1 דקות קריאה
23 Aug
23Aug

בלי ספק מלך החג במטבח הוא הדבש, אליו מצטרף התפוח ושאר הסימנים.

הנה כמה הצעות טעימות לעוף, סלט ועוגה - הבסיס לחג שמח וטעים.

לשנה טובה טעימה ומתוקה!



עוף בתפוח בדבש
הכי מתאים לראש השנה, אבל אחרי שתטעמו תרצו להכין אותו גם לסוכות. 

אפשר להכין מראש, להקפיא בקופסה בנפרד את העוף ואת הרוטב, להפשיר ולחמם עם הרוטב.

המתכון מתאים לכל חלקי העוף. זמן האפיה משתה בהתאם לנתח.

החומרים:
4 רבעי עוף מנוקים
4 תפוחי גרנד חמוצים
2 כפות חרדל
2 כפות דבש
2 כפות רסק עגבניות או קטשופ
פלפל שחור
מעט מלח וסוכר


אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 190 מעלות.

מערבבים בקערה קטנה את החרדל, הדבש הרסק או הקטשופ והתבלינים ומורחים על העוף.

מניחים בתבנית פיירקס או ברזל (לא חד פעמית).

חותכים את התפוחים לשמיניות אין צורך לקלף. מפזרים מעל וסביב העוף שבתבנית.

אופים כחצי שעה בחום של 190 מעלות, מנמיכים את חום התנור ל - 170 ואופים עוד שעה עד שהעוף רך מאוד. 

בכמה דקות האחרונות מעלים את טמפרטורת התנור ומשחימים את העוף מעט.

בתהליך האפיה מדי פעם מרטיבים את העוף ברוטב שהצטבר בתבנית. 

אם הרוטב מתייבש ניתן להוסיף מעט או להכין עוד מחצית מכמות הרוטב הרשומה במתכון, לערבב עם 1/4 כוס מים ולשפוך על העוף.

מגישים בליווי התפוחים.



סלט סלק חי.

סלק ללא בישול. רעננות מפתיעה, טעם עדין וערכים תזונתיים שלא התקלקלו בחימום.

סלט צבעוני ומרענן שהוא מנת בריאות מרוכזת, מעולה ל"איוורור" הארוחות הכבדות עתירות הבשר והדגים.

בזמן אחר, לא בראש השנה, אפשר ומומלץ להוסיף מעל האוכמניות גם אגוזי מלך או פקאנים קצוצים גס.

החומרים:
2 סלקים בינוניים
1 תפוח עץ חמצמץ מסוג גרנד
1 תפוח עץ אדום, מתוק ופריך
2 מקלות סלרי אמריקאי טרי (בגוון ירוק כהה ולא צהבהב)
3 גבעולי בצל ירוק
100 גרם אוכמניות מיובשות
חופן פטרוזיליה

לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
1/8 כוס מיץ לימון טרי
2 כפות סילאן
2 כפות דבש
מעט מלח
מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:
מקלפים וחותכים את הסלקים לז'וליאנים או לגפרורים דקים.

חותכים את התפוחים לגפרורים עבים. לא מקלפים אותם.

קוצצים דק את הסלרי.

קוצצים גס את הפטרוזיליה.

קוצצים גס את הבצל הירוק.

מניחים את החומרים בקערה.

מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט לפני ההגשה. 

מפזרים מעל את האוכמניות המיובשות.




עוגת גזר עם דבש, תפוחים וסילאן – בקיצור, עוגת סימנים.

מדובר בעוגה לחה מאוד, רכה ודבשית שבניגוד לעוגות גזר הקלאסיות מכילה הרבה גזר מגורד (ולא מרגישים אותו בכלל!!!), ומועשרת בתפוח עץ קצוץ דק, דבש ודבש תמרים. 

עוגה מזינה, מתוקה במידה, עוגה מושלמת לראש השנה.

הערות:

חשוב להקפיד על זמן אפיה ממושך יחסית – 50-60 דקות ולכן יש לאפות את העוגה בחום של 170 מעלות,  אחרי כ - 40 דקות אם העוגה עדיין בהירה ולא מתחילה להתייצב אפשר לנסות להעלות מעט את טמפרטורת התנור לחום של 175 מעלות או קצת יותר.

חשוב להמתין לפחות חצי שעה לפני שחותכים את העוגה עד שהיא מתקררת חלקית. אחרת האדים יברחו והעוגה תהיה יבשה.

החומרים ל - 2 תבניות אינגליש קייק או לשתי תבניות עגולות קטנות:

5 ביצים
1/4 כוס סוכר חום
5 גזרים מגורדים דק (500 גרם נטו)
2 ורבע כוסות קמח כוסמין או אחר
1 כפית קינמון
1.5 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כוס שמן
1/4 כוס דבש
1/4 כוס סילאן
1 תפוח עץ חמצמץ קצוץ לקוביות קטנות בגודל של 1/2/1/2 ס"מ.


אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

מקציפים את הביצים – חלבונים וחלמונים ביחד – והסוכר במשך כ10 דקות עד לקבלת קצף סמיך ויציב.

מערבבים בקערה אחת את החומרים היבשים והגזר המגורד ובקערה אחרת את החומרים הרטובים.

מנמיכים את מהירות ההקצפה למינימום ומוסיפים לסירוגין את החומרים הרטובים והיבשים.

בסוף הבחישה מוסיפים את התפוח הקצוץ.

יוצקים את העיסה לתבניות ואופים במשך 50-60 דקות עד שהעוגה תופחת, יציבה, וקיסם הננעץ בתוכה יוצא לח אבל ללא שאריות עיסה עליו.



שנה מתוקה וטעימה!

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.