פטיפורים לכולן ---


1 דקות קריאה
10 Oct
10Oct

תמיד עולם הפטיפורים היה נראה לי שייך לאלו שלמדו קורסים ממושכים, והן גם ממש, אבל ממש מחוברות למטבח.

שלא כמוני שאוהבת לבקר בו וגם להכין בו דברים טובים - אבל לא להתעכב בו שעות.

כל השנה זה פחות מפריע, אבל כשמגיעים החגים מתחשק לעשות משהו מושקע יותר, הבעיה היא שהרבה מהמתכונים לא מתחברים לרצון שלי לצאת מהמטבח די מהר.

אבל, כשגיליתי את עולם הטארלטים המוכנים - הבנתי שיש קיצורי דרך.

לאלו שממש לא בקיאות, (כמוני), אומר רק שטארלטים אלו בסיסים מוכנים (אפשר כמובן להכין בבית לבד) מבצק רך וטעים בדרך כלל - מתוק או מלוח שאפשר למלא בהם מילויים שונים ולהגיע לפטיפורים מושלמים בכמה דקות עבודה.

קונים אותם בחנויות אפיה, מוכר בסעיף של 'הוצאות שבת ויום טוב'...

אני קונה את הקטנים יותר - עגולים או מרובעים, ממלאת כמות ומקפיאה.

מצרפת שני מילויים טעימים.


מילוי פיצוחים מקורמלים:

מה צריך?

כוס סוכר

3/4 כוס ריץ' מחומם

כף דבש גדושה

2 טיפות מיץ לימון

200 גרם פיצוחים קלויים ללא מלח (שקדים, אגוזים, בונדוק, פיסטוק ועוד)


ההכנה:

לשפוך למחבת את הסוכר, להמיס לקרמל נוזלי - עם השגחה - שלא יישרף.

כשהסוכר מתקרמל (יש מילה כזאת?) להוסיף את הריץ' המחומם.

להוסיף דבש, מיץ לימון ולערבב היטב, לצקת פנימה את הפיצוחים הקלויים, לערבב עד שיהיו מצופים כולם.

לשפוך לטארלטים.

מילוי לימון ומרנג

השילוב של המתוק עם הלימון החמצמץ הוא אחת התגליות שגיליתי בשנים האחרונות (ביחד עם סלט הפסטו).

משהו אחר ומרענן.

את המתכון הבא שילבתי ממתכונים שונים שליקטתי, שכוללים כמה שפחות עבודה.


להכנת מלית הלימון: (אתי ממן)

רבע כוס מיץ לימון (מלימון טרי)
3 כפות סוכר
50 גרם חמאה - אני המרתי בשמן
2 כוסות מים
קליפת לימון מגורדת - ויתרתי על השלב הזה מאימת הכנימות
1 חלמון
כפית תמצית לימון

מערבבים בסיר לימון, קליפת לימון, סוכר, חמאה, מים, תמצית לימון, מביאים לרתיחה. 

מוסיפים חלמון ומערבבים במהירות, מניחים בצד להתקררות.


להכנת המרנג: (ניקי ב)

100 ג’ סוכר (חצי כוס)
4 חלבונים

להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב חזק להזליף  בצנטר כוכב על כל טארלט וטארלט. 

ניקי כותבת לחמם את התנור ל 180 מעלות. בתנור שלי - להשחמה מהירה - חיממתי את התנור ל 200 מעלות. 

לשים בחלק העליון של התנור, ולאפות כמה דקות, ברגע שהמרנג מזהיב - להוציא (לשים לב שלא נשרף. 

להקפיא לכמה שעות.

חג שמח וטעים!


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.