2 דקות קריאה
30 May
30May

איזה כיף שיש חג שבו אנחנו יכולות לתת מקום של כבוד לכל המתכונים החלביים - המתוקים והמלוחים,

להתקשקש עם שמנת/ גבינה צהובה - ולהוציא די בקלות מעדנים משובחים.

לכבוד שמחת התורה והחגיגה שלנו במטבח, מירי נותנת לנו מתכונים לעוגות גבינה/ תוספות/ מטבלים ועוד - ברמות קושי שונות.

לחג שמח ולבן  : )



עוגת מעדן

עוגת גבינה מעודנת וקטיפתית, את הטעם המדהים נותן השילוב הנהדר של גבינה, שוקולד חלב וגאנש שוקולד עם חלב שבציפוי
מעל העוגה.

ממש מעדן כשמה כן היא!

החומרים:

לשכבת הבסיס:

100 גרם ביסקוויטים טחונים

100 גרם חמאה

100 גרם שוקולד חלבי

4 כפות סוכר


לשכבת הגבינה:

2 כפות גדושות קורנפלור

3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

750 גרם גבינה

1 כוס סוכר

1 סוכר וניל

2 ביצים


ציפוי גנאש חלבי:

150 גרם שוקולד חלבי

רבע כוס חלב

140 מ"ל קצפת גולמית (ללא הוספת מים)


אופן ההכנה:

לשכבת הבסיס:

מכניסים בתוך שקית מזון קטנה: חמאה, שוקולד וסוכר, קושרים היטב את הניילון ומכניסים לשקית מזון נוספת (ליתר ביטחון כדי שלא יחדרו מים לתוך השקית), מכניסים הכל לתוך קערית עם מים רותחים להמסה מלאה.

מוציאים מהשקית ומוסיפים את פירורי הביסקוויט, מערבבים.

שוטחים לשכבה אחידה וחלקה על ניר אפיה בתבנית עגולה קוטר 24.


לשכבת הגבינה:

מערבבים את כל החומרים יחד היטב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

יוצקים על שכבת הבסיס.

אופים בחום של 200 מעלות 10 דקות בתנור מחומם היטב מראש (זה נותן לעוגה צורה ויציבות ראשונית).

לאחר מכן מנמיכים לחום 170 מעלות וממשיכים באפיה עוד כ- 40 דקות או עד להזהבה יפה של פני העוגה.

מקררים היטב את העוגה ויוצקים את הציפוי בעודו חם.


הכנת ציפוי גנאש חלבי:

ממיסים יחד את כל החומרים (אפשר בתוך ניילון באותה הדרך שבשכבת הבסיס) ויוצקים מעל העוגה.

מכניסים למקפיא לשעה להתגבשות הציפוי.


טיפטיפור

להשבחת המרקם הנימוח שבעוגת גבינה (בכל עוגת גבינה), וכן למניעת היווצרות סדקים מעל פני העוגה – 

מומלץ להכניס את תבנית העוגה לתוך תבנית גדולה יותר שיש בה מים רותחים עד שליש מגובהה.




עוגת טורט גבינה עשירה (עם 3 הצעות לציפוי)

מיוחד לחג השבועות, טורט גבינה עשירה ונימוחה במרקם נפלא.

החומרים:

9 ביצים מופרדות

750 גרם גבינה

1/2 1 כוסות סוכר

1 חבילה אינסטנט פודינג - וניל

1 שמנת

1 לבן

מעט תמצית וניל

9 כפות קמח

קורט מלח


אופן ההכנה:

* מקציפים את החלבונים, בתחילת ההקצפה שמים את המלח, לאחר מכן מכניסים בהדרגה את הסוכר, ומקציפים עד לקבלת קצף יציב וחזק, מוסיפים אינסטנט ומקציפים עוד דקה.

* בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים היטב עד לקבלת תערובת חלקה

* מאחדים יחד את שתי התערובות. יוצקים את התערובות לתבנית עגולה קוטר 28 או מלבנית בינונית.

* אופים כשעה בחום 180 מעלות, ולאחר מכן משאירים בתנור כבוי עוד 1/2 שעה.


לציפוי - לבחירה - אחת משלוש אפשרויות:

* 2 שמנת חמוצה, 2 כפות סוכר ו - 2 סוכר וניל, לערבב היטב, למרוח על העוגה מיד בסיום האפייה ולהכניס לתנור חם לעוד 10 - 15 דקות.

