1 דקות קריאה
24 Dec
24Dec

בתוך כל מתכוני השמנת והגבינות המלוחות לערבי הלביבות החנוכתיים, מצרפת מתכון לקיש מעולה עם ירקות בפנים.

הקיש מורכב מבצק, משכבת ירקות ובלילה מעל. נשמע מורכב, אבל הוא ממש קל.

אז מה צריך? 

לבצק: 

כוס וחצי קמח

100 גר' חמאה

חצי כוס מים

מה עושים: מערבבים, מרפדים את התבנית ואופים מעט (בערך 10 דקות).


לשכבת הירקות:

חצי בטטה גדולה

קישוא - לא מקולף

בצל סגול

פלפל אדום

מה עושים: חותכים לרצועות ואופים עם מלח ושמן זית בנפרד כמו אנטיפסטי (בערך 30 דקות).


לבלילה:

150 גרם גבינה מלוחה

2 פרוסות גבינה צהובה מגורדות

2 ביצים

חצי שמנת מתוקה

פלפל, מלח

מה עושים: מערבבים את חומרי הבלילה, ומרכיבים את הקיש כולו;

מניחים מעל הבצק את הירקות האפויים, שופכים מעל את הבלילה, ואופים במשך 30 דקות.

איך יצא? שתפי אותנו!

 

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.