1 דקות קריאה
07 May
07May

שלום לך,

הנה אנחנו חוזרות לשגרה...

ולפני שנדבר על הלב של המטבח היהודי - שבת,

רציתי לספר לך קצת על עצמי:

שולו גולדמן,

אמא ל – 7 כ"י

ובעלת הקייטרינג "קונספט"

קייטרינג שהוא שילוב של סגנון המותאם אישית ללקוח,

איכות וטעם בלי פשרות, אוכל סטנדרטי וגם מנות יוקרתיות - לבחירתך.

אני אוהבת להכין את הכל בעצמי:

את החומוס (אמיתי מגרגירים), רטבים, מאפים, הכל בלי קיצורי דרך,

ובכלל אני חסידה גדולה של אוכל טרי.

"אבל דיברנו על מתכונים לפריזר, כדי לקצר תהליכים לשבת" – תנזוף בי תכף שבי...

והיא צודקת כי כולנו כל כך רוצות לכבד את השבת,

ולהתענג על שפע של אוכל,

והעמס, העומס......

הפשרה שלי זה חצי - חצי.

להקפיא חומרי גלם שיקצרו לנו תהליכים ויאפשרו לנו לקבל שבתות מתוך שמחה, ומתוך עושר וכבוד.

בואו נתחיל עם סלטים, והכוונה כמובן למבושלים שבהם.

זה מתחיל בקניית קופסאות - מלאי בגודל שמתאים למשפחה שלך,

שנית - אני אתן פה רשימה ארוכה מאוד של סלטים להקפאה בכל מיני וריאציות כדי שיהיה מגוון,

כמובן שאת לא מכינה את הכל בשבוע אחד.

בכל שבוע מומלץ להכין 2-3 סלטים בכמות גדולה ולהקפיא,

שבוע הבא תכיני אחרים ויהיה לך עוד 3 לשלוף מהפריזר.....

קדימה – נתחיל!


קוביות חצילים:

לאפות בחום מקסימלי קוביות של חצילים ( על נייר אפיה כדי למנוע הדבקות)

אחרי שזלפת עליהם שמן בנדיבות ומלח גס ( זה עדיין פחות שמן מטיגון)

ולהקפיא בקופסאות של 1/4 או 1/2 ליטר.

מה עושים עם זה אחרי ההפשרה?

חצילים בטעם כבד - לטחון עם בצל מטוגן (מוקפא) מלח ופלפל שחור (עדיף בלי ביצים קשות, יותר טעים ומתקלקל פחות מהר).

חצילים בתחמיץ - עם פרוסות שום, חומץ, סוכר, רצועות פלפל וקוביות מלפפון חמוץ.

חציל תאילנדי - מטגנים בסיר קטן פרוסות שום + 2 כפות סוכר, מוסיפים רסק עגבניות, רוטב סויה,

מעט מים, פלפל חריף חתוך לרצועות ורצועות בצל (חי , לא מטוגן) וכמובן את קוביות החצילים (סלט זה ניתן להקפיא מוכן)



וגם מטבוחה.

כן זה מוכר אני יודעת אבל רק תחשבי מה אפשר לעשות ממטבוחה קפואה...

מטבוחה:

ראשית - הירקות לא חייבים להיות הכי טריים גם אם העגבניות קצת מכווצ'צות זה בסדר וכך גם הפלפלים....

שנית - שימי לב למחירים היות שאנחנו הולכות להכין כמות מאוד גדולה זה 'פשע' להתעלל ככה בפלפלים של 12 ₪ לקילו.

דבר נוסף חיתוך הירקות - אני באופן אישי הכי מסתדרת עם סכין טובה וקרש חיתוך, אבל גם סלייסר זה מצוין היות ומדובר באמת

בכמות גדולה, רק שימי לב שהירקות בסופו של דבר חתוכים יפה ואסטטי. 

אפשר גם לחתוך את כל הירקות לרצועות או איך שיוצא, ולטחון בבלנדר מקל בסוף הבישול.

ואחרון חביב - מומלץ לבשל בסיר פרווה כדי שיהיה אפשר להשתמש גם לבשרי וגם לחלבי.

מצרכים לסיר של 5 ליטר:

6-8 בצל

2 ראשי שום

4-8 פלפלים אדומים

10-15 עגבניות

3-5 פלפלים חריפים כמידת החריפות שאת אוהבת

2 כפות פפריקה מתוקה

כפית כורכום

חצי כפית כמון

מלח

ההכנה:

טגני את הבצל עד הזהבה, הוסיפי את השום לטיגון קצר, אחר כך את הפלפלים, ובסוף את העגבניות

תבלי והעבירי לאש בינונית למשך כשעה וחצי יש לערבב מידי פעם כדי שלא ייחרך.

אחרי שהסלט מתקרר, הקפיאי במכלים של רבע ליטר.

ועכשיו לכיף הגדול - 

מה ניתן לעשות עם מטבוחה קפואה?

1. להפשיר סלט לשבת

2. להוסיף קוביות חצילים אפויות וזיתים פרוסים

3. שקשוקה – להפשיר במחבת ולהוסיף ביצים

4. רוטב לקציצות – להרתיח יחד עם קופסא רסק עגבניות ולזרוק קציצות לסיר

5. רוטב לפסטה לפרווה עם רסק עגבניות, לחלבי עם מיכל שמנת מתוקה, מומלץ!

6. דגים – כל סוג של דג להניח בתבנית לפזר את המטבוחה להוסיף קצת קטשופ ומלח ולאפות.

7. וגם כשהשקעתי והכנתי מוסקה זה היה רוטב מושלם


בהצלחה ושבת שלום!!

שולו




לקבלת מיילים עסיסיים משולו, מלאים במתכונים מעולים ורעיונות יצירתיים וקלים -  לחצי כאן >>>

קייטרינג קונספט - 

לבירורים, לקבלת המלצות, והזמנות לאירועים: 050-4146940





הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.