1 דקות קריאה
24 May
24May

אחת מעוגות הגבינה הטעימות, הקלות, שמשאירות טעם של עוד...

שכבת גבינה גבוהה עם פירורי בצק נימוחים מלמעלה.

הטריק שלה פשוט: מקלפים משכבת הבסיס פירורים ומפזרים אחרי שהעוגה מוכנה.

טעים...

המתכון של אילת הירשמן. 



מה צריך?

לבסיס ולפירורים:

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

3 חלמונים 

200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות, רכה

לגבינה:

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

2/3 כוס (140 גרם) סוכר

500 גרם גבינה לבנה 5% שומן


תבנית לא מתפרקת בקוטר 24 - 26 ס"מ (אפשר מפיירקס)


מה עושים?

מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). 

משמנים את התבנית.

הבסיס והפירורים:

שמים בקערה (או במערבל עם וו הלישה) את הסוכר, קמח, חלמונים, חמאה, ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד ורך.

מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. 

אופים כ - 30 דקות, עד שהבצק מתייצב ומזהיב מאד.

מוציאים ומצננים קצת.

מגרדים במזלג את השכבה העליונה של הבסיס האפוי, כך שמתקבלים פירורים קטנים, אבל מקפידים שתישאר שכבת בסיס יציבה ואחידה מתחת. 

מגרדים עד שמתקבלת כשני - שליש כוס פירורים. מניחים את הפירורים בצד (עד לזרייה על העוגה, שומרים אותם בטמפרטורת החדר, לא במקרר).


שכבת הגבינה:

שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה עם הסוכר ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה מאד. 

מוסיפים את הגבינה ומערבבים ידנית עד שמתקבל קרם אחיד.

מורחים את הקרם על שכבת הבסיס שבתבנית ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות (עד יום) לייצוב.

שעה לפני שרוצים להגיש, מפזרים למעלה את הפירורים וממשיכים לשמור במקרר.


מגישים למנה אחרונה בסעודת החג, או לקידוש העוגות החלבי. 

שמחים ומתענגים על הטעם ועל החג!


והנה המתכון המעולה לעוגת גבינה משנה שעברה: עוגת גבינה בלי מיקסר!

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.