1 דקות קריאה
11 Mar
11Mar

בימים אלו, אנו עלולות ליפול בפח האכילה הרגשית...

קיבלנו משלוחי מנות, ויש בהם הרבה חטיפים, ממתקים, שוקולדים...

מה עושים עם הכל?

סביר להניח שלא היינו קונות את הכל בעצמנו, ועכשיו זה כאן!

מצד אחד זה עשוי להיות מגרה, אולי לא אכלנו כאלה דברים כבר שנים.

מצד שני, זה לא ממש בריא, וחלק אפילו לא כל כך טעים...

אז מה שהרבה פעמים קורה, זה שאנחנו מנסות: "להשמיד את האיום".

זה אומר שכל החטיפים האלו, נתפסים בתוכנו כסוג של איום -

לא רק על הבריאות ועל המשקל,

אלא גם על שלוות הנפש והשקט הפנימי שלנו.

וכל עוד הם בבית - לא נהיה בשקט.

לכן - יאללה - נגמור אותם כמה שיותר מהר.

ככה יוסר האיום, ונוכל לחזור לאיזון שלנו.

אפשר להבין את זה.

אבל, אפשר גם אחרת -

אם החטיפים בעצם לא באמת טעימים לנו, אפשר פשוט לוותר עליהם -

לתת למישהו אחר, או ממש לזרוק (כן, הגוף לא צריך לסבול בגלל פורים).

ואם החטיפים כן טעימים, בואו נחליט שנאכל מהם לאט ובהנאה,

גם אם זה ייקח שבוע - שבועיים. אין לאן למהר.

ובינתיים, נמצא את הדרכים, להרגיש שוב באיזון ובשקט נפשי.


וקחי טיפ אחד איך להסתכל על הכל בצורה אחרת:

דמייני את עצמך יושבת במסעדה, מגישים לך תפריט עשיר,

את מתלבטת איזו מנה להזמין, מה מהנה יותר...

בסוף את מחליטה על המנה המוצלחת מבחינתך, את מרוצה.


תארי לעצמך שהיית מקטרת: "אוף, הכל כ"כ טעים! ומגרה!

למה אני צריכה לבחור רק משהו אחד?? למה הכל כ"כ מוצלח??"

במציאות את שמחה שיש מבחר טעים ומגוון,

ושאת יכולה להחליט על הדבר המוצלח מבחינתך להפעם...

אני מציעה לך להסתכל כך, על המבחר העצום שיש לך בארון,

לא להתמקד בהחמצה על כל מה שטעים מסביב, או לגרוף לפה ולבטן מהר מהר...

תיהני מהשפע, תבחרי לך את המשובח, ותשמרי לשעת הפינוק שלך.

באקט פשוט לכאורה, את מאמנת שרירי איפוק ודחית סיפוקים,

לא מוותרת גם על מה שמפנק וטעים, ותכל'ס? יוצאת עם תחושה טובה ומנצחת.


את יכולה לעשות את זה!

בהצלחה! 

יעל

להורדת המדריך "טריקים לשריפת שומנים, ללא כושר וללא דיאטה"


סלט קינואה ופינוקים
­
רכיבים:

קינואה (מונבטת) ומבושלת.

עלי חסה שטופים

אגוזי מלך/שקדים קצוצים גס

תמרים חתוכים לקוביות או חמוציות ללא סוכר

רוטב:

טחינה גולמית מלאה

סילאן

מים

בכמות של 1:1:1

אופן ההכנה:

את הקינואה מומלץ לבשל עם מינימום מים, כדי לא להפסיד את הערכים התזונתיים שעוברים בבישול למים, כשיש הבדל בין קינואה מונבטת/מושרית ליבשה. 

את הקינואה המונבטת מספיק לבשל עם 1/2 כוס מים על כל 1/2 ק"ג קינואה (משקל לפני ההנבטה), בקינואה יבשה יש להוסיף כוס מים על כל כוס קינואה.

לחתוך את עלי החסה.

להכנת הרוטב: לערבב היטב את הרכיבים עד לקבלת רוטב חלק.

לערבב בקערה את כל הרכיבים עד לספיגת טעמים מלאה.

תחנת בריאות

קליית שקדים, אגוזים וגרעינים.

דיברנו על השריה של אגוזים במים. אך, ההשריה עלולה לגרום לאגוזים להיות נימוחים ולאבד את טעמם, ולכן אפשר לייבשם 

ולקלותם בבית באופן שישמר את הערכים שלהם:

1. אחרי ההשריה והסינון להניח את האגוזים על מגבת לספיגת שאריות המים.

2. להניח את האגוזים על תבנית גדולה, מרופדת בנייר אפייה, בשכבה אחת.

3. להכניס לתנור בחום מינימלי על טורבו (אם יש) למשך 6-12 שעות.

4. מדי פעם לפתוח את דלת התנור, לערבב, לטעום ולבדוק מה שלום האגוזים.

התוצאה הסופית אמורה להיות לגמרי יבשה, פריכה, ועם טעם קלוי.


להורדת המדריך "טריקים לשריפת שומנים, ללא כושר וללא דיאטה"


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.