1 דקות קריאה
30 May
30May

אבן הפינה

בפינה החדשה שלפניך במדור 'רגע של בריאות' אחלוק איתך מיצירות המטבח הבריא.

מתכונים פשוטים להכנה, טעימים ומזינים.

אשתדל לתת לך הסבר מתומצת על מה שעומד מאחורי המתכון,

טיפים לאכילה מאוזנת, ירידה במשקל ובריאות טבעית.

מי אני בכלל?

נעים להכיר – יעל קנייבסקי – יועצת מוסמכת ומאמנת לאורח חיים בריא.

אני מאמינה שע"י שילוב נכון של כלים מעולם המדע ומעולם האימון והתודעה,

אפשר להשיג תוצאות מעולות בס"ד.

אז שנתחיל?


פינת בריאות

מנהג ישראל לאכול מאכלי חלב בחג השבועות.

ישנם חילוקי דעות רבים, האם מוצרי חלב בריאים לנו או לא.

אבל האמת היא, שגם אם מוצרי חלב לא באמת בריאים בדורנו,

שום נזק לא נגרם מאכילה חד פעמית של כמות קטנה.

הבריאות שלנו לא תלויה רק באיזה חומרים כימיים אנחנו מכניסות לגוף,

אלא גם, ובעיקר, אלו תכנים רוחניים אנחנו מכניסות לנפש, ועם מה אנחנו מזינות את הנשמה...

כדי לקיים את המנהג, לא חייבים לאכול הרבה, ואם כבר אוכלים - כדאי לאכול מוצרי חלב בריאים ככל האפשר.

יש עדיפות למוצרי חלב עם אחוזי שומן גבוהים, לעומת דלי שומן.

מפתיע, נכון?

שומן מזין את תאי המוח ואת תאי הגוף בכלל, וגורם לשובע מהיר יותר וארוך טווח (ואז אוכלים פחות).

לעומת דלי שומן שאינם טבעיים (ההפרדה נעשית בתנאי מעבדה), שמורכבים בעיקר מחלבון הפרה שהוא אלרגן, ומכילים תוספת סוכר/ממתיקים בכמות גדולה מהרגיל.

בשולחן החג, ממליצה לך לבחור את המאכלים שהכי מדברים אליך,

ולאזן את הארוחה עם שפע של ירקות, שמכילים אנטי-אוקסידנטים ונוגדי חמצון.

כך לא תצאי בתחושה נפסדת וגם לא תפגעי בבריאותך.

אכלי בשמחה והרגישי את החיבור למיליוני בתים בעולם, של יהודים שנוהגים ביום זה לאכול מאכלי חלב.

שנזכה לקבל את התורה בשמחה ובפנימיות.

חג שמח ובריא לכולן!

יעל קנייבסקי – יועצת ומאמנת תזונה 


מילקשייק שוקו-בננה | פרווה

המשקה הנפלא הזה נולד ביום אחד, חם במיוחד, כשלא הכל הלך כמו שרוצים... וזיהיתי את עצמי מצוברחת :(

המחשבה האוטומטית היתה לקנות משהו טעים, מתוק ו מ-נ-ח-ם, איזה קרואסון נוטף חמאה ודבש...

בזמן שהיה לי עד למאפיה השכונתית, ניסיתי להבין מה באמת אני צריכה? שימי לב להבדל הדק - צריכה, לא - רוצה.

המסקנה היתה ששתיה קרה ומרעננת, תעשה את המלאכה יותר טוב מכמה גרמים עודפים של שומן :) כמובן לצד הכלה ואמפתיה (מעצמי לעצמי) למצב הלא נעים שהיה...

אז אמנם זה לא מוכן מהרגע להרגע, כמו בגלידריה, אבל צדקו הסבתות, כשאמרו שהסבלנות משתלמת.

הפעם היא משתלמת בכפליים! לצד מתכון קיצי ומרענן, תקבלי בוסט של אנרגיה חיובית וערכים תזונתיים מעולים!

מה יש יותר טוב מזה?


רכיבים:

2 תמרים מגולענים מזן מג'הול

1/2 בננה קפואה (אפשר להקפיא לבד, יום קודם)

15-20 שקדים טבעיים שהושרו קודם כמה שעות במי ברז או לחילופין כף גדושה חמאת שקדים

כפית אבקת קקאו 100% טהור

1/2 כוס מים


אופן ההכנה:

לשים את כל הרכיבים בשייקר ולטחון למשקה חלק, אפשר גם עם בלנדר מוט חזק

לשפוך לתוך תבנית/ שקית לקוביות קרח, להקפיא כמה שעות

לפני ההגשה לטחון שוב את הקוביות הקפואות

יוצא מרקם של משקה ברד

בהנאה ולבריאות!


לקבלת המדריך של יעל, "טריקים לשריפת שומנים, ללא כושר וללא דיאטה", לחצי פה.

חסום לך? שלחי מייל ל: perfect0527146863@gmail.com





חסום לך האתר של RARE? לקבלת הקטלוג שלחי מייל ל: rarebyruta@gmail.com





הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.