* גנאש לבן - להמיס 100 גרם שמנת מתוקה ביחד עם 100 גרם שוקולד לבן חלבי - לקרר מעט ולמרוח על העוגה, כשהיא קרה. לגרד שוקולד מלמעלה.

* להקציף שמנת מתוקה ו-1/2 חבילה אנסטנט וניל ולמרוח על העוגה, כשהיא קרה, אפשר לגרד תלתלי שוקולד מקליק חלבי בשתי צבעים, בעזרת מקלף.



גבינות שמנת:

גבינות שמנת על מצע חסה

במקום לקנות גבינות שמנת מתובלות אפשר להכין לבד.

במינימום השקעה תקבלי גבינות שמנת טעימות להפליא בטעמים שונים. 

מתאים למריחה בלחמניות או כתוספת לצד ירקות חתוכים.


גבינה שמנת בטעם בצל:

החומרים:

1 מיכל שמנת חמוצה 27% (באריזה כמו של יוגורט)

1 בצל גודל בינוני

קורט מלח


לציפוי:

שומשום קלוי


אופן ההכנה:

* חתכי את הבצל לקוביות קטנטנות, טגני עד להשחמה קלה עם מעט שמן.

* ערבבי את השמנת החמוצה עם שאר החומרים

* קחי חיתול בד של תינוק, והניחי את התערובת במרכז. תפסי ב-4 קצוות, קשרי למעלה ותלי על הברז או על מדיח הכלים בצורה שיוכל לטפטף, ביום חם מספיק כ-7 שעות (לילה) ביום קר אפילו 24 שעות עד שהגבינה לא מטפטפת.

*הוציאי מהבד, כדררי לכדור וגלגלי בשומשום.


אופן קלית השומשום:

חממי מחבת לרתיחה חזקה, בלי שמן, הניחי את השומשום בחשי, צנני.

גבינת שמנת שום - שמיר:

אותו הרעיון, בטעם שונה.

החומרים:

1 מיכל שמנת חמוצה 27%

4-5 פסים של שמיר קצוצים דקה

1/2 שם שום כתושה או קצוצה דק - לבחירה

מעט אבקת שום ומלח לפי הטעם (אבקת שום מאיצה את תהליך יבוש שמנת)

לציפוי:

שמיר קצוץ דק

אופן ההכנה כמו בגבינת שמנת בטעם בצל


גבינת שמנת זיתים

החומרים:

1 מיכל שמנת חמוצה 27%

מעט מלח

זיתים קצוצים - כמה שרוצים לטעם

לציפוי:

זיתים קצוצים דק או גבינה צהובה מגורדת או פפריקה מתוקה.




פרמז'ן חצילים

שכבות חצילים וגבינה צהובה נמסה ברוטב ירקות עשיר. יוקרתי ומוצלח בטעם של עוד, ממשפחת הלזניה. 

מתאים כמנה ראשונה חלבית.

החומרים:

לשכבות החצילים:

1 חציל גדול.

1 כוס קמח.

2 ביצים.

2 כפות פירורי לחם.

1/2 כפית אבקת שום.

1/4 כפית פפריקה.

1/4 כפית אורגנו.

מעט בזיליקום-לבחירה.

1/4 כפית מלח.

קורט פלפל שחור.

150 ג' גבינה צהובה.

לרוטב:

1 בצל קטן קצוץ דק.

1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות.

1 עגבנייה חתוכה קטן.

1/4-1/3 כוס מים.

1/2 כוס סוכר.

מעט אבקת שום, פלפל שחור ומלח לפי הטעם.

קופסת רסק עגבניות קטן

אופן ההכנה

שכבות החצילים –

*מקלפים את החציל, פורסים לפרוסות דקות עגולות מפזרים מלח (כף או יותר) בין פרוסות החצילים ומשהים כך 20 דקות להוצאת מרירות החציל. לאחר מכן שוטפים היטב את הפרוסות.

* מכינים שתי צלחות:

צלחת 1 – קמח ופרורי לחם.

צלחת 2 – ביצים ותבלינים.

טובלים כל פרוסת חציל בקמח ואח"כ בביצה ותבלינים ומטגנים במחבת בשמן חם עד הזהבה יפה משני הצדדים.


מכינים את הרוטב –

*מאדים את הבצל עם השמן, כשמזהיב מוסיפים את הגמבה והעגבנייה ומאדים עוד קצת עד להתרככות, אחר כך מוסיפים את שאר החומרים ומאדים עוד קצת, מכבים את הלהבה.

* מרפדים תבנית מלבנית (20*30) בנייר אפיה, מרפדים את תחתית התבנית בפרוסות חצילים צפופות זה לצד זה. 

