2 דקות קריאה
07 Jan
07Jan

את חוי לב המתכונאית המדהימה שלנו, אתן כבר מכירות ממדור "רגע של מטבח". 

ניסיתן את אחד המתכונים שלה? אני כבר ניסיתי... שווה!

לרגל הסגר המתרגש ובא... :( חוי מפנקת את קוראות שבי רגע בהנחה משמעותית על הספר שלה "דברים טובים" ולתת אותו במחיר של 70 ש"ח (הנחה של עשרות שקלים! אמיתי! תבדקו כמה הוא עולה בחנות. ו... כולל משלוח!)

אבל למה בכלל לקנות אותו? ומה גרם לו להיהפך לרב מכר בתוך ים של ספרי מתכונים?

ישבתי עם חוי לשיחה קצרה.


חוי, מה מיוחד בספר שלך בתוך ים של ספרי בישול וביניהם גם ספרי בישול בריאים?

"במהלך השנים הרבות שאני עובדת עם הציבור, ראיתי שהנפילות הגדולות ביותר הן עם מה שאוכלים "בין הארוחות" ומה "שלוקחים לדרך". 

נכון שהכי טוב היה אם היינו אוכלים על הבוקר תפוח וכף שמן זית ובין הארוחות מסתפקים בכמה שקדים ותמר. 

למעשה, אנחנו שולחים את הילדים עם ביסקוויטים ובייגלך ובין הארוחות בודקים מה שלום העוגה שנשארה משבת. 

(תשאלו את המלמדים והמורות כמה ילדים וילדות מתחילים לקפץ על מקומותיהם כבר באמצע התפילה. זה הסוכר שנפל שמקפיץ אותם.) 

המנות שבספר מצטיינות באינדקס גליקמי נמוך יחסית למאפים ומתוקים והן מתבססות על חומרים מעולים כמו שיבולת שועל, משפחת האגוזיים, תמרים, פירות וכד'. 

המתכונים, כמו רוב המתכונים שאני כותבת, קלים מאוד להכנה ורובם המוחלט אפילו אינו מצריך מיקסר. הם עשויים מחומרים זמינים ומוכרים ואינם דורשים הצטרפות למועדון בחנויות טבע. 

פרק מיוחד ייחדתי למלוחים ויש בו מבחר של קרקרים ומציות שיכולים להחליף את הלחם בארוחה בצורה. 

יש גם פרק של ממתקים בריאים. בעצם, המילה "ממתקים" עושה לנו כאן קצת עוול. מדובר במתוקים בריאים שעשויים מחומרים כל כך מזינים, שהם בעצם כמו קפסולות קטנות של תוספי תזונה עוצמתיים. 

את יודעת מה? אולי נצרף כאן את מה שכתוב על הכריכה האחורית של הספר, זה מסביר בדיוק במה המדובר: 

כל הסיבות הטובות לדברים טובים: עוגיות, חיתוכיות, מאפינס, שמרים, מלוחים וממתקים בריאים ומזינים. 

מתכונים מזינים באמת - דגש על אינדקס גליקמי נמוך, לא רק החלפה סמלית של סוכר לבן בחום וקמח לבן במלא. 

זמן הכנה מינימלי - מהרגע שתבחרו מתכון ועד שתיהנו ממנו.

חומרים עממיים - מוצרי בסיס זולים וזמינים, מהארון או מהמכולת.

קערה וכף - רוב המתכונים לא מבקשים יותר מערבוב.

מרגרינה - לא תמצאו! ואם תתעקשו - רק 25 גר' באוזני המן.

מתאים גם למתחילים - שלבי הכנה פשוטים ובהירים. (ותמיד טוב להתחיל בבריא...)

מבחר גדול - שפע מתכונים מפתיעים במגוון קטגוריות.

התוצר המוגמר - מאפים משובחים בטעם 'רגיל', שאפילו ילדים מעדיפים.

מתכונים אמינים - מגלים את כל הסודות כדי שתצליחו כמו בתמונה. 


זה אפשרי: בריא, קל, טעים, מהיר וזול

בין ים השיטות סביבנו, תוכלי לפרט מהי השיטה התזונתית שלך?  

אין לי "שיטה". 

כלומר? 

אין לי "שיטה", יש לי גישה. הקב"ה ברא את העולם, הוא ברא בו אנשים שזקוקים למזון כדי לחיות והוא ברא גם את המזון שלהם. 

