1 דקות קריאה
07 Feb
07Feb

אין ספק שחורף הוא זמן מעולה למרקים ומאכלי קדירה 'כבדים'. מצד שני, באיזשהו שלב נמאס מהכבד והבשרי, ומתחשק קצת גיוון.

זה בדיוק המקום להכנת פאי חלבי טעים וקל וסלט צבעוני ומושך.

לארוחת ערב מושלמת.



סלט צבעוני ברוטב שמיר ונשנושים

סלט נפלא במראה ובטעם, ירקות מכל הצבעים ברוטב שמיר, מפזרים נשנושים, נפלא.
החומרים:
לסלט:

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

1 גזר גדול

1-2 מלפפון

שקית חסה חתוכה

חופן כרוב סגול קצוץ - לבחירה

לרוטב שמיר:

2 מלפפון בחומץ

1/4 כוס מים - מהקופסא של המלפפון חמוץ

2 שיני שום

חופן עלי שמיר טריים

1/2 כוס מים

4 כפות גדושות מיונז

לפיזור:

מפזרים מלמלעלה נשנושים בטעם טבעי.


אופן ההכנה:

* חותכים את הפלפלים לרצועות דקות.

* מגררים את הגזר בפומפיה גסה.

* פורסים את המלפפון לפרוסות דקות.

* מערבבים את כל הנ"ל בקערה גדולה ביחד עם החסה והכרוב.

הכנת רוטב שמיר:

* לערבב היטב את כל החומרים בבלנדר לקבלת רוטב.

את הסלט מכינים טרי, מקסימום יום קודם לארוחה, יוצקים את הרוטב על הירקות החתוכים וכן את הנשנושים בסמוך להגשת הסלט.

צורת הגשה נוספת - מניחים את הסלט בקערת זכוכית גדולה במרכז השולחן עם כף גדולה, מסביב לקערה שמים כוסיות קטנות עם הרוטב וכל סועד לוקח כפי בחירתו עם רוטב או בלי ובכמות שרוצה.

טיפ על הדרך:
למי שמעדיפה לא להשתמש במיונז, ניתן בהחלט להמירו בטחינה גולמית, ואז מוסיפים עוד כף או כפית סוכר (כפי הטעם) ורבע כפית מלח.



פאי פטריות/בטטות ובצל סגול בהקרמה

לבצק:

1 ביצה

200 גרם חמאה או מחמאה

300 גרם קמח (1/2 2 כוסות חד פעמיות)

1/2 כפית מלח

כפית סוכר

לעבד לבצק ולשטוח בתבניות אישיות לעבד לבצק ולשטוח בתבניות אישיות או גדולה. לאפות חלקית כ-10 דקות להזהבה.

למילוי:

לטגן להזהבה -

2 בצל סגול פרוס דק

20 גרם חמאה או מחמאה

כף או 2 דבש

להוסיף פטריות מקופסא אחת ללא נוזלים. ולטגן עוד מעט. לכבות להבה לקרר.

לרויאל:

לערבב -

1 שמנת מתוקה

2 ביצים

1/2 כוס מלח

מעט אגוז מוסקט

2 כפות מלאות קמח

קורט פלפל שחור


לצקת מהמילוי על הבצק, לפזר 100 גרם גבינת חרמון או בולגרית או גבינה צהובה מגורדת ולאפות כ-20 דקות נוספות.


תיהנו : )




הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.