1 דקות קריאה
22 Feb
22Feb

פורים כבר מתקרב בצעדי ענק, וזה הזמן להתחיל למלא את המקפיא בדברים טובים למשלוח, ולתכנן את התפריט לסעודה.

אין יותר כיף משאר לקבל במשלוח שוקולדים קטנים ומשובחים בעבודה ביתית ומושקעת, ודג הסלמון הבא יפאר כל שולחן פורים.

לפורים טעים במיוחד.


פרלינים במילוי טופי קרמל ואגוזים

הפרלינים הם בעצם תיבות שוקולד העשויות בתבנית שקעים. 

תחילה מכינים את התיבה עצמה בתוך השקע שבתבנית, לאחר מכן ממלאים במילוי הרצוי, בסוף סוגרים במעט שוקולד נוסף, לקבלת תיבה מושלמת וסגורה, שבתוכה מתחבא מילוי משובח ומסקרן.


החומרים:

לפרלינים:

200 גרם שוקולד

למילוי:

1/4 כוס סוכר
1 כוס ריצ' גולמי (הכוונה לקצפת ריצ' הנמכרת במכירות של מוצרי אפיה, ללא הוספת מים)
2 כפות גלוקוזה או דבש
100 גרם אגוזי לוז קצוצים
אביזרים:
תבנית שקעים מפלסטיק או מסיליקון

טיפרלינים:

כאשר ממיסים את השוקולד, יש להיזהר מאוד שלא תחדור אליו אפילו טיפת מים אחת. המים עלולים להרוס את המרקם של השוקולד, כך שלא יהיה ניתן ליצור ממנו יציקת צורות


אופן ההכנה :

הכנת המילוי:

ממיסים את הסוכר במחבת עד להשחמה קלה.
מחממים מעט את הקצפת ומוסיפים לסוכר. מוסיפים גם את הגלוקוזה/דבש ומערבבים על גבי להבה נמוכה, עד להמסה. אין להביא לרתיחה!
מוסיפים אגוזים, מערבבים ומקררים.

הכנת תיבות הפרלינים:

ממיסים את השוקולד וממלאים בו את השקעים שבתבנית עד שפתם. 

ממתינים מספר שניות (בחורף, בקיץ בערך חצי דקה), והופכים את התבנית על גבי נייר אפייה, לשפיכת השוקולד שממלא את השקעים, קיבלנו מעין קעריות שוקולד קטנות שדבוקות לתבנית, שיהוו את כלי הקיבול למילוי.

מנקים את המשטח העליון של התבנית בעזרת ספטולה או מרית ומקפיאים למשך כ-10 דקות.

הרכבת הפרלינים:

מוציאים את התבנית מהמקפיא (אחרי 7 ל - 10 דקות). 

יוצקים את המילוי שהכנו לשקעים המצופים בשוקולד, כמעט עד שפתם, אך לא עד השפה ממש, להשארת מקום לסגירת הפרלינים עם ציפוי השוקולד שנותר לנו. 

ממיסים שוב את השוקולד שנותר משלב הכנת תיבות השוקולד, מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים את שכבה דקה של שוקולד מומס, המכסה לחלוטין את המילוי.

מקפיאים שוב למשך כחצי שעה ומשחררים את הפרלינים מהתבנית.

טועמים ו… נהנים, (מחביאים עמוק בתוך המקרר…)



פרוסות דג במעטפת פטריות

מנה יוקרתית ומרשימה בטעם נפלא, מנות סלמון במעטפת סיגר ממולאות פטריות וברוטב מדהים. מתאים לחגים ולארועים מיוחדים. 


החומרים: 

25 פרוסות דג סלמון פילה ללא עצמות (גודל כ-4X40 ס"מ) 

מילוי פטריות: 

2 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות 

2 קופסאות שימורי פטריות חתוכות – לקצוץ מעט 

2 כפות אבקת מרק פטריות 

½ כפית מלח 

רוטב: 

2 שקיות קטנות של רוטב פטריות 

½2 כוסות מים 

קורט מלח 

3 כפות שמיר טרי קצוץ דק 

2 כפות קמח 

מעטפת הבצק: 

2 חבילות עלי סיגר (או מלאווח) 


אופן ההכנה: 

הכנת מילוי הפטריות: 

טגני את הבצל עם שמן במחבת עד להזהבה קלה בלבד, הוסיפי פטריות ותבלינים, בחשי ואדי עוד כ-3 דקות תוך ערבוב. 

הכנת הרוטב: 

ערבבי בסיר קטן את כל החומרים (חוץ מהקמח) לקבלת תערובת ללא גושים. 

הביאי לרתיחה וכבי מיד. הוסיפי קמח ובחשי. (להסמכה נוספת של הרוטב, ניתן לבשל עוד כ- 2 דקות בלהבה נמוכה ממש, תוך בחישה). 

הכנת המנה: 

הניחי עלה סיגר, קפלי משני הצדדים ס"מ בכל צד. קחי חתיכת דג, טבלי היטב ברוטב והניחי במרכז העלה, מעליו יוצקים כף ממילוי הפטריות. 

סגרי את עלה הסיגר כמו בלינצ'ס, גלגלי והניחי בתבנית  כשפתח הסגירה בתחתית הדג. 

סדרי את כל מנות הדג בתבנית גדולה, אפי בחום בינוני כ-20 דקות להשחמה קלה של הבצק. 

צקי מהרוטב הנותר בעת ההגשה.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.