1 דקות קריאה
18 Mar
18Mar

פורים תמיד יבוא עם משהו מתוק, החכמה היא לא להגזים איתו...

הנה שלוש הצעות למתוק פורימי: מנה אחרונה לסעודה, עוגת עוקץ הדבורה, מומלצת להכנה לחמות (בלי העוקץ, כן?)

ופופקורן מתוק שהילדים ישמחו לשלוח במשלוח מנות, ולא רק.

מפשילים שרוולים...


קינוח בשכבות מוס-קצפת-גנש

עוגת קינוח, מנה אחרונה מרשימה ומפוארת וכמובן טעימה במיוחד. לעוגה מספר שכבות אך הכנתם אינה דורשת מידי זמן ומאמץ. מתאימה לשמחות ומעולה לסעודת פורים - נסו ותהנו!

החומרים:

לשכבות עוגה-מוס-קצפת:

6 ביצים מופרדות

150 גרם שוקולד

¾ כוס סוכר

1/3 כוס ליקר (או מים עם כף רום)

3 כפות מים

200 גרם מרגרינה (אפשר להפחית ל-2/3 חב')

50 גרם אגוזים טחונים - לבחירה

4 כפות קמח

½1 מיכל קצפת ריצ'

כפית קפה נמס

2 כפיות סוכר

ציפוי-גנש:

150 מ"ל קצפת ריצ' ללא הקצפה

150 גרם שוקולד

1 כף אבקת נוגט לבחירה


אופן ההכנה:

* מקציפים חלבונים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף חזק.

* בנפרד ממיסים בסיר קטן בלהבה נמוכה ליקר, מים, שוקולד ומרגרינה. לא להרתיח. לקרר היטב.

* לערבב את שתי התערובות יחד.

* מחלקים את התערובת ל-2.


לחלק אחד:

* מוסיפים אגוזים וקמח, ואופים בתבנית עגולה בקוטר 26 כ-15 דקות לאפיה מושלמת. מקררים .

= שכבת עוגה-בסיס.

לחלק השני:

* מקציפים את הריץ' מוסיפים קפה וסוכר, מחלקים את הריץ' ל-2 חלקים.

* ¾ מהכמות מערבבים בחצי התערובת של השוקולד הנ"ל = שכבת מוס. יוצקים ומורחים על שכבת העוגה. מקפיאים לכ-½ שעה-שעה להתגבשות.

* ה-¾ קצפת הנותרת מורחים על שכבת המוס.

מכינים ציפוי קרם - גנש:

* מחממים מעט את הקצפת, מוסיפים לה את השוקולד, בוחשים (לא להרתיח). להשהות מעט להתגבשות חלקית וליצוק בצורה שווה על שכבת הקצפת. לשמור בהקפאה.



עוקץ הדבורה

עוגת שכבות חלבית בטעם מדהים

לעוגה שתי שכבות עוגת ספוג חלביות, ביניהן שמנת חלבית ומלמעלה שכבה נוספת של שמנת חלבית. יש גם ציפוי שנותן טעם נוסף עם שברי שקדים.


החומרים:

לשכבות ספוג:

10 ביצים מופרדות

1 כוס חלב

1/4 כוס מים

1 כוס שמן

¾1 כוס סוכר

1 אבקת אפיה

½2 כוסות קמח


מילוי שמנת:

1 שמנת מתוקה

1 מיכל קצפת ריץ'

1 כוס חלב

1 חב' אינסטנט פודינג וניל


ציפוי "עוקץ הדבורה":

5-6 כפות סוכר

½ כוס חלב

¼ מרגרינה

כף אבקת קפה

50 גרם שקדים פרוסים או מקלות שקדים או אגוזים קצוצים



אופן ההכנה:

שכבות טורט-ספוג:

* להקציף את החלבונים, להוסיף בהדרגה את הסוכר, ולהקציף עוד עד לקבלת קצף יציב וחזק.

* בקערה נפרדת לערבב את שאר החומרים יחד, כולל הקמח לתערובת חלקה.

* לאחד את שתי התערובות בתנועות עטיפה עדינות (מלמעלה למטה, ולא מצד לצד בערבוב)

* מחלקים את התערובת ל-2, ואופים כל חלק בתבנית גדולה חד פעמית מלבנית כ-15 דקות.

לבדוק בעזרת קיסם אם העוגה יבשה.


הכנת המילוי:

מקציפים יחד שמנת, קצפת, חלב ופודינג לתערובת יציבה.

מחלקים את התערובת ל-1/3 ו-2/3 בכמות.

מורחים על בסיס עוגה אחת שהתקררה כבר, את ה-2/3 של המילוי, מעליה מניחים שכבת עוגה נוספת ומורחים את ה-1/3 הנותר מהמילוי. מקפיאים.

בינתיים מכינים את הציפוי: מבשלים בלהבה נמוכה את כל החומרים עד לכמעט רתיחה, מכבים הלהבה ומוסיפים מרגרינה. יוצקים את הציפוי ומורחים את פני העוגה.


לחיתוך נאה - יש להקפיא את העוגה ולהפשיר חלקית, ואז לחתוך בסכין חדה.



פופקורן מתוק

כן, אפשר להכין חטיף פופקו בבית וזה לא מסובך בכלל. הטכניקה כוללת מהלך מבריק של אפיה שגורמת לציפוי להתייבש ולפופקורן להיות פריך, הפופקו מעולה למשלוח מנות כשהוא ארוז בשקית צלופן יפה, או בקופסה מתאימה.

המדור לא אחראי לכל מקרה של התמכרות : )

החומרים:

פופקורן מוכן מ - 200 גרם גרעינים (כ- 13 כוסות)

½ כוס סוכר לבן

50 גרם חמאה או מחמאה

½ כוס סוכר חום (או עוד לבן)

¼ כוס שמן

1/3 כוס דבש

½ כפית מלח (כן!)


אופן ההכנה:

· מחממים תנור ל-100 מעלות

· ממיסים את הסוכרים בסיר עד לקבלת קרמל בצבע חום בהיר

· מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה (או המחמאה), את השמן, את הדבש, ואת המלח.

· מערבבים היטב עד לקבלת תערובת לא אחידה בעלת גושים קטנטנים של קרמל. יתכן שהשמן יהיה נפרד מהתערובת.

· מניחים את הפופקורן בתבנית גדולה, יוצקים עליו את התערובת, מערבבים ומשתדלים שכמה שיותר ממנו יצופה בקרמל.

· אופים במשך כ-½ שעה ותוך כדי מערבבים פעמיים-שלוש כדי שהציפוי יגיע לכל התכולה.


מירי וקסברגר בעלת המותג 'פטיפור'

מפיקה סדנאות מזון טעימות בכל הארץ, כאלו שיובילו אותך צעד קדימה במטבח.

לבירור על סדנא באיזור מגורייך ולהזמנות: petifur10@gmail.com


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.