1 דקות קריאה
26 Nov
26Nov


מאז נס פך השמן, הנס ממשיך ללוות אותנו, וכמויות השמן בחנוכה מספיקות ל-8 ימים ויותר...

אז בואי נדבר על שמן.

שמן נתפס בעינינו כ"אויב", אבל האמת שהוא נהפך לכזה רק כאשר הוא מתחמצן -

בתרגום עממי: "מתקלקל".

התהליך הזה (תהליך החמצון) קורה בעיקר בזמן חימום, לכל סוג שמן בנקודת רתיחה שונה.

אותו תהליך קורה גם בגוף שלנו בעיקר כשהשומן והסוכר חוברים יחדיו :(

כללים חשובים לצריכה נבונה:

1. שמן זית בכבישה קרה, הכי טבעי ואיכותי.

שמן זית "זך" עובר זיכוך. זיכוך טוב להדלקה, לא לאכילה.

מהו זיכוך? חימום/הרתחה בטמפרטורות גבוהות, חמצון וירידה בערכים תזונתיים.


2. רמת חומציות נמוכה. פחות מ1%, וכמה שיותר נמוך – יותר טוב.



3. בהכנת מזון – להעדיף אפיה/צליה בתנור או אידוי במים,

עם מעט סבלנות, מתקבלות תוצאות מפתיעות.


4. כאשר בכ"ז רוצים לטגן – לבחור שמן שעמיד בטמפרטורה גבוהה,

כמו שמן קוקוס (240OC) או שמן זית (200OC).

אולי בזכות המחיר הכואב נטגן פחות, וזה טוב!


5. שמן נקי לכל טיגון – לא להשתמש באותו שמן פעמיים.

האם יצא לך לראות, כשטיגנת בשמן עמוק, טיגון אחר טיגון, גושים לבנבנים-צהבהבים מצטברים בדפנות הסיר?

זהו שומן טראנס – שומן שלא מתפרק בגוף ושוקע בדפנות העורקים...

6. התחילי להתבונן ברשימת הרכיבים. כאשר מופיע "שומן טראנס",

העדיפי לוותר או לאכול מהמוצר ממש ממש קצת.

לכי על חומרי גלם בריאים ומזינים לגוף היקר שלך.


ועוד כמה מילים לקראת ערבי הלביבות והשמן שמצפים לנו...

לכל מי שרוצה חנוכה שמח ומאוזן :)

1. בשום אופן אל תנקטי בשיטת "קיזוז קלוריות" - לא לפני ולא אחרי ארוחה חגיגית.

זה אומנם נשמע הגיוני - בואי נאכל פחות ביום שלפני/אחרי, כדי שלא נשמין...

בפועל, זה גורם לך להיות רעבה ולהגיע עם עודף חשק לארוחה, שגם כך תהיה מפתה מן הסתם...

לכן, הכי טוב לאכול ארוחה טובה ומאוזנת שמכילה ירקות ומנת חלבון, לשבוע,

ולבוא לערב המשפחתי/ארוחה חגיגית כלשהי, נינוחה ושבעה, ליהנות מהאווירה,

מחברת אנשים, מטעימות "בקטנה" ולצאת עם תחושת סיפוק ושמחה, ללא נפיחות מיותרת ורגשות אשמה.


2. תבחרי לך על מה את הולכת להתפנק.

אל תתנזרי, אל תיצרי לעצמך תחושת חסר מידי גדולה...

להיפך, אם תדעי שמאכל X או Y ישמחו אותך, תפרגני לך אותם מכל הלב!

דווקא מתוך איזון, זה הכי בסדר בעולם לאפשר לעצמך מעט מן ה"לא בריא" שאת אוהבת.

בנוסף, דאגי לאזן את היום כולו במנות בריאות טובות: שפע של ירקות, פעילות גופנית אהובה: הליכה עם חברה, קצת אירובי, שיעור פילאטיס וכו'.


3. גם אם חרגת מעבר למה שהיית רוצה, המשיכי כרגיל! אל תיפלי במלכודת היצר:

"וכאשר אבדתי - אבדתי..." - כבר הרסתי, ממילא שום דבר לא שווה!

התייחסי לכל מה שאת עושה כאל חשבון עו"ש - יש הפקדות ויש משיכות:

אם משכת מידי הרבה, תצטרכי לדאוג להפקדות טובות (חזרה מהירה למסלול בריא - עם תזונה איכותית ופעילות גופנית) - 

שיכסו על המינוס הזמני : )


4. הכי חשוב: השקיעי באוירה שמחה ומרוממת, שלאו דווקא מותנית באוכל,

השתדלי ליהנות ולשמוח מהחגיגיות, מהמשפחתיות, מהשירה, מערבי הגיבוש...

חנוכה שמח ובריא!



פנקייקס בריאים ברוטב שוקולד ביתי/ יעל קנייבסקי

מצרכים:

כוס קוואקר

3/4 כוס מים

3 כפות חמאת שקדים

3 כפות סילאן

כפית א. אפיה ללא אלומיניום

3 ביצים L

שמן קוקוס לטיגון


אופן ההכנה:

שמים את כל הרכיבים בשייקר/מעבד מזון/בלנדר וטוחנים לעיסה חלקה.

מחממים מחבת נון-סטיק על להבה בינונית, שמים מעט שמן קוקוס ומחכים שהשמן יתחמם, ויכסה את המחבת בשכבה אחידה.

ממלאים מצקת/כף גדולה מהבלילה ומוזגים למחבת הרותחת.


ברגע שנוצרות בועות ורואים השחמה בקצוות, הופכים ומטגנים את הצד השני.

כך מכינים פנקייקס מכל הבלילה.

אפשרות נוספת: לאפות את הפנקייקס בתנור, בתבניות שקעים של מאפינס.



רוטב שוקולד

מצרכים:

1/3 כוס שמן קוקוס

4 כפות א. קקאו

4 כפות חמאת שקדים

4 כפות סילאן/דבש טבעי

2 כפות מים


אופן ההכנה:

ממיסים שמן קוקוס בכלי עם מים רותחים.

מערבבים את כל הרכיבים לקרם חלק.

מוזגים מעל הפנקייקס ומפזרים שקדים גרוסים.


תוספות מומלצות נוספות:

לזלף מעט סילאן / מייפל טבעי ולפזר חמוציות, ריבת פירות.



 

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.