שעועית ירוקה - אפויה!


1 דקות קריאה
21 Jun
21Jun

מאז שגיליתי את האופציה לאפות שעועית ירוקה בתנור, זנחתי לגמרי את אפשרות הבישול.

היום אני כמעט תמיד אופה אותה. 

למה? זה הרבה יותר קל, מהיר, ובעיקר, השעועית יוצרת פריכה וקצת קראנצ'ית, והרבה יותר טעימה.

כמה זמן אופים שעועית ירוקה בתנור?

עוד לא החלטתי מה עדיף...

האם 200 מעלות ברבע שעה, או 180 מעלות בעשרים וחמש דקות? -  אני משחקת בין שניהם.

בכל מקרה, קבלי רוטב מנצח לשעועית ירוקה - מבושלת או אפויה.


מה צריך?

שעועית ירוקה של סנפרוסט,

שמן,

רוטב סויה,

סוכר,

חמוציות,

מלח, פלפל,

גרעיני חמניות/ דלעת, שומשום.


מה עושים?

אופים את השעועית - בדרך כלל אני אופה על 180 מעלות 25 דקות.

כשהשעועית רכה וקצת קריספית בצדדים, מוציאים ומצננים מעט. 

שופכים מעליה שמן, רוטב סויה, סוכר, מלח ופלפל.

קולים בתנור גרעיני חמניות ו/או גרעיני דלעת, ומפזרים מלמעלה.

מעולה לסעודת ליל שבת, תוספת לסעודת מצווה, או כמנת פינוק בסתם יום של חול...


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.