1 דקות קריאה
11 Apr
11Apr

פסח הוא חג שמבלים בו הרבה במטבח. אין אפשרות להוציא "עוגה מהמקפיא" שנשארה מלפני חודש, ואפילו לא לקנות סלט מוכן. הכל אנחנו מכינות לבד עם זמן לא ארוך של הכנה. 

לכן, דווקא בפסח, צריך מתכונים קלים, מהירים, וכמובן טעימים - שיפנו לנו זמן להכנה של מאכלים נוספים.

הנה כמה הצעות טעימות : )

פסח כשר, שמח וטעים!


עוגת שוקולד-כושי מעולה

החומרים:

7 ביצים מופרדות

11/4 כוס סוכר

3 כפות קקאו

3 כפות גדושות מאד של קמח ת"א

2 כפות שמן

1/4 כוס יין

1/2 כוס מיץ תפוזים או מים

1 אבקת אפיה


אופן ההכנה:

להקציף חלבונים, תוך הוספת הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב

בקערה נפרדת מכניסים את שאר החומרים ומקציפים כמה דקות עד לאיחוד החומרים.

מערבבים את שתי התערובות יחד.

יוצקים לתבנית מלבנית בינונית ואופים בתנור מחומם מראש בחום 170-160מעלות כ-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.



פירורי קראמבל לגלידה/ שטרויזל

החומרים:

1 כוס שקדים קצוצים דק

3/4-1 כוס סוכר

13/4 כוס קמח תפוחי אדמה

1/3 כוס שמן

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד היטב, מתקבלת תערובת פירורית.

אופים בתבנית בחום 180 מעלות כ10 דקות להזהבה.

במהלך האפייה צריך לבחוש מידי פעם ולערבב כדי שהאפייה תהיה שווה לכל הפירורים ולא רק בקצוות.

זהירות, שלא יישרף.


עוגיות שקדים מעולות

החומרים:

1 חבילה קמח תפוחי אדמה (4 כוסות= 500 גרם)

1 כוס שמן

1 כוס שקדים קצוצים גס או שברי שקדים

2 ביצים

11/4 כוס סוכר

(במידה שהבצק יוצא מידי יבש ניתן להוסיף עוד ביצה או 1/4 כוס שמן נוספים)


אופן ההכנה:

מערבבים יחד את כל החומרים לבצק.

מכדררים כדורים בגודל של כדור שוקולד, פוחסים מעט ומניחים בתבנית על ניר אפיה עם מרחק קטן בין עוגייה לעוגייה

אופים בחום 170-180 מעלות כ-12 דקות או עד להזהבה.

מאחסנים בקופסא אטומה.


קרקר דק דק לפסח

החומרים:

4 ביצים

4 כפות שטוחות סוכר

1 כפית מלח

2/3 כוס שמן

2 כוסות קמח תפו"א

אופן הכנה:

מערבבים בקערה את כל הרכיבים בעזרת מקל טחינה 

מערבבים היטב שלא יהיו גושים.

בהיעדר מוט טחינה מערבבים היטב במזלג

מורחים שכבה דקה ואחידה מהתערובת ב 2 תבניות תנור מרופדות בניר אפיה, אופים כ- 5 דקות

מוצאים וחותכים למלבנים בגודל הרצוי, מחזירים לתנור לאפיה נוספת כ-25  דקות להשחמה נאה והתקשות

מצננים ומפרקים לקרקרים, שומרים בכלי אטום ליומיים – שלושה

מגישים עם מטבלים שונים.



פירורי לחם מוזהבים

אם ניסית פעם לטגן שניצלים בפסח ולטבול אותם בביצה וקמח תפוח אדמה, ודאי את מבינה שפירורי לחם מוזהבים יביאו לתוצאה משודרגת פי כמה.

המתכון הזה מוצלח ומדמה בהחלט את פירורי הזהב של החמץ, הכמות גדולה, נסי ותהני.

החומרים:

6 ביצים שלמות

כפית מלח

כף פפריקה מתוקה

כף אבקת שום

כפית תבלין גריל עוף 

500 גרם קמח תפוח אדמה (1 חבילה)


אופן ההכנה:

מקציפים ביצים שלמות ל-3 דקות.

מוסיפים תבלינים וקמח תפוחי אדמה ומערבבים.

שוטחים על ניר אפיה בתבנית ואופים כשעה וחצי בחום של 170-180 מעלות עד להתקשות, בודקים שלא נשרף.

שוברים בידיים לחתיכות, מכניסים למעבד מזון וטוחנים לפירורים, שומרים במקרר.



המתכון הכי טעים של דג סלמון

החומרים:

1 נתח פילה דג סלמון (כ-1 ק"ג)

מיץ מחצי לימון (לא חובה)

1 בצל גדול פרוס לפרוסות דקות

3 כפות מלאות דבש

כף אבקת שום או 4 שיני שום חתיכות קטנות (בפסח ניתן להשתמש בשום טרי שהוא יותר משובח)

3/4- 1/2 כפית מלח

1/3 עד חצי כוס שמן זית או אחר

1 כף גריל דג או גריל עוף

אופן ההכנה:

מפשירים מעט את הדג, וכשהוא במצב כמעט קפוא, מקלפים את העור מהקצה בעדינות

סוחטים את הלימון על כל הדג ומשרים לרבע שעה (פעולה זו מוציאה מהדג טעמי לוואי וגם מוסיפה טעם בתיבול)

שוטפים את הלימון, לא צריך לשטוף יסודי, אני אוהבת שכן מרגישים קצת מהטעם שלו

מערבבים את שאר החומרים עם הבצל, מורחים משני צידי הדג את הבצלים עם התבלינים

מכניסים לאפיה ל 15-20 דקות בחום 180-200 מעלות 

(זהירות מאפית יתר, צבע הדג בהיר ויפה בסיום האפייה ואינו אמור להשחים)

לאחר האפייה לכסות בניר אלומיניום



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.