1 דקות קריאה
16 Sep
16Sep

תקופת החגים: משפחה, סעודות, אורחים, אנשים שעברו ליד הסוכה שלנו ורק "קפצו" לביקור של חול המועד, קידוש של אחרי התפילה, "מזונות" כדי לברך "לישב" - כל אלו מצריכים כמות גדולה של עוגות במקפיא.

הכי טוב להתחיל עם כמה בחושות קלות שימלאו את המקפיא (וירגיעו אותנו...), ובכל זאת לפעמים מתחשק לנו להכין עוגה "טובה" - 

גבוהה ובעלת קומות כמו במטבח של סבתא...

מירי מציעה כאן שתי עוגות מהז'אנר הסבתאי: כאלו שאי אפשר לעמוד בפניהם.

מוזמנות להפשיל שרוולים ולרענן את מלאי העוגות.


עוגת שכבות שוקולד קוקוס נפלאה

עוגה טעימה להפליא, משובחת ומתאימה לשמחות ולזמנים מיוחדים.

משולב בה טעמים של קוקוס ושוקולד, שכבות של עוגת שוקולד, שכבות קרם קוקוס, קרם גנש שוקולד משובח. נסו ותהנו.

(הכמויות במתכון לפי כוסות חד פעמי 180 מ"ל)

החומרים:

שכבה א': עוגת שוקולד

6 ביצים מופרדות

½ 1 כוסות סוכר

1/3 כוס קקאו משובח

1 סוכר וניל

כפית אבקת קפה

½ כוס שמן

½ 1 כוס קמח

1 אבקת אפיה

100 גרם שוקולד מגורד גס



שכבה ב': קרם קוקוס

1 כוס מים

כוס סוכר

3/4 כוס שמן קוקוס

3 כפות שמן

250 גרם קוקוס

3 ביצים שלמות


שכבה ג': קרם גנש משובח

1 מיכל קצפת פרווה (240 מ"ל)

250 גרם שוקולד מריר

3 כפות אבקת נוגט – לבחירה


אופן ההכנה:

שכבה א': עוגת שוקולד

* מערבבים בכוס: קקאו, סוכר וניל וקפה, מוסיפים מים רותחים עד סוף הכוס. מערבבים ומשהים להתקררות.

* בינתיים מקפיצים את החלבונים, תוך הוספת הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף חזק.

* בקערה נפרדת מערבבים: חלמונים, שמן ואת כוס הקקאו-קפה שהכנו.

* מוסיפים את תערובת החלמונים לקצף, מערבבים ומוסיפים קמח ואבקת אפיה. את השוקולד המגורד מוסיפים בסוף.

* יוצקים לתבנית חד פעמית גדולה (מעט יותר קטנה מגודל של תבנית תנור מברזל) על ניר אפיה ואופים כ-40 דקות בחום °180 עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מקררים את העוגה.


שכבה ב': קרם קוקוס

* מרתיחים בסיר קטן: מים, סוכר, שמן קוקוס, ושמן. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים קוקוס. מערבבים. לאחר מכן מוסיפים ביצה אחר ביצה תוך ערבוב. 

* מבשלים תוך ערבוב לדקה נוספת. 

* מסירים מהאש ויוצקים בזהירות על העוגה הקרה בעזרת מרית רטובה, דוחסים מעט את קרם הקוקוס לקבלת שכבה אחידה.

*מקפיאים את העוגה למספר שעות. 

לאחר מכן יוצקים את קרם הגנש שוקולד.


שכבה ג': קרם גנש שוקולד משובח

* מחממים בסיר קטן את הקצפת, מוסיפים שוקולד ונוגט ומערבבים להמסת כל השוקולד. 

* יוצקים על שכבות הקוקוס הקפואה. 

* מנערים את העוגה בעדינות עד שהשוקולד מצפה את כל העוגה ומתקבל משטח חלק של ציפוי קרם שוקולד.




עוגה חלבה מיוחדת

עוגה יפה המורכבת מ-3 שכבות לא גבוהות של בצק פריך - שוקולד - וקרם חלבה לבן מבריק. 

לאחר האפייה, מקררים את העוגה וחותכים ממנה קוביות יפות ומשורטטות או מלבנים קטנים ומדויקים. עוגה יפה, טעימה להפליא. 

מתאימה לשמחות, בר מצוה, קידושים ועוד...


החומרים:

לבצק:

1/2 2 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

1/2 1 כוסות סוכר

200 גרם מרגרינה ללא מלח

70 גרם קוקוס

2-3 כפות יין מתוק


לשכבת השוקולד האמצעית:

200 גרם שוקולד מריר (אפשר שוקולד לאפיה)

2 כפיות קפה

1/3 כוס סוכר

1/2 חבילה מרגרינה בלי מלח (100 גרם)

6 חלמונים 

6 חלבונים 

ועוד 2/3 כוס סוכר


לציפוי חלבה מבריק:

250 גרם חלבה

100 גרם מרגרינה (1/2 חבילה)


אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

* הכניסי את החומרים לקערה כפי הסדר, לושי ועבדי לבצק. 

* שטחי בתבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפיה.


הכיני את שכבת השוקולד:

* המיסי בלהבה נמוכה מאוד את השוקולד, מרגרינה, קפה וסוכר. כבי את הלהבה, הוסיפי חלמונים וערבבי לתערובת חלקה.

* בקערה נפרדת הקציפי את החלבונים תוך הוספת הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.

* אחדי יחד את שתי התערובות וצקי על משטח הבצק. 

* אפי בחום בינוני 180 מעלות כ-30 דקות (נעצי קיסם - אם הוא יוצא יבש - סימן שהעוגה מוכנה. אם הקיסם רטוב - אפי עוד כמה דקות), קררי את העוגה.

* המיסי בלהבה נמוכה את החלבה (פוררי אותה קודם) והמרגרינה.

שפכי על העוגה האפויה, בצורה אחידה.


טיפ לחיתוך ישר ומדויק של עוגה:

הקפיאי את העוגה. הפשירי חלקית וחתכי קוביות יפות ומשורטטות בעזרת סכין חדה רטובה מעט במים רותחים, הרטיבי את הסכין מידי כמה פרוסות.




הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.