1 דקות קריאה
15 May
15May

ראשית -

לפני שנמשיך

אני רוצה להודות לכן על הפידבק פה באתר וגם במייל

מחמם את הלב!!!

שנית - בואו רק נזכיר,

שלהקפיא - מקפיאים רק בקופסאות סגורות היטב (אני אוהבת לקנות את המכלים היותר זולים, ולזרוק בלי נקיפות מצפון ובלי לנסות למחזר אותם ולעבוד קשה בלהתאים מיכסים לקופסאות שאיכשהו זה אף פעם לא מתאים....)

אם מקפיאים בתבניות - סוגרים במכסה מתאים או נייר כסף וגם בניילון נצמד,

ככה לאוכל אין "טעם של פריזר".

ונחזור ל"חומרי הגלם" שניתן להקפיא:

בצל מטוגן - זה אולי נשמע כלום, מטגנים בצל וזהו.

אז לא בדיוק.

לסלטים צריך כמות יותר גדולה של בצל מטוגן כמו ל:

1. חצילים בטעם כבד (מתכון בטור הקודם)

2. אגוזים בטעם כבד - אגוזי מלך, ביצים קשות, בצל מטוגן לטחון עם מלח ופלפל שחור

3. סלט פטריות - מטגנים סלסילת פטריות או שתי סלסלאות עם 1/4 ליטר בצל מטוגן, אפשר להוסיף כמה שיני שום פרוסות. מתבלים ברוטב סויה, ופלפל שחור, או בתערובת של תבלינים: מלח, פפריקה מתוקה, חריפה, ומעושנת, כמון, כורכום, גריל עוף, חוויאג', ראס אל חנות - מה שאוהבים.

את הפטריות המתובלות אני אוהבת להגיש על חומוס.

4. בסיס לרטבים.

5. מעולה לסלט ביצים וכבד קצוץ

6. וכן, אפילו בשביל להכין סיר טשולנט בזמני לחץ – אני שמה את הבצל המטוגן יחד עם כל המרכיבים: בשר, קטניות, תבלינים ותפו"א, מאדה את הכל כמה דקות, מוסיפה מים וזהו, יש סיר.


אז מה צריך בדיוק?

הרבה בצל, סלייסר/ סכין טוב , סיר פרווה - רחב ושטוח.

אני מחממת את הסיר על אש גבוהה, מכניסה את קוביות הבצל ככה כמו שהן, בכמות גדולה ממש - סיר מלא, מחכה עד שהן מתחילות להשחים מלמטה ורק אז מוסיפה שמן - לא מידי הרבה.

יוצא בסופו של דבר חצי מכמות השמן - כי הבצל לא "שותה" את השמן בזמן שהוא מוציא את כל הנוזלים.



חומוס - 

כן, פשוט לבשל קילו חומוס אחרי השרייה ללילה ולהקפיא.

ככה בכל יום שישי אני ממלאת שני גביעים של ליטר - 

הראשון עם 2/3 קופסת טחינה, מספר שיני שום, מיץ לימון, מלח, ואפשר גם 1/2 חבילת פטרוזיליה.

השני עם 1/2 ליטר חומוס מבושל, 3 כפות שמן זית, מעט מיץ לימון, כמה שיני שום, מלח, כמון, 1/2 כוס מים ויתרת הטחינה.

עם בלנדר מקל טוחנים את 2 הגביעים והנה לנו חומוס וטחינה רק לשים מכסה ולמקרר.

אהה ועוד דבר - חומוס לדגים.



פלפלים

כן סתם רצועות של פלפלים בכל מיני צבעים, עדיף גם פלפל חריף לקלות בתנור עם שמן זית/ קנולה ומלח גס,

הפלפלים יכולים להיות גם קצת "עייפים".

אחרי ההפשרה אני מוסיפה קצת שום פרוס, חומץ, סוכר ואפשר גם כוסברה קצוצה.

אפשר גם לערבב עם חצילים אפויים (ההם מהטור הקודם).


ממרח עגבניות

מניחים בתבנית רבעי עגבניות כשהקליפה קלפי מטה מפזרים ביניהם שיני שום, ורצועות פלפל חריף

מזלפים שמן זית/ קנולה, מלח גס ובזיליקום יבש.

אופים עד השחמה יפה, מקררים, טוחנים ומקפיאים.

- סלט טעים בפני עצמו

- מעורב עם מיונז זה רוטב פיצה מושלם

- רוטב לדגים, קציצות, פסטות, לזניה, מוסקה וכו'



ממרחים נוספים שטובים בהקפאה - מומלץ להקפיא בקופסאות קטנטנות.

פסטו

2 חב' בזיליקום, חב' פטרוזיליה, ראש שום קלוף, 1/2 כוס שמן זית, מלח, מיץ לימון, 200 גרם שקדים מולבנים.

לטחון הכל ולהקפיא.



חריף

2 חב' כוסברה, 1 חב' פטרוזיליה, ראש שום קלוף , 4-8 פלפלים חריפים, 1/2 כוס שמן זית, 1/4 כוס מיץ לימון ומלח

לטחון ולהקפיא.

- מעולה לדגים

ספייסי מיונז - כף חריף עם 3 כפות מיונז - מעדן אולטימטיבי, מתאים כמתבל לירקות סלטי חסה וכרוב, סלטי עוף, כבד, תיבול משלם לסלט טונה , סביצ'ה ועוד.....

גרגירי חומוס עם חריף מושלמים כתוספת לחומוס.


סלטים שטובים בהקפאה ככה, כמו שהם:

חצילים עם בטטה ברוטב צ'ילי

מסדרים בתבנית (או שתיים) קוביות חצילים ובטטה מזלפים מעל רוטב צ'ילי מתוק, שמן, מלח גס,

שום גבישי, ושומשום אופים עד השחמה -יש לערבב מידי פעם.


ירקות אניטיפסטי

מסדרים בתבנית קוביות/ רצועות של ירקות שאוהבים:

חצילים, קישואים, פלפלים, בצל / בצל סגול, בטטות, חצאי עגבניות שרי ועוד,

אפשר הכל, אפשר חלק.

מזלפים מעל שמן זית/ קנולה, מלח גס , שום גבישי וטימין יבש,

אופים עד השחמה - יש לערבב בעדינות מידי פעם.



ואם פשוט חשקה נפשך בדג מרוקאי עסיסי באפס מאמץ,

אז תניחי בתבנית קופסא פלפלים קלויים מעל מושט, סטייק טונה או סלמון,

על זה קופסא רוטב עגבניות או מטבוחה, קופסא חומוס מבושל, כף או 2 חריף,

תוסיפי עוד מעט תיבול ( פפריקה, כמון, כורכום, מלח ) וכסברה קצוצה

וזהו, לתנור.....

דגים מהמטבח של שולו : )



לקבלת מיילים עסיסיים משולו, מלאים במתכונים מעולים ורעיונות יצירתיים וקלים -  לחצי כאן >>>

קייטרינג קונספט - 

לבירורים, לקבלת המלצות, והזמנות לאירועים: 050-4146940



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.