עוגת גבינה טעימה (ושפויה...)


1 דקות קריאה
30 Apr
30Apr
מקווה שלא הלכתן לאיבוד בתוך ים מתכוני עוגות הגבינה/ מטבלים חלביים/ מנות אחרונות בכוסות -מזלגות - תבניות יקרות/ לחמים משמינים ועוד מנות עתירות שומן, קלוריות ובעיקר: זמן יקר במטבח.

אני זוכרת שנה אחת שחיפשתי בכל עלוני החג מתכון טוב לעוגת גבינה שפויה. כזאת שלא תטריח אותי לכתת רגליים בחנויות אפיה, ולא תבזבז לנו את מלאי הקלוריות הגבוה של החג רק על המנה אחרונה. 

זה היה מבצע לא קל. בסוף, במגזין טעימות של משפחה התחבאה לה עוגת גבינה של מרילין איילון, גבוהה, טעימה, לא יקרה ולא משמינה מדי.

לכבוד החג ביקשתי מחני ברסלר בעלת הקונדיטוריה הביתית "Chani’s Delectables" (קונדטוריה שיש בה הכל לאירוע מושלם: כאן תוכלו לדעת עליה יותר) מתכון עם כל הפרמטרים שכתובים למעלה: טעים, מרשים, ולא גונב זמן או כסף מיותר.

חני שלחה לי מתכון מעולה שרץ אצלה בקונדיטוריה:


עוגת גבינה לבנה - תבנית עגולה

לבסיס:
18 ביסקוויטים טחונים
50 גר' חמאה מומסת

מערבבים יחד ומהדקים בתחתית התבנית.

למילוי:
3 קופסאות גבינה 5%
1 כוס סוכר
5 ביצים
3 שקיות סוכר וניל
מיץ מלימון אחד

מערבבים הכל יחד ושופכים את הבלילה מעל בסיס הפירורים. אופים בחום בינוני 45-50 דקות עד שיציב בצדדים ועדיין רוטט במרכז. מכבים את התנור ומוציאים.

לציפוי:
2 שמנת גביעי חמוצה
2 שקיות סוכר וניל

מערבבים יחד ושופכים מעל העוגה החמה. מחזירים לתנור החם המכובה. משאירים בתוך התנור לרבע שעה עד חצי שעה. מקררים.


ניסית? נשמח שתשתפי איך יצא לטובת כולנו!


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.