1 דקות קריאה
30 Oct
30Oct

אחד הדברים הכיפיים, הוא לפתוח את המקרר/ המקפיא ולגלות שחלק מהשבת כבר עשוי ומוכן.

בשביל זה מומלץ לאפות בתחילת השבוע, או פעם בחודש כמות גדולה, להקפיא מנות אחרונות, או אפילו לאפות פשטידות שטובות בהקפאה.

אבל, יש דבר נוסף שאפשר להכין מראש: רטבים לסלט.

אחד הדברים הראשונים שאני עושה לפני תקופה עמוסה של חגים זה להכין שלושה רטבים שונים לסלט, אני מכינה אותם בבקבוקי רוטב חד פעמיים, ויש לי בסיס מוכן לסעודות עמוסות.

לפני הסעודה אני מכינה את הסלט עצמו: חסה/ כרוב/ עגבניות שרי/ פטריות/ פקאן מסוכר/ פיצוחים מלוחים/ חמוציות/ נשנושים/ שומשום קלוי ועוד, ונותר רק לשלוף את בקבוק הרוטב המתאים ולשפוך.

הנה שלוש המלצות לרטבים טעימים ושונים:


הבסיסי:

הרוטב הזה מתאים לסלטים רבים, אני מוסיפה אותו גם לחצילים אפויים בתנור בקצת שמן, ואפילו לתפוח חתוך לקוביות בתור ארוחת ביניים מרעננת.

הבסיס הוא כמות שווה לשמן, סוכר וחומץ, אחר כך אפשר להוסיף תוספות.

מה צריך?

חצי כוס סוכר

חצי כוס שמן

חצי כוס חומץ

קורט מלח

קורט פלפל שחור

מעט רוטב סויה (לא חובה)

לערבב היטב.

מתאים לרוב סוגי הסלטים, טעים במיוחד לכרוב חתוך, חצילים אפויים בתנור, וסלט פטריות וחמוציות.


רוטב משודרג:

הרוטב הזה מכיל הרבה יותר מרכיבים, אבל הוא טעים במיוחד, הכמויות המצורפות הן לכמות גדולה.

מה צריך?

כפית פלפל שחור

חצי כוס מים

חצי כוס שמן

4 כפות סוכר

1 כף סויה

1 כף מיונז

כפית חרדל

כפית שום כתוש

כפית מלח

1 כף מיץ לימון (בסוד אגלה, שכשאין לי לימון 'אמיתי' אני משתמשת במיץ לימון משומר, אבל ברור שההבדל גדול).

לערבב היטב. 

טעים מאד עם סלט חסה.


רוטב שום שמיר:
הרוטב הזה מתאים לאלו שאין להם רתיעה ממיונז (גילוי נאות, אני לא מסוגלת להריח מיונז כמו שהוא, אבל בתוך הרוטב הזה הטעם שלו נבלע).

מה צריך?

כוס מיונז (ניתן להפחית)

חצי כוס מים

3 כפות שמיר (אני מכינה משמיר טרי, לא ניסיתי מתבלין של שמיר)

3 שיני שום כתושות

לערבב היטב.

הרוטב משדרג מאד כל סלט חסה, וטעים גם כרוטב לדג.


הרטבים נשמרים לתקופה ארוכה במקרר, בחורף וודאי יותר מחודש.

שבת שלום!












הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.