ט"ו בשבט במטבח/ חוי לב


2 דקות קריאה
19 Jan
19Jan

טבולה בורגול שבעת המינים 

סלט נפלא, מפתיע ברעננותו, מזין ומשביע שמכיל כמעט את כל שבעת המינים. 

החומרים: 

2  כוסות בורגול בינוני

4 כוסות מים רותחים 

מיץ מ- 2 לימונים עסיסיים 

100 גרם אגוזי מלך קלויים קלות ללא מלח קצוצים 

100 גרם גרעיני חמניות טבעיים  

100 גרם צימוקים 

50 גרם חמוציות 

1/4 כוס נענע טריה קצוצה או מעט נענע מיובשת 

100 גרם תמרים קצוצים גס 

4 גבעולי בצל ירוק קצוץ 

2 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ 

גרעיני רימון 

4 כפות שמן זית 

מעט מלח פלפל שחור 

4- 2 כפות סילאן 

1/4 כוס תרכיז רימונים – לא חובה 


אופן ההכנה: 

1. מניחים את הבורגול בקערה עם מעט מלח ומים רותחים. משהים לכמה שעות עד שהמים נספגים בבורגול. אם נשארו מעט מים מסננים אותם.

2. מוסיפים לבורגול את שאר החומרים ומערבבים. מומלץ להשהות כשעה לפני ההגשה על מנת לאפשר לבורגול לספוג את טעמי התיבול.


ממתקי תמרים ואגוזים 

הממתקים האלו נכללים תחת הקטגוריה של חטיפי בריאות. הם מכילים תמרים ואגוזים וכשיש כמה מהם במקפיא כבר לא חייבים שוקולד. 

החומרים: 

200 גרם תמרים (כ-5 תמרים מזן מג'הול, גדולים ועסיסיים) 

3 כפות דבש 

3 כפות סילאן 

2.5 כפות קקאו 

קורט מלח 

מעט קינמון, לבחירה 

1/2 כוס ועוד 2 כפות קשיו קצוץ גס 

1/2 כוס ועוד 2 כפות פקאן קצוץ גס 

1/2 כוס שקדים או אגוזי מלך קצוצים גס 

1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים גס 

קוקוס לציפוי 


אופן ההכנה: 

1. מגלענים את התמרים וחותכים אותם לשנים ואחר כך כל חצי לארבעה חלקים. 

2. מחממים בסיר בינוני את הדבש והסילאן. מוסיפים את התמרים הקצוצים, הקקאו הקינמון והמלח. מבשלים על אש קטנה ומערבבים עד שהתמרים מתרככים מאוד ומתקבלת תערובת כמעט אחידה. מורידים מהאש ומצננים מעט. 

6. מוסיפים פנימה את כל סוגי האגוזים הקצוצים. מערבבים היטב כל שכל האגוזים יצופו היטב בתערובת התמרים.

8. מכינים את הנקניק: פורסים נייר אפיה על משטח העבודה, מניחים את המסה על נייר האפיה, מסדרים את המסה לאורך נייר האפיה ומגלגלים לצורת נקניק הדוק. מעבירים  להקפאה. כשהנקניק קפוא מגלגלים אותו בקוקוס וחותכים לפרוסות. שומרים בקופסה סגורה היטב בהקפאה. 

9. מעבירים לקירור או להקפאה וכשהנקניקים מתייצבים מגלגלים אותם בקוקוס וחותכים לפרוסות. שומרים בהקפאה. 

צילום: שושי סרקיס


קראמבל פירות יבשים 

מומלץ להשתמש בשזיפים, משמשים, צימוקים וחמוציות. 

החומרים לבצק: 

1.5 כוסות קמח מלא 

3/4 כוס שיבולת שועל בגריסה בינונית 

1/3 כוס סוכר חום 

1/2 כוס שמן קנולה 

3/4 כוס אגוזים ושקדים גרוסים 

לפירות: 

3 כוסות פירות יבשים 

3 תפוחי גרנד טריים 

חופן חמוציות ו/או צימוקים 

1/2 כוס מים 

3 כפות מיץ לימון (או גרידת לימון) 

מעט קינמון - לבחירה 

אופן ההכנה: 

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 

2. חותכים את  הפירות לקוביות בינוניות. 

3. במחבת גדולה וכבדה מניחים את הפירות עם המים והמיץ או גרידת הלימון. מקפיצים את הפירות במשך כמה דקות עד שהם מתרככים מעט. מתבלים בקינמון  ומסננים קלות. 

4. מניחים בקערה את כל חומרי הבצק ובעזרת האצבעות מערבבים ולשים עד שנוצרים פירורים. נמנעים מלישת יתר. כשנוצרים פירורים פחות או יותר אחידים - מפסיקים את העיבוד. 

5. מחלקים את הפירות לתבניות אישיות, מניחים את פירורי הבצק על הפירות ואופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה עמוקה של הפירורים. 

6. מגישים בליווי גלידת וניל או קצפת קרה מאוד או שמנת חמוצה. 

אפשר גם עם רוטב מתותים מרוסקים עם מעט סוכר או עם קצת מלית אוכמניות וכו'.



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.