מתכון כבקשתך: פטריות או לא להיות/ חוי לב


1 דקות קריאה
28 Jun
28Jun

שלום,

אשמח אם חוי תסביר קצת על פטריות.

תודה על האפשרות לשאול!


תשובה:
פטריות הוא עולם מרתק בפני עצמו, במסגרת המקום שלנו, אתמקד בשני זנים עיקריים: פטריות שמפיניון ופטריות פורטובלו. הן די דומות אך הן שונות בכמה פרמטרים.

צבע - בעוד לפטריות השמפיניון צבע לבן בוהק לפורטובלו צבע חום בהיר.

טעם - טעמן של פטריות השמפיניון עדין ביותר ואילו טעמן של הפורטובלו אדמתי ואגוזי יותר.

מרקם - לפורטובלו מרקם בשרני וקשה שנשאר כך גם לאחר הקפצה או בישול קל.

והנה כמה מילים נוספות וטעימות על פטריות:

הערך התזונתי של הפטריות

לפני שנתחיל חשוב שכולם יבינו ויפנימו:

כשאנחנו מדברים על ערכים תזונתיים (וגם על טעם) של פטריות הכוונה היא רק לפטריות טריות, ולא לפטריות משומרות בעלות מרקם המסטיק ובטעם של שום דבר....

הפטריות מכילות כמות יפה של חלבון ולעומת זה דלות בשומן ובקלוריות. 

הן עשירות בויטמינים ומינרלים כמו נחושת, זרחן, ויטמין C, ויטמין D, ויטמיני B (ובמיוחד 2B ו-5B), סלניום, ברזל, מגנזיום ועוד יש בהם סיבים תזונתיים מסוגים שונים, מסיסיים ובלתי מסיסיים ולפיכך הן מסייעות בהפחתה של רמת הכולסטרול הרע בגוף.

בנוסף הן מחזקות את מערכת החיסון, מסייעות להורדת לחץ דם גבוה, מסייעות במצבים של מחלות קשות וסוכרת, מתפקדות בפעילות אנטי חימצונית, מפחיתות את הסיכוי לטרשת עורקים ונלחמות בחיידקים ווירוסים שונים.

מחקרים מהתקופה האחרונה מספרים על פעילות אנטיביוטית מרשימה של הפטריות השונות ועל תרומה משמעותית לבריאות.

בפטריות השמפיניון העממיות והמוכרות מצאו לאחרונה רכיב הנקרא CLA - סוג של חומצת שומן המעכבת בס"ד התפתחות של מחלות ממאירות מסוימות.

למי אסור לאכול פטריות? לאנשים הסובלים מפטריות בגוף כמו שושנה, פטרת הציפורן, קנדידה וכד'.

פטריות מיובשות

פטריות מיובשות – ממש כמו פירות מיובשים – הן פטריות נטולות נוזלים ולכן קשות מאוד.

הפטריות המיובשות מהוות קפסולות טעם רבות עוצמה ודי במעט מהן כדי להעשיר ולחזק טעם של תבשילים שונים ובמיוחד מרקים.

בצורת השימוש השגרתית משרים פטריות מיובשות במים חמים במשך כ - 20 דקות עד לריכוך ואז קוצצים מעט, מוסיפים לסיר וממשיכים לבשל. את מי ההשריה הטעימים לא זורקים, אלא מנצלים לבישול.

אני אוהבת לטחון במג'ימיקס סוגים שונים של פטריות מיובשות עד לקבלת אבקה גסה (חלק מהפטריות רכות ונטחנות במהירות לאבקה דקה וחלק קשות יותר ונשארות בחתיכות קטנטנות).

את אבקת הקסם מאכסנים בצנצנת במקרר.

ומה עושים עם אבקת הפטריות המיובשות?

מוסיפים לכל תבשיל שיש בו לחות.

למרקים, לתבשילי ירקות, לרטבים, לתבשילי בשר ועוף, לתבשילי דגנים ועוד. פשוט תתחילו לנסות.

2-3 כפות בסיר בינוני יעשו עבודה נפלאה.


מרק פטריות קייצי וקליל

בניגוד למרקי הפטריות החורפיים, אלה המועשרים בירקות שורש, המרק הזה קל להכנה ויכול לשמש כמנת פתיחה טעימה לארוחה.

החומרים:

2 בצלים סגולים גדולים

4-5 שיני שום

מעט שמן זית

1 סלסילת פטריות שמפיניון

1 סלסילת פטריות פורטובלו

2 ליטר מים רותחים

2-3 כפות תערובת פטריות מיובשות

1/4 כוס קמח

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

* חותכים  את הבצלים לרבעי פרוסות דקות ומאדים בשמן זית עד לשקיפות.

* קוצצים דק את השום ומוסיפים לבצל בדקות האחרונות של האידוי.

* פורסים את הפטריות לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ ומוסיפים לסיר.

* מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים על אש בינונית במשך כ- 10 דקות. מערבבים מדי פעם.

* מוסיפים מים ואבקת פטריות מיובשות ומבשלים במשך  כ- 25 דקות.

* מערבבים את הקמח במעט מי ברז עד שכל הגושים נמסים ומוסיפים למרק תוך כדי בחישה.

* מבשלים על אש גדולה במשך כמה דקות עד שהמרק מסמיך מעט. טועמים ומתקנים תיבול.


 

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.