1 דקות קריאה
29 Aug
29Aug

כל אמא מעוניינת לדאוג לילדים שלה שיהיו בריאים.

ואת, שקוראת את השורות הללו כבר קיבלת דירוג של אמא אלופה, הרבה מעבר לכל ממוצע...

שרדת את החופש, ועכשיו עם הפנים קדימה, את מחפשת איך להזין נכון את הילדים.

בכתבה שלפניך, נתמקד בבוקר.

אינסוף של מחקרים מצביעים באופן חד משמעי על חשיבות ההזנה הנכונה בתחילת היום, ועל ההשפעה שלה על היום כולו.


נקודה חשובה ראשונה, אם הילד לא רעב, אל תכריחי אותו לאכול!

לילדים מנגנון רגיש של רעב ושובע, הם מודעים באופן יוצא מן הכלל, לצרכים שלהם.

אפשר תמיד לשאול או להציע, אבל אם הילד טוען שאינו רעב, תכבדי את התחושות שלו, הן מדויקות להפליא.

רובינו, מתמודדות עד היום עם עודף משקל כזה או אחר או סתם עם מערכת יחסים מורכבת עם האוכל.

זה מתחיל שם... בחוסר האיזון וההקשבה לצורך הבסיסי של הגוף, לאיתותי רעב ושובע.

ארוחת בוקר, חשוב שתהיה מאוזנת, כלומר מורכבת מכל אבות המזון: סיבים (פירות וירקות), חלבון, שומן ופחמימה.

בפועל, הילדים שלנו אוכלים בעיקר, או רק, פחמימה.

פחמימות, במיוחד הפשוטות, כמו לחם לבן וחטיפים, מתפרקות בגוף לסוכר, ומכניסות את הגוף לרכבת הרים של עליות וירידות בחשקים, צורך במתוק, חוסר איזון (הפרעות קשב למשל, או הפרעות בעיכול) וכו'.

איך יוצאים מהמעגל המסחרר הזה?

1. קודם כל, אם הילדים שלך אוהבים פירות וירקות – זה פיס! נצלי אותו במקסימום.

ציידי את הילדים בקופסא/שקית עם פירות העונה, ירקות חתוכים – הם עשירים באנטי-אוקסידנטים ושומרים על הגוף מנזקי הסביבה.

2. לחם - לפני הכל: מי אמר שחייבים לחם?

יש ילדים שלא אוהבים לחם או מעדיפים מזון אחר, אם המסגרת החינוכית לא מחייבת דווקא לחם, אפשר לצאת מהמקובעות למוסכמות ולצייד אותם במזונות נוספים, כמו פריכיות, מאפה בית, חביתה, סלט, פירות, שקדים, ארבעס ועוד.

אם כן לחם, כמובן שהעדיפות העליונה היא ללחם איכותי, מקמח מלא, ללא תוספות של חומרים משמרים ומזיקים למיניהם.

ולא, לא חייבים לאפות בשביל זה, למרות שזה תמיד יהיה הכי טוב, ושאפו לנשות החיל! יש היום מגוון רחב של מוצרים איכותיים לרכישה בחנויות.

3. ממרח

בשביל ארוחה מאוזנת, דאגי לממרח ממשפחת החלבונים או השומנים (רוב הממרחים מכילים גם וגם). ממרח שוקולד, קטשופ או דבש שייכים למשפחת הפחמימות.

ממרחים שהם בעיקר חלבוניים: חומוס, גבינות שונות, ביצה, טונה.

ממרחים שהם בעיקר שומניים: טחינה, חמאה, אבוקדו, זיתים.

4. נשנושים

אם הילד צריך להביא איתו שקית מרשרשת לגן/לכיתה, אז שוב כנ"ל, בקטגוריה המעולה יכנסו הפירות והירקות.

בדרגה שניה, יהיו מאפי בית, כמו עוגיות קוואקר או קרקרים עם גרעינים.

אם יש לך ילדים גדולים שיכולים להשתתף בהכנה, או אפילו להכין בעצמם, נצלי זאת! ילדים אוהבים ומתחברים יותר למעשי ידיהם.

בכל אופן, גם אם את קונה קורנפלקס, בייגלה ודומיהם, חפשי מוצרים ללא מדבקה אדומה, כמו בייגלה מופחת מלח, קורנפלקס מופחת סוכר וכו'.

5. שתיה

מים, מים ושוב פעם מים.

מניסיון, אם מרגילים ילדים מגיל קטן לשתות מים, הם מתייחסים לזה באופן טבעי וספונטני כאל המשקה המועדף.

שתיה מתוקה, ובכללה גם שוקו, זו מנת סוכר עוצמתית לגוף שלנו, בגלל שהיא מדלגת (כמעט) על תהליך העיכול ונכנסת מהר מידי לזרם הדם.

ונסיים במתכון מנצח ללחמניות שום שישאירו את הילדים שלך עם טעם של עוד.


לחמניות שום

רכיבים:

1/2 ק"ג קמח כוסמין 80%

1/2 ק"ג קמח כוסמין 100%

כף וחצי שמרים יבשים

3 כוסות מים חמימים

4 כפות דבש טבעי

2 ביצים

1/2 כוס שמן זית

2 כפיות מלח גס


לרוטב שום:

1/3 כוס מים

1/3 כוס שמן זית

10 שיני שום

כף אורגנו

1/2 כפית מלח גס


אופן ההכנה:

הכנת הלחמניות:

לערבב קמח ושמרים יבשים בקערה 1.

לערבב מים, דבש וביצה בקערה 2.

לאחד את שתי הקערות, לערבב לעיסה אחידה.

להוסיף שמן זית ומלח, לערבב. להניח לתפוח כשעה. (הבצק יוצא רך וכמעט נוזלי.)

הכנת הרוטב: 

לטחון את רכיבי הרוטב, חוץ מהמלח, במעבד עד לקבלת רוטב אחיד.

לרפד תבנית בנייר אפיה. להניח כף-שתיים מהעיסה. נוצרות מעין פיתות (תופחות יפה באפיה). אפשר להשתמש גם בתבנית שקעים.

לתת לתפוח עוד מעט. בינתיים לחמם תנור ל-250 מעלות.

על כל לחמנייה למרוח כף-שתיים מהרוטב, לפזר מלח גס. לאפות כרבע שעה עד להשחמה יפה. לכסות במגבת נקיה, לצנן על רשת.

תיהנו : )


אהבת את המתכון? לעוד מתכונים חמים וקסומים מהמטבח של יעל לחצי פה

גם את רוצה טריקים לשריפת שומנים בלי כושר ודיאטה? לחצי פה לקבלת המגזין המעולה של יעל

חסום לך? שלחי מייל ל: perfect0527146863@gmail.com 



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.