לוח המרות פסחי/ חוי לב


1 דקות קריאה
15 Mar
15Mar

מוקדש בהערכה לעקרות הבתים שבהם מקפידים שלא להכניס הביתה בפסח מוצרי מזון מוכנים. 

למענכן, הכנתי רשימת המרה בסיסית המאפשרת להכין גם מתכונים  שמופיעים בהם מוצרים שאינם נמצאים במזווה הפסחי.


מדריך המרות פסחי:

חומץ = מיץ לימון. יש הרבה שגם בכל השנה מטעמי בריאות מעדיפים להשתמש במיץ לימון במקום חומץ. הטעם לא ממש אותו דבר אך בהחלט מדובר בתחליף ראוי ומתאים. 

לנוחיותכן מומלץ להכין במקרר בקבוקון קטן עם פיית זילוף (בקבוק קטן של מים מינרלים למשל) ובתוכו מיץ לימון סחוט מוכן כך שלא תצטרכנה ללכלך את המסחטה בשביל כל כף מיץ לימון לסלט.

מיץ לימון סחוט טרי נשמר במקרר לא הרבה יותר מיומיים שלושה, לכן אל תכינו ממנו כמות גדולה מאוד.

דבש = טעם של דבש אמיתי קשה להשיג אך אם תכינו קרמל ע"י חימום זהיר של סוכר תגיעו לטעם די קרוב. נסו לערבב סוכר עם מעט יין אדום מתוק או מיץ ענבים, גם בננה בשלה מאוד ומעוכה עם יין מתוק או מיץ ענבים תזכיר לכם טעם של דבש.

קמח = למי שמשתמשת בקמח תפוחי אדמה הרי שהוא התחליף המוצלח ביותר לקמח חיטה. קמח שקדים ואגוזים יחזיק טוב את העוגות בתנאי שיטחן דק מאוד. 

קמח שקדים מתאים גם לציפוי שניצלים, ו"לתפוס" בלילות שונות. כבסיס ללביבות ולפשטידות אפשר להשתמש בפירה תפוחי אדמה שבעצמו חומר אחיד.

פלפל שחור = חזרת מרוסקת. החזרת היא הירק היחיד הפסחי שמסוגל לתת טעם מספיק חריף עד כדי תיבול. כדי שהחזרת אכן תוכל לשמש כתבלין היא צריכה להיות בעלת טעם חריף חזק אך לא מר. 

הצורה הקלה והנוחה ביותר להכנת חזרת לשימוש היא באופן הבא: מקלפים את הקלח ומגרדים אותו במעבד מזון במגרדת בינונית. כעת מחליפים את המגרדת בסכין המתכת ובעזרתה מרסקים את גרודת החזרת לפירורים קטנים ויבשים. 

שומרים את החזרת המגורדת בכלי סגור ואטום היטב ומחזירים למקרר מיד לאחר השימוש. גם בצל חי קצוץ או מגורד יוסיף טעם פיקנטי - חריף לתבשילים או לסלטים.

תבלינים = במקום תבלינים באופן כללי אפשר להשתמש בתבלין הפסחי האולטימטיבי הלא הוא שמן הזית. כשמדובר בשמן זית כתית מעולה איכותי הרי שהשמן הוא גם התבלין. 

כשמבשלים בשר או עוף נסו להשתמש בשורש סלרי ופטרוזיליה מגורדים או פרוסים ונצלו את טעמם העמוק כדי לתבל את הבשר. יוצא מעולה. 

השתמשו במלח גס. מלבד הטעם המלוח שלו יש לו פיקנטיות מסוימת שמוסיפה עומק למאכלים. 

נצלו את היינות השונים שעומדים פתוחים ממילא על שולחן החג ושדרגו בעזרתם קינוחים, תבשילים, רטבים לסלטים, מרקים ומה לא... 

וכמובן אי אפשר בלי בצל מטוגן מיודעינו מכל ימות השנה שנשאר נאמן גם בפסח.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.