1 דקות קריאה
28 Feb
28Feb

עדיין בסימן התכווננות לפורים : )

מירי מציעה שיפודי סלמון יפיפיים וטעימיםםם לסעודה, התיבול מעולה גם לסלמון שלם (לבקשת אחת הקוראות ל'תיבול לסלמון שלם'), עוגיות פיצוחים שכיף לארוז בקופסה יפה, וגם קונוסים מלאי גבינות שמנת מגרות - כולם יברכו אתכן אם תשלחו כאלו על הבוקר של פורים.

מפשילים שרוולים...


מיני שיפודי דג סלמון במישרה מעולה והצעה לסלמון שלם

החומרים :

1 חבילת קיסמים מעוטרים (לקניה בחנויות החד פעמי)

1 נתח דג סלמון חתוך לקוביות


למישרה:

1 כפית שום גבישי

3 כפות רוטב סויה

1/4 כוס יין מתוק

3 כפות קטשופ

1/4 כוס שמן

2 כפות דבש

שומשום שחור ולבן לזריה


אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי המישרה

יוצקים מעל חתיכות הדג ומשהים אותן בקירור לפחות 3 שעות.

משחילים בקיסמים המעוטרים 2 או 3 קוביות דג

מניחים בתבנית זה לצד זה במרווח קטן, מפזרים שומשום ואופים בחום 180 מעלות כ15 דקות.


הצעת הגשה לסלמון שלם: 

ניתן לאפות כדג שלם, ואז משך זמן האפיה כ-20 דקות בתנור מחומם מראש.




קונוסים במילוי גבינות שמנת מתובלות בטעמים

הקונוסים הם בצקים כמו בורקס, הנאפים בקונוס ברזל שמשווה להם צורת כובע של ליצן, בתוכם ממלאים גבינות והם נאכלים כחטיפים בעיקר בארוחה חלבית או כנשנושים.

לא להאמין כמה פשוט להכין לבד גבינות שמנת, ההכנה פשוטה והתוצאה מעולה, כמה שתכינו יבקשו עוד.


החומרים:

3 עיגולי בצק מלאווח קנוי, מופשר

ברזלי קונוס (בצורת כובע ליצן, להשיג בחנויות לכלי בית ומטבח)

ביצה - למשיחהשומשום או קצח - לזריה, או זעתר עם שומשום.

מעט שמן-לשימון ברזלי הקונוס


למילוי גבינות שמנת:

3 מיכלי שמנת חמוצה 15% שומן ( 200 מ"ל)


כל מיכל שמנת נתבל בצורה שונה:

לגבינת שמנת בטעם זיתים:

1 מיכל שמנת חמוצה 15%

חופן זיתים בלי גרעין קצוצים דק

קורט מלח


לגבינת שמנת שום-שמיר:

1 מיכל שמנת חמוצה 15%

¼ כפית אבקת שום

2 כפיות שמיר טרי קצוץ דק

קורט מלח


לגבינת שמנת בטעם בצל:

1 בצל קטן קצוץ דק מוזהב בטיגון בשמן

קורט מלח

¼ כפית פפריקה מתוקה


אופן ההכנה:

הכנת הקונוסים:

* מרדדים מעט את בצק המלאווח, על גבי משטח מקומח מעט, משוים לבצק צורת ריבוע (בעזרת יישור קל ב-4 פינות)

* חותכים כל ריבוע מלאווח לשבע רצועות ברוחב של כשתי ס"מ

* משמנים היטב את ברזלי הקונוסים, ומלפפים בכל ברזל קונוס רצועת בצק אחת כך:

מתחילים מהקצה הדק ומהדקים היטב, ולאחר מכן ללפץ בצורה שכל ליפוף עולה במקצת על הסיבוב הקודם. בסוף להדק שוב באצבעות, כך לקבלת קונוס לא גדול - זאת אומרת הבצק נמצא רק על קצת יותר מחצי ברזל, מורחים ביצה ומפזרים שומשום.

* אופים את הקונוסים בחום של 180מעלות להשחמה קלה כ-15 דקות.

* אין צורך להפריד ביניהם בזמן האפיה, הם לא נדבקים.


מקררים את הקונוסים וממלאים בגבינת שמנת.


הכנת גבינות שמנת:

* מניחים בתבנית מגבת מטבח כפולה (מקופלת ל-2) ללא סיבים, חלקה, יוצקים לתוכה 3 שמנות ב- 3 ערמות זו לצד זו. מכסים בניילון רופף (או ללא כיסוי) ומשהים לייבוש 8-10 שעות בטמפרטורת החדר.

השמנת מגירה את הנוזלים שבה ומתקבלות שמנות במרקם יציב ומעט קשה. (ככל שבשמנת יש יותר אחוזי שומן, כך הגבינה שתתקבל מוצקה יותר. ככל שנייבש זמן רב יותר כך כמות הגבינה תקטן והגבינה תתמצק יותר).

לאחר מכן ב-3 קעריות מכינים בכל קערית תיבול שונה. לוקחים כמות של שמנת אחת (1/3 מכל הנ"ל) ומתבלים, מתקבלות 3 גבינות ב-3 טעמים.

ממלאים בקונוסים בעזרת סכין מהגבינות.


טיפים והערות:

לא כדאי להקפיא קונוסים ממולאים.

להגיש טרי, למלא את גבינות כשעה לפני לארוחה.

במארז של ברזלי קונוס יש כ-6 יחידות בלבד, מומלץ לקנות מראש 2 חבילות כדי למנוע בזבוז זמן מיותר באפיה של כל 6 בנפרד. 


עוגיות קמיש עם פיצוחים

עוגיות פריכות ועשירות, מעט קשות, בטעם וניל עם קנמון וסוכר בציפוי, וחתיכות גדולות של פיצוחים. 

העוגיות מתאימות עם הגשת תה וקפה ומעולות למשלוח מנות.

החומרים:

לעוגיות:

3 ביצים

1 כוס שמן

1 כוס סוכר

1-2 כפיות תמצית וניל

3 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

כ-¾ כוס חצאי פיצוחים ואגוזים - קשיו, לוזים, פקאן, פיסטוק (אפשר לערבב כמה סוגי אגוזים או רק סוג אחד)

לציפוי:

1 כף קינמון

3 כפות סוכר


אופן ההכנה:

אופן 1: הקצפת ביצים שלמות, להוסיף סוכר בהדרגה, ולאחר כמה דקות של הקצפה, להנמיך מהירות ההקצפה ולהוסיף את שאר החומרים בהדרגה. האגוזים בסוף.

אופן 2: הפרדת הביצים, הקצפת חלבונים עם הוספת סוכר בהדרגה עד לקצף חזק. ואז להנמיך מהירות ולהוסיף את שאר החומרים עד לקבלת בצק. לחכות 10 דקות. 

לשטוח בידיים לחות בתבנית גדולה של התנור 3 פסים ארוכים מהבצק (הם מתפשטים מעט באפיה) לפזר סוכר וקינמון.

אופים בחום של 180 מעלות 20 דקות, לאחר מכן פורסים את העוגיות בעזרת סכין חדה בעובי של כ-2 ס"מ, במרווח קטן בין פרוסה לפרוסה, ומייבשים שוב בתנור עוד כ-20 דקות עד שנאפה ומתייבש טוב מבפנים.

טיפים והערות:

עוגיות קמיש המכילות פיצוחים אינן מתאימות לילדים קטנים, אם רוצים לתת גם לילדים לאכול מהעוגיות.
אפשר להשמיט את האגוזים.

 


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.