2 דקות קריאה
06 Jul
06Jul

עשר הצעות למתכונים בעשר דקות. כשרוצים משהו טעים, חם, מזין וקל לארוחת ערב. 

וכמובן טוב גם לארוחת צהריים זריזה, בטח לאימהות בימי סגר...


1. שקשוקה – מאדים בצל עד שהוא שקוף, מוסיפים קוביות של עגבניות בשלות, קוביות קטנות של פלפל אדום ואם רוצים גם פטריות. 

מאדים הכל עד שהירקות רכים. מוסיפים ביצים שלמות, מכסים במכסה ומבשלים במשך כמה דקות עד שהחלמון מתקשה. לחילופין, אפשר להשתמש בביצים טרופות ולטגן עד שהביצים מתקשות.

2. קציצות טונה ותירס מהירות – מערבבים תוכן של קופסת טונה במים עם 1/2 קופסת תירס, 1 בצל קצוץ דק מאוד, 5 כפות קמח, 3-2 ביצים ותבלינים. 

אופים בחום בינוני על תבנית משומנת  או מטגנים במעט שמן.


3. דייסת שיבולת שועל – מביאים חלב לרתיחה או, עדיף -  חצי מים וחצי חלב. 

על כל כוס נוזלים מוסיפים 2-3 כפות של שיבולת שועל, בריא יותר- לא אינסטנט. 

מבשלים עד שהדייסה מסמיכה. לזירוז התהליך אפשר להשתמש בבלנדר מקל.


4. עלי סיגר ממולאים בטונה – קוצצים בצל ומטגנים במעט שמן זית. מוסיפים קוביות קטנות של פלפל אדום וזיתים. 

מוסיפים קופסת טונה במים מסוננת ומתבלים. 

פורסים עלה סיגר, מניחים מעט מהמילוי ומקפלים מכל הכיוונים, מברישים במעט שמן  ואופים בחום בינוני - גבוה עד להזהבה עמוקה.


5. פריטטה, חביתת תפוחי אדמה – מטגנים חצאי טבעות בצל במעט שמן זית. 

מוסיפים פרוסות דקות של תפוחי אדמה וממשיכים לאדות עם מכסה סגור עד שהתפו"דים רכים. 

מורידים את המכסה, מתבלים ומוסיפים למחבת ביצים טרופות. מבשלים עד שהביצים מתקשות.


6. פנקייקס - מניחים בקערה 3 כוסות קמח, שקית אבקת אפיה, קורט מלח ומערבבים. 

מוסיפים: 1 כוס חלב, 1 כוס מים, 4 ביצים, 50 גרם חמאה מומסת, 1/4 כוס שמן, 1/3 כוס סוכר ומעט קינמון אם רוצים. 

טורפים הכל בעזרת מטרפה. 

מחממים מחבת במעט מאוד שמן, יוצקים מהתערובת, ממתינים להתייצבות, הופכים לצד שני ומטגנים עוד דקה.


7. לביבות קוטג'- מערבבים 1 קופסת קוט'ג עם 1 כוס קמח, שלוש ביצים, זיתים ותבלינים כמו מלח, פלפל שחור, אורגנו וכד'. 

מטגנים או אופים.


8. לחם שום – כותשים שום ומערבבים עם שמן זית ומעט מלח. 

מורחים על פרוסות לחם (כדאי לנצל לחם יבש) ואופים בחום בינוני עד שהפרוסות מזהיבות מעט.


9. פיתה זעתר – מערבבים שמן זית עם הרבה זעתר ומעט מלח. 

מורחים על פיתות ואופים מעט.


10. מרק תירס – מאדים בצל אחד במעט שמן זית, (טעים להוסיף כפית חמאה). 

מסננים קופסת שימורים של תירס מהמים ומעבירים את גרגירי התירס לסיר. 

מוסיפים 1/2 כוס חלב, 1/2 כוס מים, תבלינים ו-2 כפיות קורנפלור מומסות במעט מים. 

מבשלים עד להסמכה קלה. 

בעזרת בלנדר מקל מרסקים חצי מכמות גרגירי התירס ומחזירים לסיר.

כשהמרק רותח נחמד להוסיף לו ביצה טרופה, לבחוש היטב ולבשל עוד כדקה.




הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.