1 דקות קריאה
16 Feb
16Feb

אין כמו צלחת עוגיות מריחה ליד כוס תה מהבילה בשעת אחרי צהריים גשומה. 

הנה שתי הצעות מעולות לעוגיות עדינות וענוגות, בריאות, קלות, עם טעם של עוד...


עוגיות קוקוס - לימון ללא קמח בזיגוג לימון

50 עוגיות

עוגיות בפריכות עדינה בטעם מרומז מקסים של קוקוס ולימון.

העוגיות טעימות מאוד גם בלי הזיגוג אבל הוא משביח אותן עוד יותר.


החומרים:

200 גרם קוקוס

2 כוסות שיבולת שועל

2 כפות גרידת לימון

2 ביצים

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס דבש


זיגוג:

1/4 כוס אבקת סוכר

1 כף מיץ לימון סחוט טרי


אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

2. במעבד מזון מצויד בלהב המתכת טוחנים את שיבולת השועל לקמח דק ככל האפשר. מוסיפים את הקוקוס ומעבדים עוד כחצי דקה רק עד שהקוקוס נטחן קלות.

3. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים לבצק דביק.

4. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ- 2 ס"מ ומניחים אותם על תבנית מרופדת בניר אפיה. כדי ליצור כדורים שווים בגודלם, נוח להיעזר בכף מדידה.

5. אופים במשך 20-25 דקות עד שהכדורים מזהיבים יפה.

מניחים לעוגיות להתקרר מעט וכשהן עדיין חמימות מצפים אותן בזיגוג.


מכינים את הזיגוג:

1. בקערית קטנה מערבבים היטב אבקת סוכר ומיץ לימון עד שהאבקה נמסה.

2. טובלים מברשת אפיה בזיגוג ומניחים מעט ממנו על העוגיות. מניחים לזיגוג להתקשות לפני שמאחסנים את העוגיות.

3. שומרים בקופסה אטומה בהקפאה.

      


עוגיות טחינה, קוקוס ושוקולד

כ- 55 עוגיות גדולות

בניגוד לעוגיות הטחינה הסטנדרטיות שהן קצת כבדות, העוגיות האלה פריכות, אווריריות וקלילות עם שילוב עדין של טעמי חלווה, קוקוס ושוקולד. מומלצות מאוד.

החומרים:

1 כוס קורנפלור או קמח תפוחי אדמה

1 כוס קמח כוסמין

1 כוס קוקוס

1/2 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

1/2 כוס סוכר

1 כוס טחינה גולמית

1/3 כוס שמן

3/4 כוס מיץ או מים

100 גרם שוקולד מריר או שוקולד צ'יפס


אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2. מניחים במעבד מזון מצויד בלהב המתכת את השוקולד כשהוא שבור לקוביות. מפעילים בכמה פולסים רק עד שהשוקולד גרוס גס. מוציאים את השוקולד ושומרים בצד. כדי לחסוך בכלי נוסף, אפשר להכין את תבנית האפיה, לרפד אותה בנייר אפיה ולהעביר אליו את השוקולד.

3. מכניסים למעבד את החומרים היבשים ומפעילים לכמה שניות.

4. מוסיפים את החומרים הרטובים ומעבדים במשך כחצי דקה עד לקבלת בצק אחיד כמעט לגמרי.

5. מוסיפים את השוקולד ומפעילים לעוד כמה שניות רק עד שהשוקולד מתפזר בבצק. אפשר לעשות זאת גם באופן ידני.

6. יוצרים מהבצק כדורים ומשטחים אותם מעט. כדי לקבל עוגיות שוות בגדלן אפשר להיעזר במכשיר להכנת כדורי פלאפל. אפשרות נוספת לעיצוב היא לדחוס מהבצק לתוך כף, לחלץ על תבנית מרופדת  בניר אפיה ולשטח קצת את העוגיה עם מזלג. העוגיות משטחות מעט באפיה ולכן יש לשמור על מרחק קטן ביניהן.

7. אופים במשך 15-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.

8. העוגיות מתנפחות באפיה ומשתטחות מעט. אחרי הצינון הן מתקשות והופכות לפריכות.

 


המתכונים מהספר דברים טובים. עכשיו במבצע אמיתי ושווה לקוראות 'שבי רגע', פה תוכלו לראות עוד.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.