1 דקות קריאה
05 May
05May

מכיון שאנחנו לא אכלני טשולנט מובהקים, ובדרך כלל בשבתות הקיץ מדלגים עליו, העשרתי את עצמם במשך השנים במתכונים שאפשר לחמם בשבת בבוקר, מלבד השניצל והקוגל הנצחיים.

אחד מהמתכונים שמככבים אצלנו זה מתכון לעוף בפרורי לחם - שהוא גם מתכון העוף האהוב ביותר על הילדים.

("אמא, תעשי תמיד את העוף הזה....")

יש כל מיני וריאציות לעוף עם פרורי לחם - "שייק אנד בייק", אני גדלתי על הגירסה של רות סרקיס, שכללה קורנפלור כדי לעזור לפרורי הלחם לא להיפרד מהעוף כל כך מהר.

אבל - הצורה הבאה קלה הרבה יותר, ומעולה לימי שישי לחוצים ומלאים במטלות.

עוף מעדן בלא יותר מעשר דקות הכנה.

המתכון לקוח מהספר המעולה של "הבישול הקל לכלה" של דגנית, שאין כמעט מתכון שניסיתי בו שיצא לא מוצלח! מומלץ לא רק לכלות.


מה צריך?

חלקי עוף לפי בחירה

מיונז

לפרורי לחם מתובלים:

פרורי לחם

כף כמון

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

(במקור, דגנית מציעה תיבול קצת שונה שכולל כוסברה יבשה ואבקת מרק. הכוסברה נפסלת אצלנו אוטומטית, ואבקת המרק לא נמצאת בשימוש כמעט)


מה עושים?

מצפים את חלקי העוף במיונז

בקערית נפרדת מערבבים את פרורי הלחם עם התבלינים

טובלים את העוף בקערית פרורי הלחם המתובלים

מכניסים לתנור

צולים כמו מידת החום הרצויה בתנור שלכם (אצלי זה 200 מעלות במשך שעה בערך, רוב הזמן מכוסה, ובסוף גלוי)

העוף מוכן, עסיסי, למרות היותו חף מנוזלים ומעולה להנחה על הפלטה גם בשבת.

(תזהרו רק מקיום מצוות טועמיה בהידור רב מדי לפני השבת...)

שבת שלום!

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.