1 דקות קריאה
09 Nov
09Nov

עוגות. אין כמו עוגות בחושות. במיוחד לימי שישי הקצרצרים.

גם זריזות וקלות להכנה, גם מקבלות באהבה כל תוספת וגיוון שרק רוצים וגם ידידותיות למשתמש הבריא.

קבלו שתיים מעולות, ועוד מתכון לעוגיות שוקולדיות ועסיסיות ללא גלוטן, בעקבות בקשה של אחת הקוראות, למתכונים ללא גלוטן.

על מה חשוב להקפיד כשמכינים עוגה בחושה?

1. על מינימום ערבוב ולישה של התערובת. ערבוב יתר גורם לעוגה להיות דחוסה ויציקתית.

2. על זמן אפיה ארוך יחסית בחום בינוני-נמוך, סביבות 170 מעלות תלוי בתנור, שיאפשר תפיחה מושלמת גם בלי להיעזר בקצף חלבונים. עדיף, אך לא חייבים להשתמש בתבניות אינגליש קייק או תבניות קטנות אחרות ולא בתבניות גדולות. עוגות בחושות שאופים בתבניות גדולות עשויות להיות יבשות בקצוות ולא מספיק אפויות במרכז.

3. בכל עוגה, ובמיוחד בעוגות החושות כדאי להמתין שהעוגה תתקרר קצת לפני שפורסים אותה. אחרת האדים שיוצאים מהעוגה משחררים איתם את הלחות והעוגה נותרת יבשה.


עוגת תפוחים עם שטרויזל שקדים

חגיגית, זריזה ומרעננת, מתאימה לכל מטרה.


החומרים:

4 ביצים M

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

4 כפות טחינה גולמית

1/2 כוס מיץ תפוזים או מים

2 וחצי כוסות קמח כוסמין

1 שקית אבקת אפיה

3 תפוחים מתוקים

3 תפוחים חמוצים


לשטרויזל שקדים:

1 כוס שקדים טחונים גס

1 כוס קמח כוסמין

1/3 כוס סוכר חום

1/3 כוס שמן


אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

2. מניחים בקערה ביצים, סוכר, שמן, טחינה ומיץ וטורפים היטב.

3. מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים רק עד לתערובת פחות או יותר אחידה.

4. יוצקים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק.

5. חותכים את התפוחים לפרוסות דקות ומסדרים באופן שווה מעל העוגות.

6. מערבבים בקערה את חומרי השטרויזל ומפזרים מעל הפירות.

7. אופים במשך כ 40-50 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגות יוצא עם פירורים לחים.

מגישים חם או קר מהמקרר.



עוגת בננה, חמאת בוטנים ושוקולד

אין כמוה. באמת. גבוהה, עסיסית, נימוחה טעימה, ויחסית, ממש מזינה.

מי שמעוניין, מוזמן להחליף את החמאת בוטנים בטחינה ולקחת בחשבון שהטעם קצת ישתנה.

* שימי לב: יש לבדוק מבחינה הלכתית את השימוש בבננות בעוגה בשנת שמיטה.


החומרים:

2 ביצים

4 בננות בשלות ורכות

3/4 כוס סוכר

6 כפות חמאת בוטנים

1/2 כוס שמן

2/3 כוס מיץ תפוזים או חלב או חלב פרווה

2 כוסות קמח כוסמין 80%

1 שקית אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס


אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני של 170 מעלות.

2. מניחים בקערה ביצים, בננות, סוכר, חמאת בוטנים, שמן ומיץ. טוחנים בעזרת בלנדר מקל לתערובת חלקה.

3. מוסיפים קמח, אבקת אפיה וסודה לשתיה ומערבבים ידנית רק עד שהתערובת פחות או יותר אחידה.

4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים בכמה סיבובים וזהו.

5. מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות קלות.

6. אופים במשך כ - 45 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.




עוגיות אגוזים - שוקולד - טחינה

עוגיות אגוזים - שוקולד - טחינה ללא גלוטן, מזכירות במרקמן ובמראן את "עוגיות רעידת אדמה" המפורסמות רק בלי תוספות השוקולד והחמאה. 

במקומם שמתי טחינה ואגוזים. טעמה של הטחינה כמעט ואינו מורגש בתוצר הסופי, כך שגם מי שלא אוהב חלוותיות בעוגיות שלו, מוזמן ליהנות.

שוקולדיות, רכות, נימוחות, יפהפיות, זריזות ומזינות, מה עוד תוכלו לבקש?


החומרים: (כ - 50 עוגיות בינוניות)

1.5 כוסות אגוזי מלך טחונים דק

3 כפות קמח תפוחי אדמה

2 ביצים

3/4 כוס סוכר חום

1/2 כוס טחינה גולמית

100 גרם שוקולד מריר

1 כפית אבקת אפיה


אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2. טוחנים את האגוזים דק - דק עם קמח תפוחי האדמה במעבד מזון מצויד בסכין המתכת.  מוציאים לצלחת בצד. (גם אם משתמשים באגוזים טחונים קנויים, מומלץ לטחון אותם שוב).

3. מניחים בקערת המעבד (אין צורך לשטוף אותו אחרי טחינת האגוזים) את הביצים והסוכר ומעבדים במשך כדקה עד לקבלת תערובת קצפית מעט.

4. מחממים מעט את הטחינה בסיר קטן ומסירים מהאש. מוסיפים לטחינה את השוקולד ומערבבים להמסה.

5. מוסיפים למעבד את הטחינה  עם השוקולד, את האגוזים ואת אבקת האפיה מעבדים במשך כחצי דקה עד לקבלת בצק רך.

6. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. מניחים על הנייר כפיות גדושות מהתערובת.

7. אופים במשך 12 10-דקות. העוגיות מתנפחות ונסדקות ונשארות רכות. אפיית יתר תייצר עוגיות קשות ופחות טעימות.



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.