1 דקות קריאה
29 Sep
29Sep

חוששת מהצום? להתפלל, להתחבר לקדושת היום, לדאוג לבני הבית – קטנים כגדולים...  

וכל זה בתענית, ללא אכילה ושתיה, ואם את בהריון או מניקה, אז בכלל...

נשים רבות מוצאות את עצמן חוששות לקראת היום הגדול, וזה טבעי ומובן.

אני רוצה לתת לך כלים מעשיים שיעזרו לך להגיע מוכנה יותר ורגועה יותר...

1. הכנה רוחנית

כשאת מגיעה לצום מתוך הבנה שיש לו מטרה נעלה, קל יותר לעבור אותו. כשיש משמעות לקושי, הדרך נעשית קלה.

קחי כמה דקות להתבוננות פנימית, אולי אפילו תמצאי את הזמן לפתוח ספר או לשמוע הרצאה מחזקת על עצמת היום. 

את יודעת, ברור, אבל תמיד כדאי למצוא עוד טעם וחיבור אישי.

2. הכנה מנטלית

מעניין לדעת, שצום, בעולם הבריאות הטבעית משמש להבראה ממחלות. 

מחקרים מוכיחים שהגוף מכיר, ואף צריך ומבקש לפגוש את תהליך הצום.

הגוף שלנו הוא פלא עצום של התחדשות בלתי נגמרת.

מרגע הולדתנו ועד יום מותנו נבנים ומתים בתוכנו מיליארדי תאים.

הצום מנקה את הגוף שלנו מתאים פגומים, זקנים או חולים.

בעולם השפע שבו אנו חיים, הצום עשוי להציל את חיינו!


3. הכנה מעשית

נחלק את ההכנה לשלושה חלקים:

א. מה לעשות בימים הבאים – הימים המקדימים לצום

ב. איך להתנהג בערב הצום

ג. איך לצאת נכון מהצום


א. מה את מתחילה לעשות כבר מעכשיו?

1. מפחיתה בהדרגה חומרים מגרים: קפה, תה שחור, סוכר, מלח, קמח לבן ומזון מתועש.

ההדרגתיות תעזור למנוע כאבי ראש ותופעות לוואי אחרות כתוצאה מהגמילה.

2. מגבירה אכילה של פירות וירקות חיים: פירות וירקות עשירים בנוזלים ובערכים תזונתיים שיזינו את הגוף וימנעו חסרים שמורגשים בעוצמה בצום.

הוסיפי מהם ממש בכל ארוחה.

ב. בערב הצום

1. שתיה – כדאי לשתות יותר מהרגיל, כדי לא להגיע מיובשת לצום. הוספת כוסות מים בין הארוחות או לפניהן – מבורכת. 

בסוף ארוחה לא מומלץ לשתות כלל. הבדיקה הכי טובה לשתייה מספקת היא צבע השתן – שלא יהיה מרוכז מידי, אלא בהיר.

2. אכלי ירקות חיים בכל ארוחה.

3. הוסיפי מנת חלבון בכל ארוחה.

החלבון המומלץ באופן כללי זהו חלבון מן הצומח, היות והוא נקי מתוספים של אנטיביוטיקה, הורמונים וכו'.

דוגמאות לחלבון איכותי: חופן שקדים טבעיים, קטניות מבושלות, במיוחד הגדולות יותר: חומוס, שעועית, אדממה, אפונה... אפשר גם ביצה או דג (עדיפות לדגי ים).

מה עוד מכיל חלבון? עלים ירוקים, נבטים, קוואקר, קינואה, טופו...

לא מומלץ לשלב בארוחה אחת יותר מסוג חלבון אחד.

4. הקפידי על אכילה מסודרת, עם מרווחים הגיוניים בין ארוחה לארוחה.

כאשר אוכלים "צפוף" מידי או הרבה מידי, האוכל מהארוחה הקודמת עדיין שוהה בקיבה, לא מתעכל כמו שצריך, וגורם לאי נוחות בהמשך בצורת גזים, נפיחות וכאבי בטן.

5. כמו בימים שלפני הצום, גם בערב הצום מומלץ להימנע מחומרים מגרים ומעמילנים פשוטים: קמחים לבנים, תפו"א וכו'.


ג. לשבירת הצום:

1. כדאי מאוד לשבור את הצום עם כוס מים חמימים, לשתות לאט ובמתינות ולתת לקיבה להתרגל לשינוי. אפשר גם כוס מיץ טבעי.

2. אכילה של מזון קל לעיכול ועתיר באנרגיה.

הדוגמא האופטימלית אלו הפירות שעשירים בנוזלים ובסוכרים שנספגים טוב בגוף ולא גורמים לפיק חד בעליית הסוכר בדם כמו אחרי עוגה, למשל, שמכבידה על המערכת אחרי יום צום.

3. גם בסעודה כדאי לאכול מזונות שקלים לעיכול ועתירים בנוזלים: מרקים, ירקות חיים ומבושלים וכו'.

4. למחרת הצום עדיין כדאי לתת שימת לב לתוספת נוזלים ומנוחה למערכת.

"לך אכול בשמחה לחמך... כי רצה האלוקים את מעשיך"

גמר חתימה טובה! 

יעל


מצרפת מתכון מצוין למרק כתום, מלא ויטמינים, נוזלים וערכים תזונתיים -

כל מה שצריך לערב/לצאת הצום, בהצלחה!


מרק כתום

הכמויות מתאימות לנפח סיר 3 ליטר.
­
רכיבים:

כוס וחצי עדשים כתומות

בצל גדול

4 גזרים

2 בטטות

2 עגבניות

גבעול סלרי קצוץ

2 כפות שמן זית

1/2 כפית ג'ינג'ר (לא חובה-מומלץ!)

מלח, פלפל שחור


אופן ההכנה:

למלא סיר עד חציו מים – להרתיח.

כשהמים רותחים*, להוסיף את הירקות, חתוכים לחתיכות גדולות.

*בצורה כזו נשמרים מירב הערכים בבישול.

לכסות, להנמיך את האש למינימום ולבשל כ-1/2 שעה.

להוסיף עדשים כתומות ולבשל חצי שעה נוספת. לכבות את האש.

לטחון למרקם חלק בבלנדר מוט.

להוסיף שמן, תבלינים וסלרי.

תחנת בריאות:

לשמירה על מירב הערכים התזונתיים שיכולים לתרום לנו העלים במרק, נוסיף אותם לקראת סוף הבישול או אפילו לאחר שהורדנו את הסיר מהאש.



מעניין אותך לשמוע איך רזיתי 25 ק"ג ואיך גם את יכולה...?

בואי לוובינר משנה חשיבה!

יום שלישי כ"ג בתשרי 18/10 בשעה 11:00 בבוקר,

מכאן את נרשמת >>



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.