1 דקות קריאה
22 Jan
22Jan

ט"ו בשבט השנה חל ביום חמישי - ערב שבת

כולנו "נתקע" עם המון פירות

אז חוץ מסלט פירות חגיגי (-חובה)

הבאתי לכן כמה מתכונים למנה עיקרית לשבת.

כן, הם די חגיגיים וטעימים מאוד

שילוב של פירות באוכל נותן תמיד רעננות ו"פרשיות"

ומביא שילוב טעמים מנצח.

אז מהקל אל הכבד

לא מבחינת ההכנה

מבחינת שילוב הטעם

כי כל המתכונים פשוטים למדי.....


עוף עם פירות יבשים

4 כרעיים / 8-12 שוקיים

חצי ראש שום קלוף

כף גדושה חרדל

1/4 כוס דבש/ טריאקי/ רוטב צ'ילי מתוק

פירות יבשים:

שזיפים, משמשים, חמוציות, קוביות פפאיה, קוביות אננס וכו'

לבחירה - שקית גזר גמדי או מספר גזרים פרוסים


ההכנה:

בסיר רחב ושטוח טגני את העוף - עם העור כלפי מטה

הוציאי את העוף,

טגני לדקה את השום (קלוף ופרוס) והוסיפי את התיבול

סדרי את העוף ואת הפירות היבשים

(אם את מעונינת להוסיף את הגזר - אז מתחת העוף)

העבירי ללהבה קטנטנה לשעה וחצי - העוף אמור להפריש נוזלים

אם יש צורך מוסיפים מעט מים


להגיש עם אורז לבן......



שניצל ממולא

חזה עוף לכל סועד (רבע/ חצי פרפר)

למלית: (מתאים ל 8-10 מנות)

2 בצלים - גדולים קצוצים

100 גרם גפרורי שקדים

1/2 כוס חמוציות

8 משמשים או שזיפים מיובשים או פפאיה - חתוכים לקוביות

2 כפות סילאן


לציפוי:

3 ביצים

כף חרדל

פירורי לחם מוזהבים

שומשום


ההכנה:

בעזרת סכין חדה חותכים את חזה העוף לא עד הסוף רק לאפשר כיס למילוי

(את החלק העודף בתחתית העוף אני מוציאה ומטגנת שניצל רגיל לילדים)

מטגנים את הבצל עד הזהבה ומוסיפים את השקדים והפירות לטיגון קל

מוסיפים את הסילאן

ממלאים כל חזה בכף גדושה מהמלית.

מכינים בסיר רחב ושטוח שמן לטיגון חצי עמוק (2 ס"מ)

מערבבים בקערה את הביצים עם החרדל

ובקערה נוספת את הפירורים עם השומשום

מצפים את החזות בעדינות בביצה ובפרורי לחם

מטגנים משני הצדדים בזהירות.


אם חזות העוף שלך גדולים יחסית - מכינים אותו דבר, מקררים, פורסים בעדינות

לפרוסות ומחממים שוב לפני ההגשה.


אם יש לך חזה הודו שלם - אפשר לחרוץ אותו למילוי, למלא, למרוח מבחוץ בחרדל וסילאן מעורבים בשמן (למי שאוהבת חריף לפזר צ'ילי גרוס)

להניח בתבנית (עדיף פיירקס) ולאפות על 200 מעלות שעה וחצי

לקרר, לפרוס למנות, לחמם ולהגיש.



שיפודי פרגית עם אננס

וזה הכי קל להכנה....

נתחי פרגית ( אפשר גם קוביות חזה עוף)

קוביות אננס טרי או קפוא

קוביות בצל סגול

סילאן

שום גבישי

טימין או רוזמרין - לבחירה

שיפודי עץ – עדיף קטן (יקיטורי)

ההכנה:

משרים את השיפודים במים כד למנוע את השריפה שלהם

משפדים:

עוף, אננס, עוף , בצל, וכו' במתכונת...

מניחים בתבנית

מזלפים שמן וסילאן בנדיבות

מתבלים בשום, וטימין או רוזמרין למי שאוהב

אפשר גם פלפל שחור גרוס

אופים בתור שחומם מראש לחום מרבי עד הזהבה יפה של נתחי העוף.



לקבלת מיילים עסיסיים משולו, מלאים במתכונים מעולים ורעיונות יצירתיים וקלים -  לחצי כאן >>>

שולו גולדמן, להזמנות לאירועים 050-4146940




הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.