בדורות האחרונים נוצרו שתי בעיות: 

1. במקום לאכול אוכל כפי שהקב"ה ברא אותו עבורנו, אנחנו אוכלים אותו מעובד ועם חומרים כימיים שונים ומשונים - מזון שהתרחק מהמקור ועבר ידיים רבות מדי.

2. אנחנו אוכלים יותר ממה שאנחנו צריכים באמת כדי לקיים את עצמנו.

 צורת החיים הזאת הביאה עלינו בעיות בריאותיות שונות, שכדי לפתור אותן אנחנו מנסים להמציא כל מיני שיטות ודיאטות. 

ושיהיה ברור: אני לא נגד ולא בעד שום שיטה ודיאטה לפני שבדקתי וחקרתי אותה לעומק. במיוחד לא דיאטות שאמורות לעזור במקרים רפואיים שזקוקים לכך. 

אבל אני כן חושבת, שחובה עלינו לעשות כל השתדלות כדי לא להגיע למצב שבו נהיה חייבים להשתמש בדיאטות ובשיטות על מנת לתקן את הנזקים שיצרנו לעצמנו בעצמנו. 

ומה את אומרת על כל מיני מחקרים שיוצאים ושמעודדים או פוסלים צריכה של מזונות שונים? הרי לפי דעתך אנחנו אמורים לאכול כל מה שטבעי? 

רק לדייק: אנחנו אמורים לאכול מה שטבעי, אבל חייבים לשים לב מה זה עושה לנו אישית. עושה טוב? עושה לא טוב? 

ולגבי המחקרים, יש לי בעיה גדולה איתם. מצד אחד, כולם כבר יודעים שהרבה מחקרים בכלל לא אמינים. חלקם ממומנים ע"י כל מיני חברות, חלקם מוטים, חלקם לא מספיק מקיפים. 

מצד שני, מדובר באוניברסיטאות ענק עם מעבדות משוכללות, צוות מקצועי ותקציבים שמנים ומי אני שאבוא לחוות את דעתי בנושא שהם חקרו במשך שנתיים? קחי לדוגמא את האורז המלא. שנים שהטפתי לצרוך אותו ואפילו נתתי טיפים איך להפוך אותו לטעים וקל. ופתאום באים ואומרים לנו: תזהרו ממנו! יש בו ארסן, שהוא חומר רעיל מאוד. 

מה אני אמורה לעשות עם המידע הזה עכשיו? מאוחר מדי! או עוד דוגמה: שמן הקוקוס. מצד אחד אני יודעת עליו ניסים ונפלאות. דברים מדהימים באמת. 

מצד שני, משרדי הבריאות האמריקאי והישראלי לא ממליצים עליו באופן גורף. המון "מזונות על" מזכירים את הקיקיון דיונה. מפציעים לאוויר העולם עם הבשורה התזונתית שתרפא את הדור ואחרי כמה שנים פתאום מתחרטים. בעצם זה לא בדיוק מה שחשבו. או שיש כל מיני מצבים שצריך להיזהר ממנו. 

לא מוכנה להיות שפן נסיונות ובשום אופן לא יכולה להמליץ על משהו שעדיין אין לו מספיק שנות ותק כדי להוכיח את אמינותו החד משמעית ובכל המצבים. 

הבשורה שאני מביאה איתי, בניגוד למיתוסים הרווחים היא, שלאכול בריא זה קל, טעים, מהיר וזול. אבל הכי חשוב ותכתבי את זה בבקשה ברור: לאכול בריא זה ההשתדלות שלנו. אנחנו לא עושים את זה כדי "לבטח את עצמנו" מפני מחלות ח"ו. 

לא חסר נהגים מופרעים שצולחים את הכביש בשלום ולצערנו לא מעט נהגים זהירים נפגעים בתאונות. לאכול בריא זה בכלל לא שאלה של "האם אני שייך לעניין הזה של הבריאות והתזונה או לא". בד בבד אנחנו מתפללים ומבקשים על בריאות איתנה ואריכות ימים. מאחלת לכולם רק דברים טובים.


נצלנה עכשיו את ההזדמנות החגיגית לקוראות 'שבי רגע': 

הספר 'דברים טובים' נמכר  ב70 ₪ בלבד כולל משלוח עד הבית חינם!!

בחנויות הספר נמכר ב 100-139!!! 

להזמנות: chavilev1@gmail.com

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.