עת לחגוג/ חוי לב


1 דקות קריאה
14 Sep
14Sep

בסוכות, קוראי הוותיקים כבר יודעים, אני דוגלת בשחרור. 

מי ששומר ומקפיד על תזונה בריאה כל השנה, מותר לו לחרוג (אבל בזהירות, כן?) פעם בשנה.

הפעם בתפריט, מתכונים חגיגיים, קלים, ועם זאת מתאימים להגשה רבת רושם, ומה לעשות? לא כל כך בריאים.

שמטן טורטה

שמעתם שמנת? שמעתם נכון. מדובר בשכבות דקיקות ובלתי נגמרות (שש!!!) של בצק טעים ונימוח שבינהם קרם שמנת חמוצה. 

לא אשכנע אתכם שמדובר בכלום עבודה כי זה לא. תצטרכו לרדד, להכניס ולהוציא מהתנור שש פעמים. אבל לדעתי, הקושי האמיתי הוא בכלל החובה להתאפק לפחות יום לפני שטועמים. ואני חוזרת: חובה להמתין לפחות 24 שעות לפני הביס הראשון. 

במהלך השעות שכבות הבצק מתרככות מעט, קרם השמנת מתמצק והטעמים מתמזגים. תכינו, תדחפו עמוק למקרר ואחרי יום - יומיים דברו איתי. קחו בחשבון עוד סיכון אחד: האורחים יבואו מחר שוב ; )

(מבוסס על מתכון של קרין גורן עם שינויים שלי)


שמטן טורטה

החומרים לבצק:

3 ביצים בטמפ' החדר

1 כוס סוכר

100 גרם חמאה

1/2 כוס דבש

2 כפות מיץ לימון

4 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה


לקרם השמנת:

6 גביעי שמנת חמוצה

3/4 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל


לציפוי:

200 גרם אגוזי מלך גרוסים קלויים קלות

אופן ההכנה:

מקציפים במיקסר ביצים עם סוכר וסוכר וניל עד לתערובת בהירה וסמיכה.

ממיסים דבש וחמאה עם מיץ לימון. 

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים באיטיות לתערובת הביצים.

מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים קצרות רק עד לקבלת בצק אחיד.

מעבירים את הבצק לניילון ומכניסים למקרר לכמה שעות.

מערבבים את חומרי המילוי ושומרים במקרר.

מחלקים את הבצק לששה חלקים, מרדדים כל חלק על נייר אפיה מקומח לעיגול בצק מדויק בקוטר של 25 ס"מ. 

אופים כל עיגול בצק כ- 15 דקות בחום של 160 מעלות. 

מורחים את קרם השמנת בין השכבות, מסיימים בקרם. מעל הקרם מפזרים אגוזים גרוסים וקלויים קלות.

ממתינים לפחות יממה לפני ההגשה/הטעימה הראשונה.


אם באמת חזרו האורחים גם למחרת, תגידו להם שהשמטן טורטה נגמרה והנה אתם כבר מפשירים להם מרק עוף שנשאר מערב יום כיפור. סתם. הנה מתכון לערמונים בשוקולד.


ערמונים בשוקולד

הפרלינים המהירים ביקום (ויש כאן כמה בסביבה שטוענים שהם גם הטעימים ביקום. לא נתווכח איתם).

ולמה המהירים?

א. לא צריך להכין את המילוי, הוא מוכן מעצמו.

ב. אין סיכון שהפרלין יתרכך ויתעוות בתוך השוקולד החם.

ג. בגלל שהערמונים קפואים, השוקולד שעליהם מתקשה בצ'יק צ'ק ואפשר מיד לאכסן אותם בקופסה, וזה גם מומלץ כי הם נעלמים בשניות ובצורה כלל לא מסתורית.


החומרים:

4 חבילות ערמונים בוואקום

300 גרם שוקולד מריר מסוג איכותי


אופן ההכנה:

מקפיאים את הערמונים במשך כמה שעות.

שוברים את השוקולד המריר וממיסים אותו על בן מארי – קערה היושבת על סיר שבתוכו מים רותחים מבעבעים קלות, הקערה לא נוגעת במים.

מוציאים את הערמונים מההקפאה ומניחים אותם בתוך השוקולד המומס. 

חשוב להקפיד שהערמונים לא יתקרבו אחד אל השני בתוך השוקולד כי אז הם נדבקים אחד לשני וקשה מאוד להפריד ביניהם.

מוציאים כל ערמון בעזרת מזלג, מניחים לעודפי השוקולד לטפטף חזרה אל הסיר ומניחים על נייר אפיה. בגלל שהערמונים קפואים השוקולד מתקשה במהירות רבה. 

אוספים את הערמונים המצופים לתוך קופסה, סוגרים היטב ושומרים בהקפאה.

מוציאים כמה דקות לפני ההגשה על מנת שהערמונים יפשירו מעט.


הערות:

1. אפשר להוסיף לשוקולד המומס חומרי טעם כמו קפה, או לזרות על הערמון בעוד הציפוי רך חומרי קישוט כמו קוקוס, אגוזים וכד'.

2. אחרי שהשוקולד מתקשה על הערמון, אפשר לטבול אותו פעם נוספת בשוקולד החם או בשוקולד בצבע שונה. הערמון הקפוא שבתוכו שומר על שכבת השוקולד הראשונה שלא תיזל.




קינוח פירות אפויים ושוקולד

מנה שמכינים בתבנית גדולה ואחרי האפייה מוציאים בעזרת כף לתוך גביעים שקופים. 

השילוב של הפירות המושרים בסוכר וקינמון עם המתיקות של השוקולד והקראנצ'יות של הקראמבל יוצרים קינוח מהמם ולא שגרתי. 

טעים ויפה להגיש חם עם גלידת וניל משובחת.

החומרים לתבנית ח"פ בינונית

6 תפוחי גרנד גדולים, מקולפים וחתוכים לקוביות בינוניות

4 אגסים גדולים ובשלים, מקולפים וחתוכים לקוביות בינוניות

5 שזיפים מאיזה סוג שרוצים או אפרסקים – חתוכים לקוביות בינוניות

1.5 כוסות סוכר

כפית גדושה קינמון


לקראמבל:

1.5 כוסות קמח

3/4 כוס שיבולת שועל גרוסה בינוני

1/3 כוס סוכר חום

30 גרם חמאה (או מרגרינה) קרה

1/3 כוס שמן קנולה

1/2 כוס אגוזים ושקדים גרוסים


לפיזור בין הפירות:

150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות


אופן ההכנה:

מניחים את הפירות החתוכים בתבנית ומפזרים עליהם סוכר וקינמון. 

משרים לפחות שלוש שעות ועדיף  במשך 6-8 שעות.

מנקזים את הנוזלים שהצטברו בתבנית.

מניחים את כל חומרי הקראמבל במעבד מזון ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורים אחידה.

מפזרים על הפירות את פירורי הקראמבל ומחבאים ביניהם קוביות שוקולד.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות עד שהקראמבל מזהיב מאוד.

מגישים חם. 


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.