1 דקות קריאה
14 Mar
14Mar

אצלי מזל אדר דגים זה משהו מאוד ממשי.

את הדג הזה הכנתי לראשונה לקידוש של ביתי הבכורה ומאז הוא מככב אצלי בהמון הזדמנויות,

לפני מספר שנים הכנתי אותו פעם ראשונה למשלוח מנות. השכנים התלהבו, החברות ביקשו את המתכון.

היתרון הגדול הוא שאפשר להכין אותו מראש ובליל פורים לארוז,

אחרי שמכינים את הדג נשאר רק לסדר אותו על מגש יפה עם חמוצים, לצרף חבילת קרקרים - 

וזהו!

אז באהבה גדולה אתן מוזמנות להצטרף לחגיגה...

למתכון הזה אין כמויות מדויקות, פשוט תכינו אותו מכל הלב : )


סלמון כבוש

לכל השואלות –

לא מבשלים את הדג, המלח כובש אותו והוא נעשה כמו מבושל וטעיםםםםם

פילה סלמון לא חתוך בלי עור (ניתן לחתוך לשניים)

2-4 ק"ג מלח גס

מפזרים שכבה של מלח בתבנית חד פעמית ועליה להניח את הדג

לכסות את הדג היטב בעוד מלח ולוודא שכל הדג מכוסה היטב בשכבה עבה של מלח

לכסות את התבנית ולהכניס למקרר ל 18-24 שעות

לאחר מכן לשטוף היטב את הדג ולפרוס אותו בעזרת סכין טובה לפרוסות בעובי 2 מילימטר

תתפלאי כמה הדג נפרס יפה...

להניח את הפרוסות במיכל פלסטיק שטוח ולפזר מעל:

פרוסות בצל

עלי דפנה

פלפל שחור גרוס

פלפל אנגלי

פלפל חריף

כמה שאוהבים : )

לכסות הכל בשמן זית

נשמר מצוין מספר שבועות במקרר.


אופציה נוספת-

סביצ'ה

סלט מהדג הזה, טעים, יפה וצבעוני - פינוק אמיתי!!!

לליטר/ ליטר וחצי סלט

1 ק"ג סלמון מלוח (מהמתכון הקודם) חתוך לקוביות קטנטנות

1-2 בצל סגול קצוץ

פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות

פלפל חריף קצוץ – לבחירה

1/2 חב' פטרוזיליה או כוסברה קצוץ

1/2 קופסא מלפפון חמוץ חתוך לקוביות

שמן זית, לימון, פלפל שחור גרוס


למשלוחי מנות -

צרפי חבילת קרקרים ומתבל / סלט נוסף

למשקיעניות - הכיני פרוסות באגט קלוי/ פרוסות ג'בטה

או כל סוג של צנימים אחרים


סלמון שלם אפוי בתנור

(משלוח מנות לשוויגער : ))

את הדג כדאי לקנות בחנות דגים ולבקש מהם לקלף את העור

אם לא קילפו לך, ניתן לקלף את הדג כשהוא קפוא די בקלות

בדרך כלל קשה להכניס דג שלם לתוך תנור ביתי אם הוא טרי או מופשר ממש,

אפשר לעגל אותו על מנת שיכנס לתבנית.

הצטיידי בתבנית חד פעמית עבה וגבוהה.


מולחים את הדג – עדיף במלח גס

ומניחים בתבנית על פרוסות עגבנייה - הן גם מעניקות טעם וגם מונעות ממנו להדבק לתבנית ולהתפרק

מזלפים על הדג:

שמן זית

יין לבן יבש

סילאן

מתבלים בשום גבישי, פלפל שחור גרוס

טימין או רוזמרין - לבחירה

מכסים את התבנית בנייר כסף – שימי לב שלא ייצמד לדג

אופים בתנור שחומם מראש על 250 מעלות

בערך 45 דקות - - כאשר מתפשט ריח טוב מהדג...

מוציאים את הנייר כסף ואופים עוד 10 דקות – גריל

מקררים את הדג היטב

מכינים מגש בגודל מתאים (אפשר גם קלקר עטוף בנייר כסף)

מסדרים עליו עלי חסה

מעבירים בעדינות רבה את הדג - עדיף בידיים

מוסיפים למגש עגבניות שרי, טבעות בצל סגול, נבטי אלפלפא, גפרורי גזר - מה שאוהבים

כדאי מאוד להוסיף פלחי, פרוסות לימון

וזהו.....

חשוב - אם את מצניחה את זה לסעודה בהפתעה מומלץ להביא צלחות קטנות ומזלגות

כי אולי לא התארגנו על כלים בשביל זה...


לקבלת מיילים עסיסיים משולו, מלאים במתכונים מעולים ורעיונות יצירתיים וקלים -  לחצי כאן >>>

שולו גולדמן, להזמנות לאירועים 050-4146940



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.