1 דקות קריאה
28 Jun
28Jun

אין כמו אחר צהריים ארוך ושטוף בשמש כדי ליצור עוגיות מעדן עם הילדים.

לערבב, ללוש, לאפות יחד - ולקבל ניחוח בבית ושמחה בלב.


עוגיות קמיש עם פיצוחים 

עוגיות פריכות ועשירות, מעט קשות, בטעם וניל עם קינמון וסוכר בציפוי, וחתיכות גדולות של פיצוחים. 

העוגיות מתאימות עם הגשת תה וקפה. 


החומרים: 

לעוגיות: 

3 ביצים 

1 כוס שמן 

1 כוס סוכר 

1-2 כפיות תמצית וניל 

3 כוסות קמח 

1 אבקת אפיה 

כ-¾ כוס חצאי פיצוחים ואגוזים - קשיו, לוזים, פקאן, פיסטוק (אפשר לערבב כמה סוגי אגוזים או רק סוג אחד) 


לציפוי: 

1 כף קינמון 

3 כפות סוכר 


אופן ההכנה: 

אופן 1: 

הקצפת ביצים שלמות, להוסיף סוכר בהדרגה, ולאחר כמה דקות של הקצפה, להנמיך מהירות ההקצפה ולהוסיף את שאר החומרים בהדרגה. האגוזים בסוף. 

אופן 2: 

הפרדת הביצים, הקצפת חלבונים עם הוספת סוכר בהדרגה עד לקצף חזק. ואז להנמיך מהירות ולהוסיף את שאר החומרים עד לקבלת בצק. לחכות 10 דקות. אח"כ לשטוח בידיים לחות בתבנית גדולה של התנור 3 פסים ארוכים מהבצק (הם מתפשטים מעט באפיה) מפזרים סוכר וקינמון. 

אופים בחום 1800 20 דקות. לאחר מכן פורסים את העוגיות בעזרת סכין חדה בעובי של כ-2 ס"מ, במרווח קטן בין פרוסה לפרוסה, ומייבשים שוב בתנור עוד כ-20 דקות עד שנאפה ומתייבש טוב מבפנים. 

הערה: עוגיות קמיש המכילות פיצוחים אינן מתאימות לילדים קטנים, אם רוצים לתת גם לילדים לאכול מהעוגיות. אפשר להשמיט את האגוזים.





עוגיות קוואקר שוקוצ'יפס

החומרים

3 כוסות קוואקר דק

קורט מלח

1 ו - 1/2 כוסות קמח מלא או 2 כוסות קמח רגיל

1 ו - 1/2 כוס סוכר חום או לבן

כוס שמן

3 ביצים

כפית תמצית וניל

3/4 כוס שוקוצ'יפס

כפית אבקת סודה לשתייה או 1/2 שקית אבקת אפיה

אופן ההכנה

מערבבים יחד את כל החומרים.

יוצרים כדורים, מניחים עם מרווח קטן בין עוגייה לעוגייה בתבנית מצופה בנייר אפיה.

פוחסים מעט את העוגיות. 

אופים כ - 15 דקות בחום של 180 מעלות.


 המתבגרת שלך קפואה ומרוחקת?

הכנת אותה כבר לגיל ההתבגרות? 

תוהה איך לעשות את זה?

כן, יש קשר!

מלכה דיאמנט מובילה מודעות נשית בגישה יהודית -  

עם מדריך שיעשה לך סדר ויתן לך כלים ביד

להורדת המדריך לחצי כאן

חסום לך? לחצי כאן

או שלחי מייל ל: md0583232338@gmail.com 


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.