... או אפילו סנדביץ׳, כלומר – סוכר.

בואו נראה מה קורה:

אם לא אכלנו כלום, המערכת המטבולית לא מתחילה לעבוד, היא במצב חסכוני, ולכן אוגרת את האויב שלנו: השומן....

רמת הסוכר בדם יורדת יותר ויותר, ואחרי שעה-שעתיים, הגוף ישדר לנו להכניס פחמימות, והרבה כדי לאזן את רמת הסוכר.

ואז... אוכלים כמות גדולה של פחמימה, לחם, עוגיות וכדומה, רמת הסוכר עולה במהירות, מה שגורם גם לירידה תלולה, ואוטומטית לרעב נוסף לפחמימות... 

וכך לאורך כל היום - פחמימה גוררת פחמימה...

כלומר, נקבל חשק מוגבר לפחמימות לאורך כל היום, שזו הדרך הבטוחה לאכילה גרועה ולהשמנה... :(

לתת לגוף שלנו מה שהוא צריך...

 אם לעומת זאת נכניס לגוף ארוחה מאוזנת עם כל אבות המזון, ואין צורך בכמות גדולה, אלא באיכות טובה, ומגוון גדול. מעט מכל סוג.     

הגוף שלנו יקבל את כל ה״דלק״ שהוא זקוק לו, יישאר רגוע, ולא "ינדנד".

אם כך, מה אוכלים?

מאד מומלץ להתחיל את הבוקר עם פירות. 

צורה מועדפת היא להכין בכמה דקות בודדות: שייק פירות וירקות מרענן. 

שייק כזה יכול להכיל סיבים תזונתיים, פחמימות טובות – מכמה סוגי פירות, (רק לא להגזים בכמות הפירות: גודל של מנה עד מנה וחצי פרי), ירקות, מעט אגוזים, שקדים, זרעי פשתן, זרעי צ׳יה (שאין להם טעם, אבל מתנפחים בקיבה ומביאים לתחושת שובע ארוכה ומכילים אומגה 3 – כלומר שומנים בריאים), וחלבון טוב. 

המתכון המועדף עלי הוא לטחון תפוז/ בננה/ תפוח + יוגורט קפוא + זרעי ציה + זרעי פשתן, כך מקבלים מעין גלידה בריאה מזינה וטעימה.

לאחר 3 שעות נאכל ארוחה נוספת, (לחם עם חביתה וסלט, או רק כמה יחידות אגוזים או שקדים), וכך לאורך כל היום – 

בלי נשנושים בין לבין, ובלי הפסקות גדולות, נשמור על רמת סוכר מאוזנת בדם, בלי להגיע לרעב, ונאכל ארוחות קטנות.

מה שיגרום לכך שבמקום לעלות כמה קילוגרמים טובים בתקופה זו, אפילו נוריד במשקל בצורה נכונה שתחזיק מעמד בע"ה.

שיהיה בהצלחה!!

 


הכותבת היא רחלי הלוי, מאמנת תזונה אישית וקבוצתית, ומדריכה מאמנים נוספים.   

למידע נוסף ולקבלת סרטון חינם שלחו מייל ל r0548472332@gmail.co או לטלפון 0548472332

חמשת הראשונים יקבלו פגישת ייעוץ טלפוני ללא עלות, ובמידה ויתאימו יקבלו תוכנית ליווי אישית לחודש ניסיון במחיר אטרקטיבי.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.