1 דקות קריאה
13 Jan
13Jan

את המתכון הבא מצאתי ב'טעימות' לפני מספר שנים, ומאז אימצתי אותו בחום (של 200 מעלות...). 

המתכון הוא של תמי פיליפ, שמומחית לטעמי, למאכלים שמריחים טוב.

אני עושה אותו לליל שבת כשמתחשק לי לגוון קצת מהעוף השגרתי, והריח... מלווה את העולים בחדר מדרגות.

מומלץ!


מה צריך?

8 כרעי עוף (כך כתוב במתכון הרשמי, אני מתאימה לכמות העופות שיש לי)

מלח

פלפל שחור גרוס


בקערה נפרדת לערבב:

2 שיני שום כתושות

1/3 כוס רוטב צ'ילי

1/4 כוס קטשופ

1 כף גדשה חרדל

2 כפות סוכר חום


איך מכינים:

להניח את העוף בתבנית ולזרות עליו מלח ופלפל, למרוח את תערובת המשרה על העוף משני צדדיו. 

להניח 12 שעות במקרר לספיגת הטעמים.

לאפות בחום של 220 מעלות במשך שענה בתנור (אצלי בתנור זה גבוה מדי, אני עושה ב - 200 מעלות) - מכוסה.

להסיר את הכיסוי ולצלות בגריל 20 דקות בשני צדדי העוף.


לכבוד שבת ויום טוב!


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.