1 דקות קריאה
28 Feb
28Feb

אחת הכוכבות הבולטות בשנים האחרונות במשלוחי מנות היא הגרנולה!

גם קלה מאד להכנה, גם בריאה, גם טעימה, מה צריך יותר מזה?

אבל יש פה עוד כמה הצעות שוות, כולן קלות להכנה ועושות רושם : )

חטיף קווקר, מאפינס מסוגים שונים, טארטלט פירות מרשים, פשטידה מעולה לסעודת פורים ועוד...

פורים טעים שיהיה! 😊


גרנולה ביתית

גרנולה היא תערובת דגנים בריאה המשמשת כתוספת טעימה ללבן, חלב או יוגורט ומתאימה ביותר כארוחה קלה לפני היציאה ללימודים או לעבודה. אמנם המדפים במרכולים מלאים בסוגים מגוונים, עדיף להכין גרנולה ביתית מכמה סיבות.

ראשית כל הטעם.

במשך השנים ניסיתי את סוגי הגרנולה הנמכרים כאן בארץ ולא מצאתי משהו הראוי לשמו. אחרי שהכנתי אותה לבד, ידעתי שסוף סוף מצאתי אותה. מהו הסוד? השילוב בין קוואקר שלם וקוואקר טחון.

פלוס נוסף לגרנולה ביתית – כשמכינים לבד יודעים בדיוק מה נכנס! הווי אומר - אפשר להוסיף או לוותר על מרכיבים מסוימים לפי מה שאהוב על בני הבית.

עם כל היתרונות הללו, כבר אין לך תירוץ לא להכין גרנולה טעימה ומשביעה בעצמך...


החומרים:

3 כוסות קווקר גרוס (או אינסטנט - בחבילת ואקום)

1 כוס קווקר שלם

½ כוס אגוזים קצוצים - לא טחונים ולא קלויים (אגוזי מלך, פקאן, קשיו, שקדים וכו')

½ כוס גרעיני חמניות - לא קלויים

½ כוס קוקוס טחון

1 כף פשתן שלם - לבחירה

1 כף צ'יה - לבחירה 

¼ כוס נבט חיטה - לבחירה

½ כוס שומשום רגיל או מלא

תוספות לבחירתך - צימוקים, חמוציות, תמרים יבשים, משמש מיובש, תפוח מיובש, בננה צ'יפס


לרוטב: 

¼ כוס שמן

¼ כוס דבש

1 כף תמצית וניל

¼ כפית קינמון

½ כוס סוכר חום בהיר

½ כפית מלח


אופן ההכנה:

בדקי את כל החומרים היבשים (לא כולל הפירות, הפשתן והצ'יה) וערבבי בקערה. 

לרוטב - ערבבי היטב בכלי אחר את החומרים לרוטב. 

שפכי את הרוטב מעל התערובת היבשה וערבבי. 

שטחי על תבנית אפייה והכניסי לתנור בחום בינוני. ערבבי מדי 5 דקות למניעת חריכה. 

הגרנולה מוכנה כשצבעה שחום זהוב. 

חתכי את הפירות היבשים והוסיפי אותם ואת שאר החומרים שבחרת.


בריא זה אפשרי!

מי לא רוצה להתחיל את היום בצורה טובה ובריאה? 

קחי צלחת גרנולה כפצצת אנרגיה על הבוקר: הגרעינים והאגוזים מהווים מקור מצוין לברזל וויטמינים נותני כח. 

הקוואקר מקנה תחושת שובע ללא כבדות,  הפשתן והצ'יה הינם מקורות בלתי נדלים לחזוק מערכת החיסונית.

בריא בשיא, כבר אמרנו?

ואם את מכינה לחם (עם או בלי אופה לחם), הוסיפי חופן או שניים גרנולה ביתית לבצק והתוצאה תדבר בעד עצמה!

חטיף קוואקר מיוחד (כ-24 חטיפים)

חטיף זה הוא בעל שלוש קומות טעימות. חותכים לריבועים, משולשים או לצורת טרפז כדי לתת לו מראה מכובד : )

החומרים לשכבה התחתונה:

300 גרם שמן קוקוס

1 כוס שמן

½4 כוסות קמח (ניתן לשלב לבן עם מלא)

½1 כוסות קוואקר גס

¾ כוס אבקת סוכר (לבן או חום)

החומרים למילוי:

1 קופסא מלית פרי (אוכמניות, דובדבן, תפוח  וכו') או ריבת קונפיטורה (עם חתיכות פרי) ביתית או קנויה

החומרים לשכבה העליונה:

¼1 כוס קמח

½ כוס סוכר חום

¼1 כוס קוואקר גס

½1 כוס אבקת סוכר

½ כפית קינמון

½ כוס שקדים קלויים טחונים     

200 גרם חמאה/ נטורינה בטמפרטורת החדר


אופן ההכנה:

לשכבה התחתונה ערבבי היטב את כל החומרים, שטחי בתחתית של תבנית חד פעמית גדולה. 

