אנרגיה זמינה לערב פסח/ חוי לב


2 דקות קריאה
03 Mar
03Mar

ערב פסח הוא זמן שבו יותר מתמיד אנו זקוקים לארוחות ביניים קטנות כאלו שיתדלקו אותנו להמשך העבודות, ולכן כדאי לשים דגש שהארוחה תעניק לנו אנרגיה זמינה ומהירה. 

הבעיה היא שלרוב אנחנו שולחים את ידינו למחבוא השוקולדים ששמרנו מפורים ומסתפקים בחטיף שוקולד עם כוס קפה... 

השגנו אמנם אנרגיה מהירה אך גם קצרה. כלומר בדקות הראשונות שלאחר אכילת החטיף אנחנו מרגישים נהדר, הסוכר בדם עולה, חזרו הכוחות והעייפות פגה. אבל אחרי כחצי שעה אנחנו שוב בירידה ושוב מחפשים משהו לתדלוק...

 

הנה כמה רעיונות שיוציאו אתכם ממעגל הקסמים המסוכן (באמת!) הזה.

1. דאגו שתמיד יהיה במקרר יוגורט. יוגורט הוא בסיס נהדר למגוון תוספות.

2. גרנולה ידידתי – טעימה, משביעה, מזינה ונגישה.

3. ברנפלקס – נכון, מדובר במוצר תעשייתי אבל הוא עדיין לוקח מול בייגלה או עוגיות חיוכים.

4. סלט – בהנחה שאין לכם זמן לחתוך ירקות הכינו בשניות סלט מירקות קצוצים מוכנים, ושפע נבטים. פזרו מעליהם קצת גרעיני חמניות ודלעת לתוספת עניין ושובע.


5. הקפיאו בתבניות לקרח רוטב סלט תוצרת בית. מתי שתכינו את הסלט הנ"ל תצטרכו רק לשלוף קוביה ולהניח מעל. רטבים קנויים אינם מומלצים לשימוש אבל אם הם התנאי שלכם לסלט – ניחא.

6. דייסה – התגלית החורפית שלי. תשכחו מה שחשבתם על דייסה כבדה וסמיכה שנשארת רותחת עד שכבר יוצא התיאבון. שמרו בקירור קמח שיבולת שועל שהכנתם בסכין של מעבד מזון. 

ברגע המתאים פשוט הרתיחו קצת חלב, הוסיפו מהקמח, בשלו דקותיים עד שמסמיך לטעמכם, העבירו לכוס גבוהה ושתו בעזרת קשית. 

מומלץ להעשיר את הדייסה בתוספות של אגוזים ופירות יבשים שגם יוסיפו להרגשת השובע. כדי להמתיק את הדייסה ולקרר אותה בה בעת הוספו לספל מעט (אפשר לסמוך עליכם, כן?) גלידה.

   

4  דברים שאפשר לעשות עם ירקות קפואים:

1. מרתיחים מים בסיר בינוני ומכניסים פנימה לקט ירקות מסוג שאוהבים, עם פסטה כלשהי. מבשלים יחד, כך המים עם הוויטמינים מהירקות נספגים בפסטה ואינם הולכים לאיבוד. מסננים את עודפי המים ומתבלים לפי הטעם. אם מבשלים בסיר חלבי אפשר להוסיף קופסת גבינת קוטג'.

2. מבשלים קלות במים רותחים שעועית ירוקה וצהובה. כשהשעועית רכה אך עדיין פריכה מסננים אותה מהמים ומחזירים לסיר או למחבת בה התבשלה. מקפיצים דקותיים על אש גבוהה על מנת לייבש את שארית הנוזלים. מסיפים קצת שמן זית, זילוף קל של מיץ לימון טרי, מלח ופלפל שחור, מקפיצים עוד דקה ומגישים.


3. מבשלים קלות שעועית צהובה וירוקה. מסננים מהמים ומשאירים במסננת. בסיר הבישול מחממים מעט שמן זית או חמאה ומקפיצים פרוסות של פטריות (עדיף טריות). מעבירים למסננת עם השעועית ומכניסים לסיר שקדים פרוסים או קצוצים מזהיבים אותם מעט ומחזירים לסיר את השעועית והפטריות. מתבלים במלח, פלפל שחור, מעט כוסברה טחונה וקורט אגוז מוסקט.

4. במחבת גדולה חולטים לקט ירקות מסוג שאוהבים עד לריכוך חלקי. מסננים היטב ומחזירים למחבת. מקפיצים דקותיים על אש גדולה על מנת לאדות את שארית הנוזלים אם נשארו. מוסיפים למחבת שמן זית או חמאה ומקפיצים עד שהירקות מזהיבים קלות. אם רוצים להעשיר את התבשיל בטופו מקפיצים גם אותו עד להזהבה. מתבלים היטב במלח ופלפל. מוסיפים למחבת ביצים טרופות, הרבה פטרוזיליה קצוצה וקופסת גבינה או קוטג'.  מערבבים את תכולת המחבת ומגישים חם. אפשר גם בתוך פיתה.


מאפינס תמרים ופירות יבשים

המאפינס האלו מעניקים לנו שתי ציפורים במכה אחת: גם חיסול חמץ וגם מאפה שמתאים בול לימים אלה. מתוק וטעים, מזין ומאוד משביע לרגעים של דאון בין מטלה אחת לשניה. 

עוד פלוס גדול: את המאפינס מכינים בקלי קלות בדקות ספורות ממש כך שגם אם המיקסר כבר נקי לפסח אתן תסתדרו מצויין בלעדיו. 

אגב, המאפינס על בסיס תמרים אך בטעם דבשי מובהק.

החומרים:

2 ביצים

1/2 כוס שמן

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס סילאן

3/4 כוס דחוסה בתמרים מגולענים

3/4 כוס מים רותחים

1/2 כוס פירות יבשים קצוצים: משמש, שזיף, צימוקים, חמוציות וכד'

1/4 כוס אגוזים (מכל סוג שרוצים) קצוצים גס

1 ושלשת רבעי כוס קמח מלא

1 שקית אבקת אפיה

3/4 כפית סודה לשתייה


אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2. מניחים את התמרים בקערה קטנה ויוצקים עליהם 3/4 כוס מים רותחים. 

ממתינים כ- 10 דקות ומועכים את התמרים עם המים למחית חלקה. הכי קל לעשות זאת בעזרת בלנדר מקל.

4. בקערה בינונית טורפים את הביצים עם השמן, הסוכר והסילאן עד לתערובת אחידה.

5. מוסיפים את מחית התמרים וטורפים שוב.

6. מקמחים את הפירות היבשים הקצוצים ואת האגוזים (עם מעט מהקמח הרשום במתכון) על מנת שלא ישקעו בתחתית המאפינס, ומוסיפים אותם עם הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתיה לקערה.

7. מבליעים את הקמח בתערובת הנוזלית. משתדלים לא לערבב יותר מדי- ערבוב יפגע באווריריות העוגה.

8. יוצקים לתבניות מאפינס ואופים כ- 20 דקות עד שקיסם יוצא נקי.


הערות:

1. רפדו את תבנית המאפינס במנג'טים כדי שיהיה לכם קל להקפיא אותם ולשלוף להפשרה בזמנים הרצויים.

2. המאפינס מצוינים גם בלי האגוזים או הפירות היבשים או בלי שניהם אך אז הם פחות משביעים.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.