1 דקות קריאה
11 Apr
11Apr

המטבח שלי בפסח מצומצם  מאוד. מגוון חומרי הגלם שעומד לרשותי הוא ממש מינימלי ועם ההגבלה בא גם האתגר. 

אז אם יש לכם תבלינים נוספים מלבד מלח, סוכר וחזרת תוכלו לתבל בהם את המתכונים שלפניכם. המתכון שלפניכם מורכבים מחומרי בסיס בלבד והם יוצאים נפלאים גם ככה (הטעם של פסח...  איך תהרסו אותו עם שום, אה? סתם, לא באמת. כל אחד והטעם של פסח שלו 😊)

ועוד משהו: לא סתם אני כותבת שמן זית. בהעדר תיבול אחר שמן הזית מעניק למנות לא רק שמנוניות אלא גם תיבול עדין ואפייני.

מרציפן

אם תכינו מרציפן תוכלו לקשט בעזרתו עוגות, למלא אותו בחור של תפוח אפוי או אגס מבושל ביין, לטבול אותו בשוקולד או פשוט לנשנש ממנו כשרוצים משהו מתוק.

טיפ: רכשו לכם תבניות סיליקון או פלסטיק להכנת פרלינים, דחסו בשקעים את עיסת המרציפן, הקפיאו וחלצו את המרציפן מהתבנית. שמרו במקרר בקופסה אטומה. אם יש לכם שוקולד וקצת זמן פנוי לקשקושים תוכלו לטבול את המרציפן הקפוא בשוקולד מומס ולקבל פרלינים מופלאים.

החומרים:

500 גרם שקדים

500 גרם סוכר

כוס מים

2-4 כפות מיץ לימון סחוט טרי

אופן הכנה:

מקלפים את השקדים: מניחים את השקדים בקערה ויוצרים עליהם מים רותחים. ממתינים חצי שעה ומנסים לקלף את השקדים אם הם לא מחליקים בקלות מהקליפה החומה יוצקים עליהם פעם נוספת מים רותחים ומשרים לעוד חצי שעה.

מניחים את השקדים הקלופים על מגבת נקייה ומשהים אותם כמה שעות לייבוש. אפשר לקלף את השקדים יום לפני ההכנה וכך הם יהיו יבשים לחלוטין.

טוחנים את השקדים במעבד מזון לאבקה דקה ככל האפשר. מעבירים לקערה.

בסיר בינוני שמים את הסוכר והמים ומבשלים על אש בינונית עד שהסוכר מגיע לטמפרטורה של 120 מעלות. מוודאים זאת בעזרת מדחום לסוכר או עורכים את מבחן הכדור הרך. מכינים קערית עם מי קרח ומטפטפים לתוכה מעט מן הסוכר הרותח שבסיר. הסוכר צריך להגיע מרקם של כדור רך שאפשר למעוך בין האצבעות.

יוצקים את הסוכר על השקדים הטחונים, מוסיפים את מיץ הלימון לפי הטעם ומערבבים בזהירות עד לקבלת מעין בצק שקדים.

מניחים את הבצק להתקרר כדי שאפשר יהיה לעבוד איתו.

כשבצק השקדים הגיע לטמפרטורת החדר והוא נעים למגע אפשר קרוץ ממנו כדורים או צורות אחרות, מניחים בקופסה אטומה היטב ושומרים במקרר.


כדורים צבעוניים של כבד ובשר ברוטב ירקות

דמיינו לעצמכם כדור בשר שנראה בדיוק כמו קניידל אפרפר מונח בצלחת. לא משהו מעורר תיאבון במיוחד. עכשיו תחתכו אותו לחצי. הפתעה! מתגלה מראה מרהיב של שכבות צבעוניות אחידות ומושלמות. אפשר להכין את הכדורים מראש ולהקפיא כך שבחול המועד תצטרכו רק לבשל את הכדורים ברוטב ולהגיש מנה טעימה, פסחית ומיוחדת.