כדי להקל על פריסת הבצק, העזרי בניר אפייה באופן הבא: הניחי את הבצק על נייר אפיה, ושימי גם נייר מעליו. 

שטחי את הבצק שמתחת לנייר בעזרת האצבעות עד שכל התבנית מכוסה בצורה שווה. 

אפי בחום בינוני עד להזהבה וקררי.

מרחי בנדיבות את הבצק במילוי הרצוי. 

לשכבה העליונה ערבבי את כל החומרים בשקית חוץ מהחמאה. 

חתכי את החמאה לקוביות והוסיפי לחומרים שבשקית. 

עבדי לפרורים רק עם קצוות האצבעות (אחרת החמאה מתחממת יתר על המידה והחומרים נהפכים לבצק במקום פרורים.) 

פזרי מעל המילוי כך שהוא יראה בינות לפירורים. 

אפי כ-10 דקות עד להזהבה.

(לקליית השקדים, הניחי על תבנית אפייה והכניסי לתנור בחום בינוני נמוך כ-10 דקות עד להזהבה).


טארטלט פירות

טארטלט הוא מעין צלוחית אפויה שממלאים בו מילוי מתוק או פיקנטי. יש תבניות מיוחדות המיועדות לכך והן מגיעות בשלל גדלים. 

האפשרויות למילוי הן רבות כשהטארטלטים המתוקים יתאימו לחגים ולשמחות או כקינוח לאירוע חגיגי.

המילויים הפיקנטיים יתאימו כמנה ראשונה או כתוספת לסעודת חגיגית, כמובן שיש להתאים את גודל התבנית לסוג הטארטלט שתרצי להגיש; קטן יותר למילוי מתוק, בינוני לתוספת וגדול עבור מנה ראשונה.

הבצק של הטארטלט הוא בעצם בצק פריך בסיסי ולכן ניתן להשתמש בו בכל מתכון הדורש בצק פריך, אבל אל תשכחי להתאים את כמות הסוכר לסוג המילוי. אם המילוי פיקנטי, אין להוסיף סוכר כלל.

ניתן להקפיא את הטארטלט כשהוא אפוי ללא המילוי.

החומרים לבצק הטארטלטים:

(כ - 50 יחידות בקוטר ½ 7 ס"מ ועומק 2 ס"מ)

1 ק"ג קמח 

1 מרגרינה או שמן קוקוס

1 כוס שמן

1 כוס מים 

1 שקיק אבקת אפיה

1 שקיק סוכר וניל

½ כוס סוכר


אופן הכנת הטארטלטים:

ערבלי היטב את כל החומרים עד שנוצר בצק אחיד, יתכן ותצטרכי להיעזר באצבעות כדי ללוש את הבצק בלי לחמם אותו. 

חלקי את הבצק לכדורים בגודל המתאים לכיסוי תבנית הטארטלט, רדדי כדור אחד לעלה עגול ולא עבה והכניסי לתבנית (אין צורך לשמן את התבניות מפני שהוא יחליק מהתבנית לאחר האפייה). 

הדקי את הבצק לתבנית ולצדדיה, הורידי את חלקי הבצק המיותרים שעולים מעל שולי התבנית וחררי את תחתית הבצק במזלג. הכיני טארטלטים עם שאר הכדורים.

אפי בחום בינוי גבוה עד להשחמה קלה. קררי ומלאי.


למילוי חלבי:1 מיכל שמנת מתוקה (250 גר')

למילוי פרווה:1 מיכל ריצ' (250 גר')

לקישוט: פירות פרוסים/חתוכים כמו קיווי, תות, דובדבן, אננס, אפרסק, משמש.

כדי למלא את הצלוחיות, הכניסי את הקרם למזרק לעוגות עם פיה מסוגננת ומלאי את הטארטלט. 

קשטי מעל עם פירות פרוסים בצבעים שונים.


פשטידת בטטות ופטריות

מאז שבתיה ביתי "ייבאה" את המתכון המעולה הזה הכנו אותו עשרות פעמים לשבתות, לחגים וגם לשמחות. 

הבעיה היחידה שאנחנו נתקלים בה בדרך כלל היא שאין מהפשטידה מספיק (כנראה בגלל ש"טועמים" ממנה מדי הרבה לפני ההגשה...)


