1 דקות קריאה
22 Jan
22Jan

שנים לימדו אותנו שהשומנים אשמים, אז קנינו דל קלוריות ו0% שומן, עד שהתברר שהשומנים (הבריאים) הם לא ממש הבעיה.

צריך להבין ששומנים הם חלק מההרכב הבסיסי של הגוף שלנו:

כל תא ותא בגוף מכיל שומן, עטוף במעטפת כולסטרול.

90% מתאי המוח בנויים משומן.

ההורמונים בנויים משומנים וכו'.

גם אם לא נספק כולסטרול לגוף שלנו – אחד מתפקידי הכבד הוא ייצור כולסטרול!

כלומר - השומנים הם אב מזון חיוני ביותר וחובה לצרוך ממנו.

זה אומנם שינוי בחשיבה, אבל אפשר להפסיק לפחד מאגוזים "כי הם משמינים", ולהפסיק לצרוך מוצרי חלב 0% שומן...

יותר מזה, היום המדע יודע ששומן מעודד הרזיה!

כמובן שהכוונה לשומנים בריאים, בצורתם השלמה והמלאה: אגוזים, אבוקדו, שמן זית וכו'


מאיפה הגיעה התזה ששומנים מזיקים לנו וגורמים לסתימת עורקים?

כאן מגיע סיפור מעניין על שוחד-מחקר.

משנות ה-60 של המאה הקודמת, התחילה הדרדרות הולכת וגדלה במצב בריאותם של האנשים, הידרדרות שדרשה תשובות מהעולם המדעי. 

ארגון הבריאות העולמי פנה לעולם המדע: רופאים וחוקרים, בדרישה לספק הסבר למצב. רבים החלו לחקור ולבדוק, אחד מהם היה אנסל קיז – ביוכימאי אמריקאי שסבר שהבעיה היא צריכה עודפת של שומן. 

הסברה שלו לא מנותקת מהמציאות, הוא סבר כך בגלל שאנשים שמתים ממחלות לב, יש להם מדדים גבוהים של שומנים בדם. אבל עדיין, קשר אינו מהווה סיבה. 

בשביל להוכיח את ההשערה הוא יצא במחקר מפורסם שנקרא "מחקר 7 המדינות" – במחקר הוא בודק את התזונה של המדינות ומוכיח על הקשר בין תזונה עתירת שומנים לבין מחלות לב. 

אנסל קיז בדק 22 מדינות שני פרמטרים עיקריים: אחוזי צריכת השומן בתזונה ואחוזי התמותה ממחלות לב, והתברר שיש מדינות עם צריכה גבוהה של שומן ואחוזי תמותה נמוכים וכן להיפך.

אבל אנסל קיז שכבר קיבל מימון כספי גבוה לצורך המחקר, היה חייב להגיע עם תוצאות. הוא עשה "שוחד מחקר" – הטעיה – ומחק את המדינות שלא הסתדרו להנחה שלו ומשם ארגון הבריאות העולמי יוצא עם פירמידת המזון הידועה, שמעמידה את הפחמימות בבסיס הפירמידה, ואת השומנים בקצה.

אם את סקפטית – כדאי לקבל את העובדה, שכן – מה שידעת עד היום נתון לויכוח... מה גם שאחוזי התמותה ממחלות לב רק הולכים וגדלים, וזאת במקביל לצמצום הצריכה של מוצרים עם ערכי שומן גבוהים...

מה בתכל'ס?

עזבי כותרות! "דל שומן" "ללא כולסטרול" "0%" – אלו כותרות שיווקיות שנועדו להטעות את הצרכן התמים ("ללא כולסטרול" על מוצר שלא כולל רכיבים מן החי זו פשוט בדיחה עלובה!)

התחילי להתבונן ברשימות המרכיבים ולצרוך מזונות שאינם מעובדים. מזונות שהרשימה שלהם נשמעת לך כמו מתכון חביב זה טוב, לא רשימה שמזכירה יותר ניסוי במעבדה...

הנה דוגמא לרשימת רכיבים ביוגורט 0% שומן עם קיווי:

חלב, קיווי מבושל (6.5%), מים, מייצבים {סיבים תזונתיים (אינולין), פקטין}, חלבוני חלב, אבקת חלב, עמילן מעובד (E1442), תוסף תזונה: סידן (טרי קלציום ציטראט),מווסת חומציות (חומצת לימון), ממתיקים (אספרטם, אססולפאם קיי), חומרי טעם וריח. בתוספת חיידקי ביפידוס. עד 0.5% לקטוז.

לעומת רשימת רכיבים ביוגורט טבעי:

חלב מפוסטר, רכיבי חלב בתוספת חיידק פרוביוטי.

מבינה את ההבדל?

אז המשימה שלך היא להתחיל להתבונן באותיות הקטנות...

בהצלחה! 

יעל



נשנוש פיקנטי – תוספת למרק ולסלט
­
רכיבים:

3 כוסות גרעינים ואגוזים שאוהבים

תיבול:

כף שמן זית

כפית מלח גס

כף פפריקה מתוקה/חריפה

2 כפות אבקת שום

אפשר לגוון עם התיבול לפי הטעם האישי:

שבבי בצל, צ'ילי גרוס, עשבי תיבול שונים ועוד.

אופן ההכנה:

להשרות את הגרעינים והאגוזים במים.

לערבב את חומרי התיבול בקערה, להוסיף את הגרעינים לאחר סינון ולערבב היטב.

לשטח על תבנית מרופדת בנייר אפיה ולהכניס לתנור על חום מינימלי (עדיף טורבו) למשך לילה.

אפשר להשיג את אותה תוצאה בקלייה מהירה על חום גבוה, אבל אז מאבדים מהערכים התזונתיים וחבל...



להורדת המדריך "טריקים לשריפת שומנים, ללא כושר וללא דיאטה"

לספר המתכונים המודפס >>



להורדת המדריך "טריקים לשריפת שומנים, ללא כושר וללא דיאטה"

לספר המתכונים המודפס >>


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.