1 דקות קריאה
16 Jun
16Jun


הצילו!!! ערב פסח!

מאיפה מתחילים אותו? איך לתכנן אותו חכם?

התכנון החכם מתחיל מהסוף להתחלה.

ובשמו המקצועי: לוח גנט.

מה זה לוח גנט? ואיך משתמשים בו?

יעיל, פרקטי, ופשוט יותר ממה שזה נשמע : )

קודם כל את מציבה כמה שאלות פשוטות:

מה הפרויקט שלי?

ארגון הבית לפסח 

מהו תאריך היעד לסיום הפרויקט?

ליל הסדר.

מה כולל הפרויקט?

בית נקי ומבוער מחמץ.


לאחר שכל זה ברור - את מציבה תכנית פעולה מהסוף להתחלה.

במקרה זה, של ערב פסח, זה נראה כך:

פתחי את הלוח.

מתי חל ליל הסדר? – ביום רביעי בלילה.

אם כן, עד ליל הסדר, הבית צריך להיות נקי מחמץ, והאוכל צריך להיות מוכן ומבושל.

מרכז הכובד של החמץ הוא המטבח, אז את עיקר משקל התוכנית נשים במטבח.

הדגמת תכנון מהסוף להתחלה:

אם ליל הסדר חל בביום רביעי בלילה, אז ביום שלישי בלילה ליל בדיקת חמץ.

אם כך, יום שלישי הוא יום של שטיפה אחרונה של הבית, צייני בטבלה ביום שלישי: לשטוף לבדיקת חמץ.

יום שני שלפני כן, הוא יום של התחלת הבישול צייני בטבלה ביום שני: בשול לפסח.

אם ביום שני מבשלים, אז ביום ראשון מכשירים מטבח + מורידים כלים + מצפים ארונות, וכו'.

אם כן כתבי בטבלה ביום ראשון: להכשיר מטבח לצפות ארונות. להוריד כלים.

אם ביום ראשון מארגנים את המטבח הפסחי - במוצאי שבת על המטבח להיות נקי לגמרי לקראת ההכשרה, אם כן - כתבי בטבלה במוצאי שבת: פיניש של המטבח.

אם במוצאי שבת מסיימים את המטבח באופן סופי, ביום חמישי יש לסיים ארונות, כתבי בטבלה ביום חמישי: ארונות.

ביום רביעי שלפניו: תנור.

וביום שלישי שלפניו: מקרר.

וביום שני שלפני כן: לגמור חדרים.

למה זה חשוב, ומה הרעיון בטבלה הזו?

קודם כל,

שני עקרונות במילוי הטבלה:

1. מלאי מהסוף להתחלה.

מהי נקודת היעד ואיך את מתארגנת לקראתה. מהסוף להתחלה, מלאי מה שמתאים לך.

2. כל חלוקת הימים הכתובה פה היא דוגמה בלבד.

אם אצלך בניקיון המטבח דבר ראשון תנור, אז כמובן כתבי תנור קודם, ואם את צריכה יומיים לבישול קודם החג, או אולי לא צריכה בכלל יום לבישול לפני בדיקת חמץ, מלאי בהתאם לנתונים האמתיים שלך.

ובחזרה לשאלה המקורית:

מה עושים עם הטבלה הזו? למה ללכת מהסוף להתחלה? ולמה היא נועדה?

נחזור לדוגמה שכתבתי כאן:

אם למשל את אוחזת ביום שלישי בשבוע שלפני החג שלפי התוכנית את אמורה להתחיל מטבח עכשיו.

ביום שלישי בתוכנית שלך כתבת מקרר, אבל... אבל לא סיימת חדרים.

אז אם תכננת לפי לוח גנט, מאוד מאוד ברור לך שהמטבח חייב להיות עכשיו.

ואם לא- את הולכת לשלם על זה בריבית קצוצה.

מה עושים?

עוזבים הכל.

הכל לגמרי.

גם אם החדרים לא גמורים, ואת באמצע חדרים, ולא סיימת ארונות, ולא ניקית מיטות, חלונות. ולא הברקת רצפות.

לא משנה, ברגע שהגעת לשלב המטבח: את עוזבת הכל, והולכת למטבח.

כי המטרה שלנו היא קודם כל בית כשר להכנס אליו לחג, ומרכז הכובד של הכשרות הוא המטבח כמובן.

ובנוסף - גם חג שמח, ולא כזה שתגיעי אליו זוחלת ורועדת מעייפות.

כי על נקיון חלונות, וסדר יסודי בארון בגדים - תוכלי לוותר אם אין זמן.

אבל על נקיון המקרר, או ארונות מטבח - אין אפשרות להתפשר.

חג וערב חג כשרים ושמחים! והרבה הצלחה!

רוחמה

מצרפת טבלה לדוגמה:


נמאס לך להגיע לכל דבר רק ברגע שאחרי האחרון?

לחצי כאן עכשיו>>> וקבלי מתנה בחינם:

חמישה פרקי סיפור מרתק + חמישה קלפי פעולה פרקטיים

ליצירת שינוי ליום יום רגוע ומספק.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.