החומרים:

3 בצל

1 קופסת פטריות

3 בטטות – קוביות קטנות

5 ביצים

½ כוס שמן

¾ כוס קמח 

1 כף גדושה מיונז דל קלוריות

1 כפית מלח

פלפל שחור


הוראות הכנה:

חתכי את כל הירקות בסלייסר, אדי את הבצל, והוסיפי את הפטריות.

ערבבי את כל שאר החומרים בבלנדר ואחדי עם הפטריות, הבצל והבטטות. 

צקי לתבנית ואפי שעה בחום של 200 מעלות.

(לפסח ולרגישים לגלוטן ניתן להמיר את הקמח בפירה תפוחי אדמה).


אנרג'י מאפינס

אני אוהבת מאפינס כי הם משמשים לפעמים כפתיח לארוחת בוקר או כלחמנייה מתוקה לארוחת עשר ובתוספת שוקולד צ'יפס זה מתאים כקינוח לארוחה קלה כמו ארוחת ערב.

אם תוסיפי בְּרֶנפלקס או תמירי חלק מן הקמח הלבן בקמח מלא, תוכלי להיות רגועה שהילד שלך לא רק קיבל מאפה בניחוח של אמא אלא קיבל גם משהו מזין.

טוב שיש מאפינס בבית!


מתכון בסיסי: (ל- 12 Muffins)

2 כוסות קמח

2 כפות סוכר

1 כף אבקת אפיה

½ כפית מלח

1 ביצה

1 כוס חלב (או מים)

¼ כוס שמן


הוראות הכנה:

ערבבי את הקמח, סוכר, אבקת אפיה ומלח עם מזלג בקערה גדולה. 

בקערה קטנה יותר טרפי את הביצה, הוסיפי חלב (או מים) ושמן. 

צקי את תערובת הביצה אל התערובת היבשה וערבבי עם כף רק עד שהקמח נרטב. 

על העיסה להיות בעלת גושים (ערבוב יתר גורם למאפינס לאבד את המרקם האורירי).

לא מרפדים עם כתרי נייר לפני האפייה אלא יוצקים את הבלילה ישירות לתבנית אחרי שימון השקעים. 

מלאי את הכוסיות עם כף אך לא עד למעלה, וודאי שלא ישארו שאריות מן העיסה על התבנית מסביב לכוסיות.

אפי בחום בינוני 25-20 דקות עד להזהבה.

נעצי קיסם במרכז אחד המאפינס. אם הוא יוצא נקי, סימן שהמאפינס מוכנים. שחררי מיד מהתבניות.


למאפינס ממותקים:

הוסיפי לעיסה הנ"ל ¾ כוס שוקולד צ'יפס או צימוקים להנאת הילדים.

להלן וריאציות נוספות למאפינס בטעמים שונים, אופן ההכנה זהה למתכון הבסיסי.


למאפינס עם קמח מלא: (ל- 12 Muffins)

מתאים כמאפה מעבר לקמח מלא

¾ כוס קמח לבן

1 כוס קמח מלא

¼ כוס סוכר

4 כף אבקת אפיה

½ כפית מלח

1 ביצה

1 כוס חלב (או מים)

¼ כוס שמן


למאפינס בטעם תפוז:

(יש לקרצף את קליפת התפוז מהכינמות)

2 כוסות קמח

¼ כוס סוכר

1 כף אבקת אפיה

½ כפית מלח

1 ביצה

¾ כוס חלב (או מים)

½ כוס מיץ תפוזים

¼ כוס שמן

1 כף קליפת תפוז מגורדת דק (הוסיפי לתערובת הביצים)


מאפינס אוכמניות:

מומלץ להשתמש באוכמניות טריות, אך אפשר גם קפואות או מלית

2 כוסות קמח

½ כוס סוכר

1 כף אבקת אפיה

½ כפית מלח

1 ביצה

1 כוס חלב (או מים)

¼ כוס שמן

¾ כוס אוכמניות


מאפינס עם ברנפלקס:

3 כוסות ברנפלקס

¼1 כוסות קמח

½ כוס סוכר

¼1 כף אבקת אפיה

¼ כפית מלח

1 ביצה

1 כוס חלב (או מים)

¼ כוס שמן

ערבבי את 5 המרכיבים הראשונים בקערה. טרפי ביצה, חלב ושמן היטב בקערה נפרדת. המשיכי כפי ההוראות בעיסה הבסיסית.



יכול להיות שעדיין, בכל יום מחדש, את שוברת את הראש מה להגיש לילדים?

לחצי כאן וקבלי במשך 5 ימים רעיונות מהירים לארוחות מזינות שהילדים שלך יאהבו

ובלחיצה פה תקבלי ים של מתכונים לפסח! 



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.