1 דקות קריאה
08 Jun
08Jun

"הייתי שמחה אם חוי לב תוכל להביא מתכונים למאפים קלילים שאפשר לקחת לעבודה בתור ארוחת בוקר. עוגיות קרקרים מאפינסים לחמניות. לא יודעת בדיוק מה אבל תחליף בריא ללחם. תודה רבה!"

תפארת


שלום תפארת, ותודה על פנייתך.

בספר שלי, "דברים טובים", יש פרק שלם שעוסק בדיוק במה שביקשת: מאפים קלילים שאפשר לקחת לעבודה בתור ארוחת בוקר.

לפני שאצרף לך שני מתכונים מהספר, חייבת לציין שכן חשוב לאכול ארוחת בוקר מלאה ומשביעה שכוללת לחם או תחליף לחם, חלבון וירקות. לעבודה נח לקחת כריך עם ביצה או חביתה וירקות ליד. אם לא מתאים לך לקחת כריך, ממליצה לצרף לקרקרים הבריאים ירקות חתוכים, ביצה קשה או לפחות יוגורט.


קרקרים עדשים כתומות/ ללא גלוטן

 כ-160 ריבועי קרקרים קטנים

קרקרים דקיקים, קראנצ'יים וחטיפיים שהבסיס שלהם הוא עדשים כתומות.

המציות האלה מכילות ממש כל טוב והן מושלמות עם אבוקדו או חומוס או סתם כחטיף פיקנטי.

את הבצק שלהם, שהוא יותר נכון - בלילה רכה ונוזלית אי אפשר לרדד, ולכן פשוט מורחים אותו בכמה שניות על התבנית.


החומרים:

1 כוס עדשים כתומות

1 ורבע כוסות מים רותחים

1/4 כוס מים רותחים (נוספים)

1 כוס קמח תפוחי אדמה או קורנפלור

2 כפיות מלח

1/2 כפית שבבי צ'ילי מיובש

1/4 כוס פרג

1/4 כוס אגוזים טחונים

1/2 כוס גרעיני חמניה

1/2 כוס שומשום

1 כף חומץ

1/3 כוס שמן זית

1/3 כוס טחינה


אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות, עדיף בתכנית טורבו.

מניחים במעבד מזון מצויד בלהב המתכת עדשים, ואת הכמות הגדולה של המים הרותחים ומעבדים עד שהעדשים נטחנות לגמרי ומתקבל מעין בצק דליל.

מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד לעיסה דלילה מאוד.

מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפיה ומשטחים עליה את הבצק בעובי של 2-3 מ"מ. מקפידים על עובי אחיד של הבלילה כדי שלא יהיו מקומות שישרפו.

אופים במשך כ-10 דקות. מוציאים מהתנור וחותכים לריבועים, מורידים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים במשך עוד 20 דקות. הקרקרים צריכים להיות זהובים מאוד.

שומרים בקופסה אטומה בהקפאה.

עוד משהו: אם מעבד המזון שלכם מתקשה לטחון את העדשים, כדאי להשאיר אותן בתוכו עם המים במשך כ-10 דקות לפני הטחינה עד שהן תתרככנה קצת.

צילום: שושי סירקיס



קרקר קינואה

קרקר שהוא קצת עוגייה. משביע ומזין תחליף מופחת פחמימות ללחם.

ל-45 קרקרים גדולים:

1/2 ליטר מים רותחים

1 כפית מלח

1/2 כוס קינואה

1/2 1 כוסות קמח מלא או כוסמין

1 כוס שיבולת שועל

1 כוס גרעיני חמנייה

1/2 כוס אגוזי מלך גרוסים

1/2 כוס שומשום

1 כף שטוחה מלח (נוספת)

3 כפות שמן זית

1 כוס מים (נוספת)


אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

מרתיחים בסיר 1/2 ליטר מים עם כפית מלח.

מניחים את הקינואה במסננת ושוטפים היטב תחת זרם מים. מעבירים לסיר ומבשלים במשך כ-10 דקות. מסננים היטב.

מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.

מוסיפים שמן זית ומים ומערבבים לקבלת מעין בצק.

משטחים את הבצק על תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה. נעזרים בידיים רטובות ובתנועות של טפיחות קטנות על הבצק.

אופים במשך 10 דקות.

מוציאים מהתנור, חותכים למעויינים או מלבנים, מנמיכים את חום התנור ל-160 וממשיכים לאפות במשך עוד כחצי שעה.

צילום: שושי סירקיס


רוצה גם מתכון מסוים? מחפשת רעיון לארוחה?

כתבי לנו בתגובות למטה או למייל: shvirega@gmail.com






הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.