1 דקות קריאה
15 May
15May

האביב פה במלוא תפארתו ומזמין אותנו לצאת לשטח ולטייל, גם בין העולים למירון, רבים מנצלים את היום לטייל בצפון הקסום.

מירי וקסברגר מציידת אותנו בהוראות להכנת מנגל בשטח, ואייס קפה מגרה שטוב גם לארוחת ערב זוגית או לפינוק לילדים.



מנגל בשטח

* מצטיידים במכשיר של מנגל, אפשר חד פעמי.

* שיפודים

* ירקות שטופים היטב וחתוכים, ארוזים היטב, כל ירק בקופסא נפרדת (עגבניות שרי או קוביות עגבניות, קוביות פלפלים למי שאוהב, רבעי בצלים)

* מכינים משרה (רוטב) בקופסא ומכניסים לתוכה חזות עוף פרוסים דק


למשרה מערבבים:

דבש או סילאן

שמן בנדיבות

תבלינים: אבקת שום, גריל עוף או תבלין בשר

מעט מלח


צולים את החזות עם המשרה על המנגל מכל הכיוונים ונהנים.


 

עם מה עוד אפשר להצטייד?

מעבר לפיתות, טחינה וחומוס, עוגות/ עוגיות וחטיפים, תמיד כדאי להשלים את החגיגה עם מגש ירקות עסיסי שיוסיף טעם וקצת בריאות לטיול:


מגש ירקות חיים

חתכי בבית (גם בטיול אפשר, אבל פחות נוח): פסים של פלפלים בכמה צבעים, עגבניות קטנות שלמות/ עגבניות שרי, פרוסות אלכסוניות (לא עיגולים) של מלפפונים, מקלות קולרבי, פסי גזר (ממקלף של פסים) או מגורדים במגרדת גסה. כרוב קצוץ ועוד.

הרעיון הוא לארוז את הירקות בקופסאות נפרדות ובגינה/ בטיול להוציא ולהניח ערמות על המגש זה לצד זה. 

הצבעים היפים מהווים חגיגה לעיניים והילדים ישמחו לקחת ולאכול.


להגשת הירקות נוסיף רוטב חמוץ מתוק לסלט שנביא בתוך בקבוק של רטבים / בקבוק שתיה קטן, הנה המתכון:

כף חומץ

2 כפות מיונז

2 כפות רסק עגבניות

1/4 כוס שמן

1/4 כפית מלח

2 כפות סוכר

 1/2-3/4 כוס מים

לערבב היטב

אפשר גם למי שאוהב - בעיקר ילדים - לשפד ירקות חיים: קוביות של מלפפון, עגבנייה, גמבה, בשיפודים.

 

למגוונים, במקום עוד חטיף מתוק לילדים, כולם ישמחו לקבל גם סלט פירות עסיסי מתפוז, בננה ותפוח, עם אופציה לתמרים/ אגוזים למי שאוהב.

אפשר להוסיף 2 כפות סוכר/ תחליף סוכר/ סילאן.

לחתוך ולאחסן בקופסא סגורה עטופה בניילון נצמד.

לא לשכוח לפתניות / כוסות + כפיות להגשה.


 

פינוק חלבי לדרך: אייס קפה 

מכינים בבקבוק של ליטר וחצי:

1 ליטר חלב


ובתוך כוס גדולה מערבבים - 

3 כפות קקאו

כף אבקת קפה

3 סוכר וניל

כוס סוכר

מוסיפים מים רותחים לכוס ומערבבים.


מוסיפים את תכולת הכוס לחלב שבבקבוק,

מוסיפים מים רגילים עד שפת הבקבוק,

סוגרים ומנערים היטב לדקה.

מקפיאים, מפשירים חלקית, מנערים ודופקים לקבלת ברד.

(כששותים בבית, אפשר לטחון את האייס קפה לאחר הפשרה חלקית, ואז בסכין חדה ובזהירות רבה - 

לחתוך את החלק הצר העליון של הבקבוק במטרה לגישה קלה יותר לאייס הקפוא)



להצטרפות לקבלת מתכונים שווים ומידע על סדנות של מירי ברחבי הארץ לחצי כאן

לרכישת הסדנאות ועוד לחצי כאן

לקורס פטיפורים אצלך במטבח (!) התקשרי ל: 0527603117





רוצה להשפיע על מדף הספרים החרדי? לחצי פה

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.