1 דקות קריאה
23 Aug
23Aug

ראש השנה הוא ללא ספק חג עוגות הדבש והתפוחים, אבל בתוך שלל כמויות הסוכר שנשפוך בשבועות הקרובים, כדאי שתהיה עוגה אחת  בריאה שתציל את המצב. 

הבעיה היא שהרבה פעמים בעוגות נטולות הסוכר צריך לחפש את העוגה... (מה שגורם בדרך כלל לטענה: אם כבר אוכלים עוגה, אז שתהיה טעימה...)

העוגה הבאה שוברת את המיתוס השלילי שיצא לעוגות ה'בריאות' - היא ממש טעימה. 

נכון, יש בה רכז תפוחים ודבש ולא בטוח שהיא מומלצת לסוכרתיים, אבל לאלו שלא - היא וודאי עדיפה מעוגה נוטפת שוקולד...

והכי חשוב: גם הילדים מוכנים להסתכל עליה.

ותודה לצילי גיסתי על המתכון!


החומרים:

8 תפוחים

חצי כוס שמן

3/4 כוס תרכיז תפוחים

5 כפות יין לבן

3 ביצים

2 כפות דבש

2 כוסות קמח מלא

כפית אבקת אפייה

כפית קינמון

חצי כוס צימוקים - לבחירה

חצי כוס אגוזי מלך - לבחירה

ולמי שבכל זאת מכור לסוכר: אפשר להוסיף כמה גרגרים...


ההכנה:

מחממים תנור ל - 180 מעלות.

מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לשמיניות.

שמים במחבת 3 כפות מהשמן, מוסיפים את התפוחים ומבשלים כ- 10 דקות תוך כדי בחישה.

מוסיפים 1/3 כוס מתרכיז התפוחים ואת היין, ומביאים לרתיחה. 

מסירים מהאש ומצננים מעט.

מערבבים בקערה את כל שאר החומרים לבלילה אחידה ומוסיפים את התפוחים עם הנוזלים.

יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה (בקוטר 24),

אופים כ - 40 דקות עד שהעוגה זהובה.

ו...טועמים (עם פחות רגשות אשמה...)

חג מתוק!


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.