הכדורים האלו יכולים להיות מאוד רב שימושיים. אפשר להגיש אותם בתור מנה ראשונה עם רוטב, כתוספת למנה העיקרית על מצע של פירה תפו"ד, בטטה או שורשים ואפשר להכין כדורים קטנים יותרו ולבשל אותם במרק במקום הקניידלך המסורתיים, אם כי לדעתי חבל לבזבז אותם בתוך מרק פשוט.

החומרים לכ- 25 כדורים

לעיסת הכבד – הכדורים הפנימיים:

2 בצלים גדולים

5 זוגות כבדי עוף צלויים

מלח, מעט פירורי חזרת

שמן זית

אופן ההכנה:

קוצצים דק את הבצל ומטגנים במעט שמן זית עד להזהבה.

חותכים את הכבדים לרבעים ומוסיפים למחבת. ממשיכים לטגן עוד כמה דקות ומערבבים מדי פעם. מתבלים במעט מלח ובמעט חזרת. מורידים מהאש ומקררים לטמפ' החדר.

מרסקים את התערובת במעבד מזון מצויד בסכין המתכת. מרסקים בפולסים רק עד שהתערובת מתרסקת כמעט כולה אך עדיין נשארים בה חתיכות קטנות מאוד.

יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ושומרים על צלחת בצד.


לעיסת הבשר – השכבה החיצונית

750 גרם בשר הודו טחון, או עוף או מעורב

1 בצל גדול מגורר

1 כף שמן זית

מעט פירורי חזרת

מלח

1/2 כפית סוכר

2 ביצים

אופן ההכנה:

מערבבים היטב ובמשך כמה דקות את כל החומרים עד לקבלת עיסה אחידה.

מרטיבים את היד, לוקחים מעט מהעיסה בכף היד ומשטחים לעובי של כ- 1 ס"מ. מניחים כדור כבד במרכז המשטח, הופכים את היד כך שמשטח הבשר יכסה את כדור הכבד וסוגרים ומגלגלים עד לקבלת כדור מושלם.

לרוטב:

1 בצל גדול

3 גזרים

1 בטטה קטנה

1 קולרבי קטן

5 -4 כוסות מרק צח או מים

מעט שמן זית

מלח, חזרת, מעט סוכר

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן זית עד להשחמה קלה. מגרדים דק את שאר הירקות ומוסיפים לסיר. ממשיכים לאדות עד שהירקות מתרככים מעט.

מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל תוך כדי רתיחה עדינה במשך עוד כעשר דקות על מנת לצמצם ולרכז את הטעמים.

מכניסים את הכדורים לרוטב ומבשלים במשך כ- 30 דקות תוך שמירה על בעבוע עדין ביותר.


סלט חסה עם צ'יפס בטטה בויניגרט הדרים

פעמיים בשנה אני מטגנת טיגון עמוק: פעם אחת סופגניות בחנוכה ופעם שניה צ'יפס בטטה בפסח.

הסלט הזה מתקבל חגיגי מאוד, צבעוני וטעים במיוחד.

החומרים:

1 ראש חסה

1 בטטה גדולה

1 בצל סגול גדול

שמן לטיגון עמוק


לויניגרט הדרים:

1/2 כוס שמן זית

1/3 כוס מיץ תפוזים

1/4 כוס מיץ לימון

2 כפות סוכר

1/2 כפית חזרת

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

חותכים את הבטטות לגפרורים או מקלפים במקלף לקבלת פרוסות דקיקות. מטגנים בשמן עמוק וסופגים היטב על נייר מגבת.

חותכים את החסה לרצועות, פורסים את הבצל לרבעי פרוסות דקיקות.

מערבבים בקערה את החסה, הבצל והבטטות.

בבלנדר מקל מאחדים את כל חומרי הרוטב, טועמים ומוסיפים מעט סוכר אם רוצים.

לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הסלט.

הרוטב נשמר היטב במשך כמה ימים במקרר.



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.