1 דקות קריאה
31 Jul
31Jul




אם את תוהה לעצמך, כל פעם מחדש, בהגיע ימי האבל על חורבן הבית, 

איך אפשר לספק לבני הבית, ארוחות מזינות ומשביעות כשאין עוף בסביבה, 

ולא מתחשק לך לפתוח שולחנות "חג" עם לזניות ומוקרמים נוטפי שומנים...

כמה רעיונות שישמשו אותך בימים הבאים, ובכלל, יכולים להוות פתרון נהדר לארוחה בסתם יום של חול:

תבשילי קדירה

מכירות מבצע 1 פלוס 1?

אז זהו, מאוד ידידותי לעקרת הבית העסוקה תדיר.

קטניה פלוס דגן וקיבלנו מנה חמה ומזינה,

שילוב נהדר של פחמימה בריאה וחלבון מלא:

- מג'דרה – אורז ועדשים או אפונה,

- שעועית ירוקה עם גרגירי חומוס וכוסמת,

- מיקס קינואה עם ירקות מאודים,

- תבשיל גריסים עם שעועית (טשולנט פרווה;),

ועוד על זו הדרך כיד הדמיון הטובה...

מרקים

בסגנון "הכל כלול"

מתכון למרק הוא בסיס לשינויים, ואפשר להשתמש בירקות ומצרכים שיש בבית.

כיף לאלתר עם ירקות וקטניות ולגוון.

"זורקים" לסיר ממה שיש בבית:

ירקות שורש, ירוקים למיניהם, קטניות מונבטות ועוד.


קציצות ופשטידות

לאמהות המשקיעניות – אין הנחות:)

מגרדים ירקות שאוהבים,

מוסיפים קמח להדבקה, המומלצים:

קמחי קטניות: חומוס, עדשים וכדו' או קוואקר,

אפשר להוסיף גם ביצים אם יש צורך.

אם זו פשטידה – מוזגים לתבנית,

קציצות – יוצרים כדורים פחוסים ולתנור...

מאפים ובצקים

לסופר-משקיעניות שרוצות לפנק את המשפחה:

- כיסונים ממולאים במגוון מילואים: ירקות, טופו, פטריות, טונה ועוד.

- פסטה או פתיתים מקמח מלא* בשילוב ירקות ורטבים שונים.

*ממליצה בחום על פתיתים 80% כוסמין של "נפלאות" – אפשר לקנות בסופרים וברשתות –

נראה מי מבני הבית יעלה על ההבדל;)

ארוחות קלות

בימים חמים אפשר לגוון עם ארוחה קלילה:

- סלט גדול עם מגוון ירקות, עלים ותוספת קראנצ'ית של אגוזים וגרעינים.

- ירקות חתוכים עם מטבלים מפנקים: פסטו, טחינה, חומוס וכו'.

- טורטיות במילוי סלטים שונים.

- אנטיפסטי – תבנית מלאה בירקות אפויים בתנור עם מעט מלח ושמן זית.


ואם בארוחות פרווה עסקינן, קבלו את אחד ממתכוני הדגל שלי –

שניצל תירס בגרסה ביתית ובריאה:

רכיבים:

כוס עדשים כתומות - מושרות לילה*

*ההשריה כאן חשובה בכפליים, גם בשביל הבריאות וגם בשביל ההדבקה של העיסה

כ-3 כוסות גרגירי תירס מבושלים (חב' סאנפרוסט)

עגבניה קלופה

מלח ותבלינים שאוהבים

1/2 כוס קוואקר

פירורי לחם ביתי לציפוי

מעט שמן זית לאפיה


אופן ההכנה:

שוטפים את העדשים ומסננים - טוחנים יחד עם כוס גרגירי תירס, עגבניה, קוואקר ותבלינים.

מוסיפים 2 כוסות גרגירי תירס שלמים ומערבבים בכף.

יוצרים קציצות פחוסות ומצפים בפירורי לחם.

משמנים מעט ניר אפיה, מניחים ומשמנים עוד מעט מלמעלה.

אופים בחום גבוה 30 דק', הופכים ואופים עוד 30 דק' מהצד השני.


טכניקה להכנת שניצלונים:

מקפיאים את הבלילה כדי שתהיה יותר יציבה.

שמים את החותכן על נייר אפייה משומן,

מפזרים בתוכו מעט פירורי לחם, יוצקים מהבלילה,

שמים שוב פירורים ומוציאים את החותכן. וכן הלאה...

כמה שהבלילה יותר קפואה, העבודה יותר קלה ומהירה.


בתקווה שלא נצטרך להתארגן לימי האבל,

ונאכל מן הזבחים ומן הפסחים בב"א!

לבריאות! יעל


לקבלת המדריך של יעל, "טריקים לשריפת שומנים, ללא כושר וללא דיאטה" לחצי פה

חסום לך? שלחי מייל ל: perfect0527146863@gmail.com 


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.