מתכונים קלים לערב פסח


1 דקות קריאה
29 Mar
29Mar

בימים האלו כשכולם בבית, וכולם מחפשים אוכל, אם מרעב ואם משעמום... 

אין ברירה, למרות ערב פסח והתעסוקה סביב הילדים - גם לעמוד קצת במטבח ולבשל.

מצרפת רעיונות לארוחות צהריים קלילות, משביעות, ומהירות.


עוף ואורז בסיר:

מה צריך?

בצל או שניים

שוקי עוף בהתאם לכמות הרצויה

פלפל, פפריקה, (ועוד תבלינים אהובים)

2 כוסות אורז

3 כוסות מים

מלח


איך מכינים?

מטגנים בצל עד שיזהיב, מוסיפים מעליו את השוקיים, מבשלים אותם על אש נמוכה במשך 3/4 שעה, (בודקים מדי פעם שלא חסר מים - אם המים התאדו מוסיפה מעט מים).

מוסיפה אורז, מים (כמות המים פחותה מהכמות איתה משתמשים באופן יחסי לכמות האורז, כי יש מים בסיר מבישול העוף).

מעבירים לאש קטנה ומבשלים עוד עשרים דקות.


עוף וירקות בסיר:

מה צריך?

בצל או שניים

שוקי עוף בכמות הרצויה

ירקות לבישול: תפו"א, בטטות, קישואים, גזר.


איך מכינים?

מטגנים בצל עד שנהיה שקוף, מוסיפים עופות בכמות הנצרכת, ומיד מניחים מעל את התפו"א/ בטטות/ קישואים כשהם חתוכים לחתיכות גסות.

מוסיפים מלח ותיבול קל.

מבשלים שעה או קצת יותר.


ועוד רעיונות לחיסול החמץ:

נשארו לך פירורי לחם? פסטה?

מעבר לתיבול הרגיל של פסטה ברוטב עגבניות, אחד התיבולים הקלים והאהובים פה בבית זה פירורי לחם.

אחרי בישול הפסטה לפי ההוראות, מזהיבים מעט פירורי לחם בשמן, ושופכים בפנים את הפסטה המבושלת - ערבוב קל והפסטה מוכנה.

אותו רעיון טעים מאד גם עם כרובית מבושלת: מאדים מעט פירורי לחם בסיר, מכניסים בפנים כרובית מבושלת ומערבבים - מעדן!


הכנות קלות, טעימות, ושמחות!


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.