* מפזרים מחצית מהגבינה הצהובה בצורה אחידה ומעל זה מסדרים עוד שכבה של חצילים (כמו שטיח), מעל מפזרים את שאר הגבינה צהובה. 

* בין השכבות, על כל שכבה של חצילים שופכים חצי מכמות הרוטב. 

* מכסים בנייר אלומיניום ואופים 25 דק' בחום 170 מעלות.



פשטידת אטריות חלבית בציפוי מתוק של קורנפלקס, קינמון וסוכר חום

פשטידה נפלאה, את הטעם המתוק נותן הציפוי מלמעלה.

החומרים:

לפשטידה:

450 גרם אטריות רחבות (1 חבילה)

1 קופסא קוטג'

2 -1 שמנת חמוצה

1 כוס חלב

100 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

4 ביצים

1/2 כוס שימורי אננס טחון בבלנדר - לבחירה

לציפוי:

1 כוס קורנפלקס

1 כפית קינמון

1/4 כוס סוכר חום

אופן ההכנה:

*בשלי את האטריות עפ"י ההוראות שעל גבי האריזה.

*המיסי את החמאה במחבת.

*הוסיפי לאטריות את כל החומרים, ערבבי.

*שפכי בתבנית מלבנית בינונית חד פעמית או בתבניות שקעים מסוגננות מסליקון - למנות אישיות.

הכיני את הציפוי:

*הכניסי את הקורנפלקס בתוך שקית אוכל, קשרי למעלה, ומעכי בעזרת מערוך לקבלת פירורים.

*הוסיפי סוכר חום וקינמון, ערבבי. פזרי בצורה שווה על פני הפשטידה.

* אפי בחום בינוני 180 מעלות, כ-40 דקות.




משקה יוגורט עם פירות וגרנולה

מעדן יוגורט עם פירות חתוכים וגרנולה בתוספת פיצוחים. 

מנת פתיחה מרשימה ומפוארת וטעימה להפליא, וכמובן בריאה, מתאימה לאירוע חלבי ברמה, שבע ברכות וכיו"ב. 

יכולה גם להיות בתור קינוח - מנת סיום.


החומרים:

יוגורט פירות:

8 כוסיות מעוטרות על רגל רחבות (כ-8 מנות)

4 מיכלי יוגורט 150 מ"ל במתיקות מעודנת % ½1

כ-2 כפות אבקת נוגט

3 תפוחים (צהוב, אדום, ירוק)

½ קופסא אננס משומר

½ כוס אגוזים קצוצים או פרוסות שקדים או פיסטוקים גרוסים - לבחירה (לא חובה)


זילוף מעל הפירות להשבחת הטעם:

3 כפות דבש או 3 כפות סילאן (אפשר גם דבש וגם סילאן)

2-3 כפות טחינה גולמית - לבחירה

גרנולה

2 כוסות פצפוצי אורז

חצי כוס סוכר חום

1/3 כוס קוקוס

1/2כוס אגוזים קצוצים

80 גרם מחמאה


הכנת הגרנולה:

לערבב יחד את כל החומרים, לאפות כ-8 דקות להזהבה.


אופן ההכנה:

* יוצקים לכל כוסית ½ מיכל יוגורט, מפזרים מעט אבקת נוגט. חותכים קטן את התפוחים ואת האננס ומערבבים ביחד עם האגוזים. מפזרים מעל יוגורט. 

* יוצרים זילופי פסים מדבש וסילאן וטחינה מעל תערובת הפירות. ומפזרים גרנולה בנדיבות.


טיפטיפור: 

את המנה מרכיבים ממש לפני ההגשה. כמובן שאפשר להכין מראש ואז להכניס כל דבר בקופסא נפרדת ורק ליצוק לכוסיות בסמוך לארוחה. וזאת כדי למנוע מהרטיבות של היוגורט והפרי לרכך את הפיצוחים והגרנולה.

כמובן שניתן להוסיף ולשנות את הפירות המוצעים כיד הדמיון (והטעם) הטובה: תפוזים/ קיווי/ תותים/ אוכמניות ועוד, או את סדר עיצוב היוגורט בכוסיות.



בלחיצה על המודעה תגיעי לאתר של ליידיס 🙂

חסום לך? שלחי מייל ל: leaa.co.il@gmail.com  

בלחיצה על המודעה תגיעי לאתר של ליידיס 🙂

חסום לך? שלחי מייל ל: leaa.co.il@gmail.com  


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.