הבחושות השוות


1 דקות קריאה
23 May
23May

לכבוד שבתות הקיץ הארוכות, שדורשות פרוסת עוגה לאחר הצהריים שלא נגמר, והילדים שצריכים משהו מתוק, הנה שלוש אלטרנטיבות ל'כושית' הקלאסית: מהירות, קלות, וקצת יותר בריאות.  

עוגת קפה ואגוזים משובחת

עוגה נהדרת, רכה, גבוהה ועסיסית. לא יאמינו לכם שזו בסך הכל עוגה בחושה. 

כמו בכל העוגות הבחושות חשוב לערבב את אבקת האפיה עם הקמח ולהוסיף אותם אחרי כל החומרים בבחישה זריזה ומהירה. אם נערבב הרבה את הבלילה עם הקמח בתוכה העוגה עלולה לצאת דחוסה.

החומרים לתבנית בינונית:

5 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס סילאן או דבש

1 כוס שמן

11/4 כוסות מיץ

מעט תמצית וניל

כף גדושה קפה נמס

1/2 כוס קוקוס

100 גרם אגוזים קצוצים גס

1/3 כפית מלח

3 כוסות קמח מומלץ כוסמין 80% או רגיל

שקית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

לציפוי:

1/3 כוס מים

2 כפות קקאו

2 כפות סוכר

כפית קפה

100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.

2. מניחים בקערה את הביצים והסוכר וטורפים בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר מצויד בוו גיטרה.

3. מוסיפים שמן, סילאן, מיץ, קפה, סודה לשתיה, מלח, קוקוס ואגוזים וממשיכים לערבל.

4. מערבבים את אבקת האפיה עם הקמח ומוסיפים לתערובת. בוחשים רק עד שהקמח נטמע כמעט כולו בתערובת. נמנעים מבחישת יתר.

5. מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור החם.

6. אופים כ- 50 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. העוגה תופחת לאט לאט באפיה. מקררים.

שימו לב: עוגה זו זקוקה לאפיה איטית יחסית. אחרת היא לא תצליח לעלות ולתפוח. אם אם נראה לכם שהעוגה מתייצבת מדי מהר עוד לפני שהיא תפחה הנמיכו מעט את חום התנור.


מכינים את הציפוי:

1. בסיר קטן מרתיחים את המים, הסוכר, הקקאו והקפה ומסירים מהאש. מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים היטב עד להמסה ולאחידות של החומרים.

2. מורחים את הציפוי על העוגה הקרה. כשהציפוי מתקרר לגמרי הוא מתקשה ואז הוא גם לא מלכלך.




עוגת נקטרינות הפוכה

מהירת הכנה, תעבוד היטב עם כל פרי מתאים שתרצו.

החומרים:

4-5 נקטרינות פרוסות לפרוסות עבות

4 ביצים

3/4 כוס שמן

1/3 כוס סוכר

1/3 כוס סילאן

1/8 כוס מיץ תפוזים או מים.

2 כוסות קמח, מומלץ כוסמין 80% או רגיל

1 אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

כפית שטוחה קינמון

קורט מלח

קורט פלפל שחור

לא חובה - קורט אגוז מוסקט טחון או ג'ינגר (זנגביל) טחון או 2 קוביות ג'ינגר מסוכר קצוצות דק דק.

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות.

2. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסדרים עליו את הפירות בצורה נאה.

3. מערבלים במיקסר את הביצים עם הסוכר, הסילאן והשמן. מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי ערבול עד לקבלת עיסה בצקית נוזלית.

4. יוצקים בזהירות את העיסה על הפירות ואופים כ-25 דקות. בודקים ע"י נעיצת קיסם אם העוגה מוכנה. חשוב להמנע מאפיית יתר.

5. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להצטנן מעט. הופכים את העוגה על צלחת ומקלפים בזהירות את נייר האפיה. 

עוגה עם פירות שומרים במקרר.




עוגת בננות מושלמת
ולמה מושלמת?

כי היא בחושה וזריזה ולא דורשת מיקסר.

כי היא אוורירית ורכה ולא מתפוררת.

כי היא טעימה ומשלבת טעם בנני עם טעם שוקולדי שהוא כידוע שילוב קלאסי החביב על כולם.


החומרים:
4 בננות בשלות מאוד

2 ביצים

3/4 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס מיץ או מים

2 כוסות קמח, מומלץ כוסמין 80%, או רגיל

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

100 גרם שוקולד מריר גרוס גס

100 גרם אגוזי מלך גרוסים גס

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערה את הבננות, הסוכר, המיץ, השמן והביצים. טוחנים בעזרת בלנדר מוט לתערובת אחידה.

2. מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתיה ומערבבים בעזרת מטרפה או כף (ולא בבלנדר) עד שהתערבות כמעט אחידה. נמנעים מערבוב יתר שיהפוך את העוגה לכבדה ודחוסה.

3. מחלקים את העיסה לשתי תבניות אינגליש קייק.

4. מערבבים את האגוזים והשוקולד ומפזרים על שתי העוגות. מערבבים מעט.

5. אופים בחום של 175 מעלות במשך כ - 45-50 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.