1 דקות קריאה
07 Sep
07Sep

היי, נעים מאוד!

שולמית גולדמן או בקיצור – שולו : )

אמא ל -7 כן ירבו, ובעלת קייטרינג "קונספט", קייטרינג ייחודי למגוון אירועים שמתאים את עצמו אליך - בעלת האירוע.

אז את מבינה לבד שאני אוהבת לבשל מאד, ולארח.

להרכיב טעמים חדשים דווקא באוכל המוכר בלי חומרי גלם שאי אפשר למצוא,

ולגוון את התפריטים - אין לי תפריטים ממש קבועים גם הטעם משתנה מאירוע לאירוע,
יותר חריף או פחות, עם כוסברה או חס ושלום בלי, בקיצור התאמות....

אני גם חושבת הרבה תוך כדי שאני מבשלת,

ואת הגיגי ותובנותי יחד עם מתכונים שווים אני משתפת ברשימת התפוצה שלי -

מוזמנת בחום!!

בלחיצה פה


ולכבוד השנה החדשה

שלושה מתכונים

לבקר, עוף, וסטייק עוף

כולם מתוקים (וחריפים כמה שתאהבו)

כולם טעימים מאוד, קלים מאוד, ומתאימים מאוד לשולחן החג

(ונאפים בתנור אפילו לא צריך לשטוף סיר - ישר לפלטה...)

שתהיה לנו שנה של שפע!

מלאה מתיקות ושמחה....


חזה בקר – בריסקט ביין וסילאן

צלי עסיסי שפשוט צריך את הזמן שלו - 5 שעות בישול לפחות

אני פשוט "שוכחת" אותו בתנור ללילה.

החומרים:

1/2 1 ק"ג חזה בקר (בקר מס' 3 - נתח זול יחסית ויוצא מעולה!!) 

2 בצלים פרוסים

ראש שום קלוף

2 כוסות יין אדום יבש

3 כפות שמן זית

4 כפות סילאן

פלפל שחור גרוס

רוזמרין יבש ( להשיג בחנויות של פיצוחים)

3 עלי דפנה


ההכנה:

מסדרים את הבצל בתחתית של תבנית (שמתאימה לגודל הנתח פלוס)

מעל מניחים את הבשר

מוסיפים בצדדים את השום ועלי הדפנה

מזלפים על הנתח את שמן הזית והסילאן

שופכים את היין, מתבלים בפלפל שחור בנדיבות ומפזרים גפרורי רוזמרין – לא להגזים

אם אין מספיק נוזלים מוסיפים מים עד 1 ס"מ מעל הבשר

סוגרים היטב ומכניסים לתנור בחום של 150 מעלות, 5 שעות

מוציאים את הבשר ופורסים אותו

מגישים עם הרוטב המדהים שנוצר.....


עוף בחרדל ודבש

החומרים:

4 כרעים / 8 ירכיים

בצל גדול פרוס

ראש שום קלוף

3 כפות גדושות דבש

2 כפות חרדל

צ'ילי גרוס

שומשום


ההכנה:

לפזר את הבצל והשום בתחתית התבנית

לסדר את העופות מעל

למרוח את החרדל והדבש

לפזר צי'לי גרוס ושומשום

לאפות מכוסה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות במשך שעתיים

אם העוף לא קיבל מספיק "צבע" ( תלוי בתנור)

תאפי אותו בגריל עוד 10 דקות פתוח


אפשר להוסיף לתבנית 8 תפו"א חתוכים לצ'יפסים עבים

תוספת מושלמת....



סטייק עוף בסירופ מישמש

נתחיל בסירופ פשוט כדאי שיהיה לך אותו במקרר

הוא מעולה גם לדג סלמון, לירקות מוקפצים, לסיגרים / אגרולים וכו'...

בגביע של ליטר את מכניסה:

צינצנת ריבת מישמש (300 גרם)

כוס רוטב צ'ילי

ראש שום קלוף

2 כפות חומץ

וזהו,

לטחון בבלנדר מקל.


להכנת הסטייקים:

חממי תנור לחום מקסימלי

סדרי תבנית עם ניר אפיה משומן מעט

סדרי את כמות הסטייקים (חזה עוף פרוס - שניצל) הרצויה בתבנית

זלפי בנדיבות מהסירופ

שמני שוב – אני משתמשת ב "שפריצר"

אפשר לפזר שומשום

ולתנור עד שהקצוות משחימים מעט...



לקבלת מיילים עסיסיים משולו, מלאים במתכונים מעולים ורעיונות יצירתיים וקלים -  

לחצי כאן >>>

שולו גולדמן, להזמנות לאירועים 050-4146940 



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.