דבש וחלב בטעם נוסטלגי/ חוי לב


1 דקות קריאה
06 May
06May

בתוך מתקפת החלב עלינו מצאתי לנכון להזכיר לכם כי התורה נמשלה גם לדבש. אמת. אופנתי יותר וייצוגי יותר להגיש למארחים עוגת גבינה צחורה ומעוטרת מאשר להופיע עם שקית דובשניות. אך בחג אחה"צ כשכולם יחפשו משהו מתוק ויבהו במבחר החלבי שבמקרר תוכלו להציע את הדובשניות המעולות שהבאתם. 

מי שסוחב טראומת ילדות מהדובשניות הקנויות, אלה הספוגות בטעם הצלופן שעטף אותן, מומלץ לו במיוחד לטעום אחת מכאן. רק הקפידו על ההוראות ובעז"ה תקבלו עוגיות מענגות: רכות מבפנים ופציחות מבחוץ.

כדי לשדרג את הדובשניות מבחינה תזונתית המרתי חלק מהקמח לקמח שיבולת שועל שיש לו נטיה להוריד אינדקס גליקמי של מזונות. כלומר, העוגיות האלה גם משביעות.

דובשניות

החומרים:

1 כוס שיבולת שועל טחונה במעבד מזון לקמח.

1.5 כוסות קמח מלא

1/4 כוס סוכר חום (אפשר גם לבן)

4 כפות שמן

1/4 כוס דבש

1/4 כוס סילאן (או עוד דבש)

1.5 כפיות אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

כפית קינמון

מעט ציפורן טחון (לבחירה)

קורט זנגוויל (לבחירה)

אבקת סוכר לציפוי - כחצי כוס.

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 170 -175 מעלות.

2. מערבבים בקערה את החומרים היבשים.

3. משמנים כוס בארבע כפות השמן על מנת שהדבש והסילאן יחליקו ממנה בקלות. מוסיפים את השמן לקערה. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים לבצק דביק. 

4. יוצרים מהבצק כדורים ומניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

5. מגלגלים את הכדורים באבקת סוכר.

6. אופים 10-15 דקות ולא יותר.


3 הוראות חשובות לקבלת תוצאה מושלמת:

קורה לפעמים שהבצק יוצא דביק מאוד ונראה כי אין סיכוי ליצור ממנו כדורים. למרות הנטיה שלכם להוסיף קמח אל תעשו זאת. 

העבירו את הבצק כשהוא עטוף בניילון למקרר. אחרי שעת קירור או יותר הבצק אמור להיות נוח לעבודה. רק אם אין שיפור במצב הוסיפו מעט קמח.

אם אתם משוחררים מספירת קלוריות ומעוניינים בעוגיות מושלגות בעלות מעטה פציח מאוד גלגלו את העוגיות פעמיים באבקת סוכר. בין הפעם הראשונה לשניה המתינו כמה דקות עד שתראו שהאבקה מהגלגול הראשון נספגת מעט בבצק.

הקפידו על זמן האפיה. אחרי 10 דקות מוציאים בזהירות עוגיה אחת, חוצים אותה ובודקים אם היא אפויה מבפנים. אם היא אפויה, גם אם עדיין רכה, זה בסדר. הוציאו את העוגיות והן תתקשנה מעט בקירור. אפיה ממושכת מדי תגרום לעוגיות להיות פריכות גם מבפנים.



קיש מנגולד, פלפלים וגבינות

בצק פריך שמכינים בשניות בסיר קטן, בלי מיקסר או מעבד מזון.

מילוי טעים ובריא מאוד של מגולד (עלי סלק) פלפלים צבעונים וגבינות.

לבצק:

50 גרם חמאה

3/4 כוס שמן

1/2 כוס מים

2 כפיות מלח שטוחות

1 כפית סוכר

1 כוס קמח לבן

2 כוסות קמח מלא

למילוי:

2 בצלים

2 חבילות עלי מנגולד

1 פלפל אדום גדול

1 פלפל צהוב או כתום גדול

250 גרם קוטג'

250 גרם גבינה לבנה

150 גרם גבינה בולגרית מגורדת

4 ביצים

3/4 כוס קמח

3/4 כוס חלב

מעט שמן זית

תבלינים: מלח, פלפל שחור, זרעי כוסברה טחונים.

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

לבצק: מניחים בסיר בינוני את כל החומרים מלבד הקמחים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקמחים ומערבבים במהירות עד לקבלת בצק אחיד. 

מבשלים עוד דקה תוך כדי ערבוב ומורידים מהאש. מצננים כמה דקות.

שוטחים את הבצק על התבנית ועל דפנותיה ואופים במשך כ- 15 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור.


למילוי: 

מסירים מהמנגולד כמחצית מהגבעולים הלבנים. יוצקים על העלים מים רותחים ומשהים במשך חמש דקות. מסננים היטב וסוחטים.

קוצצים דק את הבצלים ומזהיבים במעט שמן. קוצצים גס את הפלפלים ומוסיפים לבצלים. ממשיכים לטגן עוד כ- 10 דקות. מערבבים מדי פעם. 

קוצצים דק את המנגולד (אפשר במעבד מזון) ומוסיפים למחבת. מערבבים על אש גדולה במשך שתי דקות.מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי ויוצקים על הבסיס הכמעט אפוי. 

ממשיכים לאפות במשך עוד כ- 20 דקות עד להתייצבות של המילוי.

ממתינים כמה דקות לפני שפורסים.




עוגת גבינה בקרם תפוזים- עוגת גבינה סבתאית ועשירה.

ללא שמנות, קצפות וחמאות.

בצק המכיל שיבולת שועל, שכבת גבינה מוצקה וגבינתית ומעל הכל קרם תפוז.
השילוב הקלאסי של גבינה - תפוזים מוכיח את עצמו בכל פעם מחדש.
החומרים לבצק:

1 כוס קמח

1/2 כוס שיבולת שועל גרוסה בינוני

1 כפית אבקת אפיה

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס שמן

1 ביצה

לגבינה:

850 גרם גבינה לבנה 5%

2 יוגורט טבעי

1/4 כוס חלב

1 כוס סוכר

2 סוכר וניל

2 כפות קמח

3 ביצים


לקרם תפוזים:

2 כפות חמאה

1/3 כוס מיץ תפוזים

גרידה מחצי תפוז

1/4 כוס סוכר

1 כף קורנפלור

1 כף ליקר תפוזים או ליקר לימון

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק, שוטחים בתבנית 26 ואופים בחום של 180 מעלות במשך כ- 10 דקות.

טורפים בקערה את כל חומרי הגבינה ויוצקים על הבצק. מנמיכים את חום התנור ל - 160 מעלות ואופים במשך כ50 דקות. 

מקררים את העוגה בתנור.

מכינים את הקרם: 

מניחים בסיר את החמאה ומיץ התפוזים מלבד שתי כפות, מוסיפים את הגרידה ואת הסוכר. מבשלים הכל עד לרתיחה.

ממיסים את הקורנפלור ב - 2 כפות המיץ הנותרות ובליקר.

מוסיפים בזרם איטי לתערובת שבסיר וטורפים תוך כדי בעבוע עדין במשך כדקה עד שהתערובת מסמיכה מעט.

יוצקים את הקרם על העוגה ומעבירים לקירור.




הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.